vissza a főoldalra

 

 

 2018.01.10. 

MEGJELENT A MAGYAR FÓRUM 2018-as 2. száma!

A tartalomból:

 Szétesik a Momentum?

Komoly gondok vannak a jóindulatú közvélemény-kutatások szerint is csak 3%-os támogatottsággal bíró Momentum háza táján. Folyamatosan nő a távozó vagy távozni kényszerülő emberek száma. Augusztusban Pottyondy Edina és Kádár Barnabás elnökségi tagok távoztak a pártból, szeptemberben Borbély Ede kabinetfőnök és Szauer Tamás, a Momentum addigi pénzügyi vezetője, októberben a szakpolitikai igazgató, Egyed Janka és Kovács András párttitkárok, aztán Zaránd Péter kampányfőnök, legutóbb pedig Papp Gergő kommunikációs igazgató és Túry Márton kabinetvezető.

Bizonyára semmit nem mondanak ezek a nevek az olvasóknak, csupán azt akartuk a felsorolással érzékeltetni, hogy dacára annak, hogy a Momentum most szombaton tartotta kampányindítóját, máris a szétesés felé tartanak. A kampányszervezést az a Soproni Tamás vette át, aki minden bizonnyal Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölti pozícióját is megkaparintaná.

„Itt az ideje, hogy a korrupt politikusokat felváltsák világot látott, becsületes, egyenes gerincű és alázatos fiatalok” – mondta „szerényen” Fekete-Győr a kis számú kecskeméti hallgatóság előtt szombaton. Majd elárulta, hogy 106 jelöltet mutatnak be, mindenhol lesz képviselőjelöltjük, mire Soproni Tamás hozzátette, hogy „ha ezen múlik majd a kétharmad, nem félünk feladni saját pozícióinkat sem”.

Korábban úgy szóltak a hírek, hogy nem fognak össze senkivel, nem lépnek vissza sehol. Aztán következett a bizonyos helyeken visszalépünk mások javára, nehogy kétharmada legyen a Fidesznek szöveg, a legújabb hírek szerint meg már a Juhász Péter vezette Együttel kacérkodnak.

CSURKA ISTVÁN :NÉPBIZTOSOK

A most megbukott SZDSZ-nek ugyanolyan volt a viszonya a magyarsághoz, mint Kun Bélának és Szamuely Tibornak, csak az a nyílt vérengzés nem adatott meg nekik, amit elődeik oly nagy kéjjel alkalmaztak. Kénytelenek voltak oktatásügyi, egészségügyi és magyart a magyartól elválasztó népirtást és valutahitelezést, adósságszolgálatot választani. Kun Béláék 1919. augusztus elsején este összecsomagolták mindenüket, a Kelenföldi pályaudvaron felültek az odarendelt különvonatra és kimenekültek a számukra biztonságos, baloldali vezetésű Bécsbe, ahol rövid internálás után elosztották őket Európába, Berlinbe és legtöbbjüket a Szovjetunióba. Néhányan meghúzhatták magukat Bécsben is, ahonnan aztán csak az Anschluss után kellett megpucolniuk.

 Dr. Márfi Gyula Érsek Atyának a Szent Család vasárnapjára kiadott és a szentmiséken felolvasott körlevele

Főpásztori üzenet Szent Család vasárnapjára

Az Európai Unió vezető politikusai és a nyugat-európai országok vezetői közt alig találunk hívő keresztényeket, és igen kevés a normális családi életet élők száma is. Ha valaki nagy nyilvánosság előtt közzéteszi „másságát”, például azt, hogy ő se nem férfi, se nem nő, azt valóságos hősként ünneplik, selejtes produkcióval is megnyerhet bizonyos versenyeket...

AZ ELLENZÉK HAZAÁRULÓI

2016 is a makacs tagadás éve volt. Az ellenzék hazaárulói 2015-ben a bevándorlás tényét tagadták és 2016-ban a kvóta létét, pedig a kvóta létező dolog. Annyira, hogy az EP strasbourgi ülésén felszólítást fogalmaztak meg annak érdekében, hogy haladéktalanul el lehessen járni a kényszerbetelepítést elfogadni vonakodó országok ellen. Az egyet nem értők súlyos büntetését javasolták Brüsszelben. A migránsok Magyarországra telepítését és a kényszerbetelepítést elutasító országok, így a mi magyar hazánk durva pénzügyi szankcionálását is megszavazták az ún. magyarországi baloldali pártok EP-képviselői.

 Alaptalan támadások

Ne azok kritizáljanak, akik az államadósság mértékét 80% fölé vitték

Kovács Árpád szerint saját erőből, uniós források nélkül nagyjából 2,5 százalékkal képes bővülni a magyar gazdaság, s ezt kell felvinni legalább 3,5 százalékra. A Költségvetési Tanács elnöke kiemelte: „azt pedig ismételten le kell szögezni, hogy a 2010 előtt felhalmozott, 80%-ot jóval meghaladó GDP-arányos államadósság kamatterhe éveken át messze meghaladta az uniós alapokból felzárkózást segítő források mértékét, s csak fokozatosan csökkent a jelenlegi, mérsékeltebb szintre.”

 Európa jövője nem Brüsszelben dől el

Látványos kudarc az unió bevándorláspolitikája

A tavaszi parlamenti választások fő tétje: győzhetnek-e Soros és Brüsszel szövetségesei, és akkor Magyarország bevándorlóország lesz-e, lebontják-e a kerítést, beengednek-e mindenkit, elárasztva muzulmánokkal hazánkat és Európát, hogy kevert etnikumú, kevert vallású, idegen kultúrájú térség jöjjön létre. Vagy továbbra is biztonságban, keresztényként, magyarként és európaiként élhetnek a magyar családok – emelte ki a Magyar Fórumnak adott interjújában Németh Szilárd. A honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke arról is beszámolt, hogy egyre több nép helyesli a magyar álláspontot.

 Újabb magyar műholdat állítanak pályára

A fejlesztésben 14 fős hallgatói kemény mag vett részt

Mit tudhat egy 20 dekányi műhold, és mi lesz a küldetése? Mennyi időbe telt a fejlesztés? Hogyan folyik a tesztelés? Többek közt ezekkel a kérdésekkel kerestük föl Dudás Levente egyetemi tanársegédet, a SMOG-1 projekt műszaki vezetőjét. Megtudtuk, hogy a Masat–1, az első magyar műhold oktatási vonalon történő folytatásaként a BME-n villamos- és gépészmérnök-hallgatók közreműködésével, egyetemi oktatók szakmai irányítása mellett 2014-ben belekezdtek egy 5 centiméteres, kocka alakú műhold fejlesztésébe.

 A magyar emberek biztonsága az első

Tovább erősítjük a rendőrséget létszámában és erőforrásaiban

A kormány idén is mindent megtesz Magyarország és a lakosság biztonságának garantálása érdekében. 2018-ban a biztonság lesz a legfőbb érték Közép-Európában és remélem Nyugaton is – mondta lapunknak adott interjújában Kontrát Károly államtitkár, s hozzátette: az ellenzéki pártok viselkedése egyértelműen veszélyt jelent hazánkra.

 Széplaky Bálint: A TOLERANCIA DIKTATÚRÁJA

Nem véletlen, hogy a keresztény-konzervatív értékek mentén politizáló Sebastian Kurz alakíthat kormányt Ausztriában. Bécsben járva olyan mértékű hatását tapasztaltuk a migrációnak és a homoszexualitásnak, hogy az talán még a hazai liberális szavazótábor egy részét is észhez térítené.

 KONRÁD

Az ominózus 1974-es események, a két szóban forgó ember életében komoly változásokat hoztak. Konrád György gyakorlatilag szabadon utazhatott a világba (!), míg Sándor Ernőt meghurcolták. Mind egzisztenciálisan, mind a tudományos életben a perifériára került. Bár Konrád könyveit nem adták ki Magyarországon, de nyugaton igen. Félreértés ne essék, Konrád élete nem volt közvetlen veszélyben! Nem azért tette, amit tett! Ráadásul a csaádja életét tette tönkre, míg sajátja ezáltal könnyebb lett. Ezek után morálisan Konrád Györgynek van a legkevesebb joga ahhoz, hogy kinyilvánítson, hogy bármiféle irányt mutasson. Az ő tette nem elévülő cselekedet, és megmutatja az emberjellemét. Az olyan ember jellemét, aki erre képes, az idő nem teszi jobbá, szebbé. A vélemény szubjektív! Lehet vele vitatkozni, lehet véleményezni. De előtte mindenki képzelje bele magát Sándor Ernő helyzetébe!

 

MOST ÉRDEMES ELŐFIZETNI!

RÉGI ÉS ÚJ ÁRAINK

Tisztelt előfizetőink, kedves olvasóink!

30 éves a Magyar Fórum, lapunk a mai napig a nemzeti radikalizmus egyetlen hiteles hazai sajtóorgánuma. Azonban jól tudják, hogy nem dúskálunk az anyagi javakban, és januártól sajnos emelkednek a nyomdai és szállítási költségek, ezért kénytelenek vagyunk lapunk árát 350 forintról 395 forintra emelni. Tisztában vagyunk vele, hogy ez sokaknak nehézséget okoz, nem szerettük volna meghozni ezt a lépést, de szeretnénk megmaradni. Jó hír azonban, hogy előfizetőink esetében tartani tudjuk a régi, 350 forintos árat. Kérjük, hogy aki megengedheti magának, támogasson bennünket! A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12 844 Ft, fél évre: 6422 Ft, negyedévre: 3211 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5800 Ft, fél évre: 2940 Ft, negyedévre: 1470 Ft.

Kérjük, akinek csekkel rendelkezik, olvashatóan töltsék ki. Csekk kérhető a +36-30-7545-012-es számon.

Akik átutalással szeretnének fizetni, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámán keresztül tehetik meg.

Számlaszámunk: 11712004-20341426-00000000

Kérjük, a közleményben tüntessék fel annak a nevét, pontos címét, aki számára előfizetnek.

Köszönettel:

Medveczky Attila, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány kuratóriumának elnöke

 

Keresse a Magyar Fórum 2018-as 2. számát január 11-étől az újságárusoknál!

 

Előfizetési információk: info@ magyarforum. hu és a +36-30-7545-012 (hétfőtől péntekig 9-15 óra)