vissza a főoldalra

 

 

 2017.02.03. 

Makkai László atya: Roma konferencia, felzárkózási programok, ökumenizmus

Makkai László atya, a miskolci görögkatolikus egyházmegye cigánypasztorációért felelős püspöki helynöke ezekben a napokban Rómában tartózkodik. Látogatása során felkeresi a magyar egyházi intézményeket. Január 24-én ellátogatott Magyarország szentszéki nagykövetségére. Megbeszélést folytatott Habsburg Lotharingiai Eduárd nagykövettel.

Makkai atya beszámolt a szentszéki nagykövettel történt találkozójának témáiról, amelyek között szerepelt többek között egy közelgő római nemzetközi roma konferencia, a magyarországi roma pasztoráció helyzete és eredményei.

A roma felzárkózási programok jelenleg európai uniós forrásokból valósulnak meg. Makkai atya tájékoztatott arrül, hogy a miskolci görögkatolikus egyházmegyében hogyan élnek ezzel a lehetőséggel.

Ferenc pápa január 25-én ökumenikus vesperással zárta le a keresztény egységhetet. A miskolci egyetemen egyedülálló az ökumenikus egyetemi lelkészség. Az interjúban ennek a sajátosságáról is szólt a miskolci görögkatolikus egyházmegye cigánypasztorációért felelős püspöki helynöke.

(sv)