vissza a főoldalra

 

 

 2017.01.13. 

Hivatalos cáfolat: Az evangélikus egyháznak semmi köze a zombori ajándéklopáshoz

Az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház tiltakozik a médiában megjelent híresztelések ellen, miszerint a gyerekek karácsonyi csomagjait „evangélikus lelkész, az evangélikus egyházhoz tartozó személy” lopta el. Hangsúlyozzák, egyházuknak semmi köze az eseményekhez, az elkövető pedig soha nem tartozott hozzájuk.

„Ismereteink szerint az elkövető bizonyos Vili Bihler, aki az Élet és fény egyház prédikátora, amely egyház Szerbia területén nem történelmi, elismert egyház” – áll az evangélikus egyház szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében, amelyben felhívják a figyelmet arra is, hogy a jelenlegi helyzetet ki kell használni arra is, hogy „Szerbia területén végre különbséget tudjunk tenni hivatalosan elismert és el nem ismert egyházak között”.

 A közlemény - amelyet Dolinszky Gábor püspökhelyettes és Balog Róbert püspöki titkár írt alá - arra is kitér, hogy egyházuknak nincs és nem is volt semmilyen kapcsolata az OCC rövidítésű szervezettel, amely a karácsonyi csomagokat biztosította. Jelzik továbbá, hogy Zomborban és területén húsz éve nem teljesít szolgálatot evangélikus lelkész.

 Mint arról hírt adtunk, valaki ellopta azokat az ajándékcsomagokat, amelyeket német gyerekek küldtek a szerbiai gyerekeknek, s csomagolást pedig Zombor közelében találták meg egy illegális szeméttelepen. A későbbi hírek pedig arról szóltak, hogy egy egyházi személy ürítette ki csomagokat, a rendőrségi közlemény azonban nem említi, melyik felekezethez tartozik.

 

(vajma.info)