vissza a főoldalra

 

 

 2017.02.10. 

Meg kell védeni

Betiltotta a román táblabíróság az Igazi Csíki Sör gyártását és ismét a Heinekennek kedvezett. Dacára annak, hogy december 9-én az Európai Márkahivatal másodfokon is a csíkiaknak ítélte a márkát, vagyis legújabb döntésével a román bíróság figyelmen kívül hagyta az uniós ítéletet.

A székely vállalkozás jelenleg 140 embert foglalkoztat, az ítélet szerint azonban mind elveszítik állásukat, 30 napon belül pedig meg kell semmisíteniük minden tárgyat és eszközt a manufaktúrában.

A csíkszentsimoniak terméke sokkal több egy finom sörnél, nem véletlen a létezése óta tartó pereskedés. Nyilvánvaló támadás ez egy székely vállalkozással szemben, amely felvállalta az identitását, a magyar nyelvet és szimbólumai használatát. Iránymutató, hiszen tisztán magyar vállalkozásról van szó, ráadásul határon túli, magyar alkalmazottakkal, amelynek termékeit egyre több helyen lehet kapni Erdély-szerte és Magyarországon is.

Ez az, ami rendkívüli, hiszen a magyar megmaradás és feltámadás útja jelenleg az, ha gazdaságilag és kereskedelmileg összekapcsoljuk a Kárpát-medencét. Ha ihatunk Igazi Csíki Sört Párkányban, ha a budapesti piacon a dél-amerikai gyümölcsöket kiszorítják Európa legjobb termőföldjének, a Vajdaságnak árui, ha Ungváron vásárolhatok csallóközi lisztet.

Ezért támadják fáradhatatlanul a csíkiakat, és ezért kell megvédeni, akár állami szinten is közbelépve.

 

M.T.