vissza a főoldalra

 

 

 2017.02.22. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXIX. évfolyamának 8. száma!

A tartalomból:

Csorja Gergely: Az önvédelmi képesség felé

Ezeken a hasábokon majd harminc éve szorgalmazzuk, hogy Magyarország teremtse meg önvédelmi képességét. Csurka István értelmezésében a nemzeti önvédelem nem csak a globalizmus kulturális és gazdasági hatásainak tompítását, a magyar szellemi és gazdasági tér védelmét jelentette. Bár kétségtelen, hogy Csurka helyesen a nemzeti önvédelem gondolatát, szükségességét elsősorban kulturális alapokra kívánta helyezni, és ennek a kulturális visszafoglalásnak a legfontosabb eredményét a gazdaság visszaszerzésében, magyar érdekűvé tételében látta. Akkor ugyanis ez volt a legfontosabb, az ország fizikai, azaz katonai védelme e nélkül szóba sem jöhetett. Csurka, korát két évtizeddel megelőző éleslátására engedjenek meg egy idézetet 1998 februárjából: A végső cél a Magyarság kipusztítása. Nem fegyverrel, nem mérges gázzal, hanem pénzügyi politikával, életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely másoknak. Ez a kor, amelyben élünk, különösen az, ami ránk következik a jövendő században, a Népvándorlás kora. A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak. A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást, mert ez az érdekük. Az USA a NATO-n keresztül már beérkezett Európa közepébe, és most a saját igényeinek megfelelően néplerakatot akarnak csinálni Európa és Oroszország között. Erre pillanatnyilag sajnos Magyarország a legalkalmasabb, mert kasztja – kormányai régen elárulták. – írta Csurka István majd két évtizede a Magyar Fórumban. A 2010-ben hatalomra kerülő új rendszer most, amikor a Csurka által két évtizede látott népvándorlás első nagyobb hulláma elérte hazánkat, bebizonyította, hogy nem áruló. Hogy valóban meg akarja védeni Magyarországot, ha kell kerítéssel, ha kell az illiberális demokrácia meghirdetésével. Bár a kultúra és gazdaság visszafoglalása, magyarlényegűvé tétele koránt sem teljes – talán soha sem lesz az, mert egy fogyatkozó nemzetben nem is lehet az –, mégis az elmúlt harminc év legnagyobb eredményeit ezen a téren 2010 óta értük el. Eljutottunk oda, hogy ma már kormányzati szinten is megjelenik az igény – és ami ennél is több – a tett, hogy Magyarország képes legyen katonai értelemben is megvédeni magát. Simicskó István honvédelmi miniszter azt mondta, hogy a magyar állampolgárokért kell megerősíteni a honvédséget. Érdemes megismerni a honvédelmi miniszter nyilatkozatát, mert hasonlóra régen nem volt példa.

Csurka István: KÉT PROGRAM

Az MSZP zavarkeltő, nemzetellenes programjának azonban van egy alrendszere, és ez a Jobbik. Ez a média-létesítmény arra van beállítva, hogy azt a radikalizmust és álradikalizmust, amit az MSZP ki sem mondhat és el sem gondolhat, állandóan felmutassa. Valójában semmilyen programja nincs, különösen távlatos jövőképpel nem rendelkezik, ellenben ellensége és ellenségképe mindig van, és mindig ordít. A Jobbik követeléseit, lózungjait az MSZP-ben, a nagy médiumok szerkesztőségeiben és a titkosszolgálatokban állították össze. Alaptétele ennek, hogy mindkét nagy párt, mindkét tábor vezérpártja, az ötszázalékos nómenklatúrásoké is, és a nemzeti közép polgári-keresztény pártja is rossz. A Jobbik egyszerre küzd a feltörő Fidesz ellen és az összeomlott SZDSZ-MSZP ellen. Ebben egy óriási talmudista ravaszság nyilvánul meg: ugyan mit ront az SZDSZ-en és az MSZP-n ez az összemosás? Semmit.

 Vona Gábor nemi identitása

Azt is tudja róla ország, világ, hogy politikailag állhatatlan természetű. Nem hűséges. Az őt korábban segítőket elűzte már, egyszer ilyen eszmét vall, másszor olyat. Sima köpönyegforgató vagy báb, vagy a rossz vére hajtja, vagy együtt az egész okozza a konfliktust, hogy nála mindent megelőz a változatosság iránti vágy. Furcsán viselkedett az országgyűlés nyitónapján. Az ugyebár kampányfogás, hogy Orbánt támadja, mert szeretne vele egyenrangúnak feltűnni. Csodálja és féli is egyben, a lelkében dúló vihar és Freud mester, mindig megtréfálja. Most is ez történt: napirend előtti felszólalásában azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy a főpolgármester „szoknyája mögé bújik” olimpiaügyben. Orbán ténymegállapítása robbant, Vonát levegőnek nézve csupán annyit mondott a Jobbik elnökének: „Nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni.” Fergeteges röhögés hullámzott át az üléstermen. Talált, Vona elsüllyedt.

 Támogatjuk az ökogazdálkodást

Évről évre növekszik a biotermékek iránti kereslet Nyugat-Európában, amit Magyarországnak is érdemes kihasználni

Az ökológiai gazdálkodás védi és javítja a talaj biológiai állapotát, csökkenti a növényvédő szerek szakszerűtlen használatából és a helytelen tápanyaggazdálkodásból eredő kedvezőtlen környezeti hatásokat is – nyilatkozta a Magyar Fórumnak a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára. Kis Miklós Zsoltot arról is kérdeztük, hogy miként fejlesztik a tanyás térségeket.

 Közép-európai érdekképviselet a hírközlés területén

A regionális együttműködés az Európai Unión belül is egyre fontosabb szerepet kap

Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia elektronikus hírközlésért felelős minisztériumainak államtitkárai és a hírközlésért felelős nemzeti hatóságok elnökei a V4 soros elnökségét betöltő Lengyelország szervezésében találkoztak. A felek közös álláspontot alakítottak ki a hírközlési keretszabályozás felülvizsgálatára vonatkozó, tavaly szeptemberi európai bizottsági jogalkotási javaslat kapcsán. Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár szerint át kell gondolni, hogy egy adott kérdéskörben biztosan a szabályozás jelenti-e a megoldást, hiszen előfordul, hogy pont úgy tudják a megfelelő környezetet biztosítani, ha feloldják a fejlődést akadályozó korlátokat.

 Az európai kisebbségek első alkalommal arattak győzelmet Brüsszellel szemben

Elegünk van a látszatpolitikából, s hogy a jogaink csak papíron érvényesülnek

Február 3-án hirdette ki döntését az EU Törvényszéke a Minority SafePack (Mentőcsomag a kisebbségek számára – Egymillió aláírás az európai sokszínűségért) európai polgári kezdeményezés perében, amelyet a kezdeményező bizottság az Európai Nemzetiségek Föderális Uniójának (FUEN) támogatásával indított az Európai Bizottság elutasító döntése ellen 2013-ban. A Minority SafePack benyújtásával az őshonos európai kisebbségek párbeszédet kértek az uniós intézményektől egy közös kisebbségvédelmi keretszabályozás létrehozásáról és a nyelvi-kulturális sokszínűséghez kapcsolódó intézkedésekről, azonban az Európai Bizottság ezt megtagadta. A luxemburgi bíróság a kezdeményezőknek adott igazat és hatályon kívül helyezte a döntést. Vincze Lóránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának elnöke a bíróság döntésével kapcsolatban megjegyezte: nem lehet elutasítani egy kezdeményezést csak azért, mert kisebbségvédelemről szól.

 2017 a Furmint Éve

Ez a szőlőfajta egy új stratégiai elem lehet a piacépítésben

Célunk, hogy a lehető legnagyobb számban, mind határokon belül, mind pedig Magyarország határain kívül megismerjék termesztett szőlőfajtáinkat, amelyek kuriózumként szolgálnak a magyar szőlőtermelésben és borkészítésben és a világ szőlő- és borkultúrájában is – közölte érdeklődésünkre Dr. Kiss Eliza. Az agrártárca kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa szerint kiemelt cél, hogy megfelelő mennyiségben és minőségben álljanak rendelkezésre oltványok, legyen lehetőség a kísérletezésre akár a fajták, akár a talajok tekintetében.

 A magyar közszolgálat fejlesztése

Ötéves fennállását ünnepli a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A mesterszak arra készíti fel végzettjeinket, hogy alapjaiban ismerjék meg azt, amit az állam nemzeti, európai és nemzetközi keretekben jelent, ugyanakkor ne csak ismerjék, hanem képesek legyenek bármelyik ágazatában tervezési, stratégiai, elemzési, jogi és vezetői feladatok ellátására – közölte megkeresésünkre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettese.

 A színész varázsa meghatározó

Minden színházi előadás egyszeri és megismételhetetlen, csak az „itt és most” létezik

Jankovics Anna, színművész, a szolnoki Szigligeti Színház tagja: az érdekelt, hogy a színész mennyire lehet gyermeki lény. Egy gyermek személyisége addig hiteles, míg nem szocializálódik, amíg nem tanul meg „viselkedni”. Számomra fontos, hogy megmaradjak olyannak, amilyen valóban vagyok. Ez magánemberként is lényeges, a művészi pályán pedig különösen. A színészi és a gyermekei lét közös pontjaira voltam kíváncsi. Már az érdekes önmagában, hogy mind a gyerek, mind a színész „főfoglalkozása” a játék. „Megyek játszani” − mondja teljes természetességgel a színész, mintha négyéves lenne. A gyermek még mindenre nyitott, és a színésznek is annak kell lennie, s meg kell őriznie a flexibilitást.

 Na és, ki a producer?

Ami most a hazánkban történik, szégyen, és valóban félelemmel tölt el” - mondta Enyedi Ildikó a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjjal kitüntettet munka rendezője, Németországban. Az valóban szégyen, és nem tölt el büszkeséggel minket sem, hogy Mesterházy Ernő szabadlábon van. Ajánljuk a rendezőasszonynak, hogy kérdezze meg producerét, Mesterházy Ernőt, hogy miért voltak oly tisztességtelenek? Miért loptak el mindent, ami sűrűbb a levegőnél? Miért rombolták szét a demokratikus kontrollt, ahogy éppen a 167 milliárdos tolvajlásuk az OLAF által közzétett dokumentumaiból most kiderült! Azt hittük Mesterházyék a börtönben hűsölnek... Ó, dehogy! Félmilliárdos támogatást kaptak! S a pénzzel a zsebükben, sunyi módon előretolnak egy egeret, a rendezőnőjüket, hogy a Filmalapot és a filmügyi döntnököktől támogatást még csak nem is remélhető magyar alkotókat ilyen módon is megalázzák. A Berlinalén Arany Medve-díjat nyertek, mellesleg egy gyenge filmmel, de ez momentán nem tartozik ide.

 Példaértékű a szlovén–magyar együttműködés

A magyarországi szlovén kisebbséget, és a muravidéki magyarságot mindkét állam támogatja

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára beszédet mondott a Szlovén Kultúra Napján. A felsőszölnöki rendezvényen részt vett Dr. Andreja Barle Lakota, Szlovénia Oktatási, Tudományos és Sportminisztériumának államtitkára is. A kormány egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára lapunknak adott interjújában kiemelte, hogy bár létszámában kicsi, de identitásában annál erősebb a szlovén nemzetiség.

 Hibridek

Kádár János utód nélkül halt meg, míg rózsadombi kertszomszédja egy egész dinasztiát hagyott maga után. Apró Antal és Petar Panajatov Dobrev is halott, ám Petar, a vő, üzlettársa volt egy Dimitrovnak, akit a bolgár titkosszolgálat több évvel ezelőtt pénzmosás gyanújával vád alá helyezett és egy francia bíróság hűtlen kezelés miatt elítélt. Piroska és Antal - Apró Antal lánya és fia -, beleszületett a diktatúra hatalmi centrumába, Gyurcsány Ferenc pedig feleségül vett egy csúnyácska Apró unokát és egy szép nagy bankszámlát. A nagyhatalmú paterfamilias veje, Petar, lánya Piroska, fia, az ifjabb Antal, az unokája Klára és a beházasodott Ferenc, az első és másod-unokatestvérek, a nagybácsi, az unokaöcs, az unokahúg és a többi segítő szajan, az állam-, a nemzet-, illetve a vagyonbiztonság környékére lettek pozícionálva. A dinasztiaalapító Apró Antalt a szovjet állambiztonsággal, ifjabb Apró Antalt a III- as főcsoportfőnökséggel, Apró Erzsébet Vajda József nevű fiát a korábban létezett katonai elhárítással, a Horn-kormány idején pedig a Nemzetbiztonsági Hivatallal hozták kapcsolatba. A legifjabb Apró Antal és testvére, Apró Bernadett, már mint az Aprók harmadik nemzedéke egy magánnyomozó irodában működnek, mely magát több évtizede megszerzett speciális szakmai tapasztalatokkal reklámozza.

 BOTKA, az MSZP új esélye

A balliberális csodafegyvernek gondolt „jobboldali populizmus” ostorozásán kívül adott szépen a sajátjainak is. Kijelentette, a Fidesz hatalomra kerülésének oka részben a gyenge és tehetségtelen baloldali kormányzás. Azt hogy a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt és Demszky főpolgármestersége alatt az EU által dokumentáltan loptak pofátlan nagyságrendben, valahogy kimaradt a beszédéből, viszont lekent egy jó nagy flemmet Fletónak, mondván, hogy csak az állhat ki a választók elé hiteles programmal 2018-ban, aki levonta a következtetést az elmúlt több mint két és fél évtized, legfőképp pedig a 2002 és 2010 közötti baloldali-liberális kormányzás balfogásaiból.

 Székely–szórvány partnerség

Identitáserősítési, közösségépítő program

Kulturális tevékenységekről egyeztettek a háromszéki, valamint Brassó, Fehér, Hunyad, Szeben és Máramaros megyei programfelelősök a hetedik éve működő, eddig több száz programot felölelő Összetartozunk Székely–Szórvány Partnerségi Program keretében. Grüman Róbert Csongor, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke: sikerült megszervezni az első Fogarasi Magyar Napokat, egy olyan településen, ahol a ’90-es évek elején még 126-an tanultak magyarul, mára viszont már nem létezik anyanyelvi oktatás a magyarok számára.

 Märle Tamás: Migrantes ante portas

Az öreg kontinensnek nem a bevándorlás az egyetlen problémája, ugyanúgy belső feszültségek feszítik, mint egy évszázaddal ezelőtt. Mégis pontosan azok akarják kezükben tartani a hatalmat, akik képtelenek voltak száz év alatt rendezni Európa belső problémáit. Hiába a számtalan tárgyalás, két világháború és az Európai Unió. Ma pedig képtelenek mit kezdeni a bevándorlással, úgy hogy a becslések szerint 6 millióan dörömbölnek Európa kapuinál. Ennek ellenére Közép- és Kelet-Európát, élükön az egyre erősödő visegrádiakkal, úgy ahogy van, ismét kilöknék a hatalomból.

 

Tisztelt Támogatóink!

A Magyar Fórum csak Önökkel, Önökben létezik, az Önök figyelme, segítsége tarthatja életben. Ha tehetik, támogassák az újságot! Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak, mert ezzel támogatják a Heti és Havi Magyar Fórum megjelenését. Teendők a felajánlással kapcsolatban: éves adóbevallásuk elkészítésekor töltsék ki vagy kérjék cégüket, hogy készítse el az ún. 1%-os adóval kapcsolatos rendelkező nyilatkozatot. Ezen nyilatkozaton két adatot kell feltüntetni:

1. A kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

2. A kedvezményezett adószáma: 18670275–1–13

Támogatásukat köszöni: Medveczky Attila, a kuratórium elnöke

 

Keresse a Magyar Fórumot február 23-ától az újságárusoknál!

 Előfizetési információk: info@magyarforum.hu ; +36-30-7545-012 (hétfőn és pénteken 9-15 óra között)

A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft, fél évre: 6422 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft., fél évre: 2940 Ft.

Számlaszám: 11712004-20341426-00000000, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

Kérjük, a közleményben olvashatóan tüntessék fel a nevet, a címet, irányítószámmal együtt, különben nem tudjuk beazonosítani az előfizetőt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet. Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.

 Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:  

HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni – olvashatóan –az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!