vissza a főoldalra

 

 

 2017.01.20. 

A Lévai Szent László Kör 2017-es közgyűlése

Január 10-én került sor a Lévai Szent László Kör rendes évi közgyűlésére a Reviczky Ház falai között. A közgyűlést Müller Péter, a kör elnöke vezette. A közös ima és a rövid köszöntők után Müller Péter értékelte a tavalyi évet. Összegeztek minden programot, melyen részt vettek, illetve melynek szervezői voltak, többek között a húsvéti és karácsonyi adománygyűjtést, a zarándoklatot Pozbára, Nyitrára, Budapestre, a lévai kereszthegyre, Kálnára, a krakkói ifjúsági világtalálkozóra, valamint Ipolybalogra. Megemlítették saját rendezvényeiket, mint például az adventváró gyermekdélutánt, a Szent Miklós-rendezvényt, előadásokat, a Reviczky Társulással közösen szervezett szüreti batyubált.

Bemutatták a rendezvényeikről megjelent cikkeiket a felvidék.ma hírportálon, a Remény katolikus hetilap hasábjain és az általuk szerkesztett Lévai Csengettyűszó gyermekújságot. Szó esett a rendszeresen frissülő magyar faliújságról a lévai Szent Mihály-plébániatemplom mellett, és a facebook oldalukról. A lévai magyar hívekkel együtt elbúcsúztatták Tóth Péter atyát és júliusban üdvözölték Gyurász Pál atyát. Ajándékkönyvekkel lepték meg a kis elsőáldozókat és bérmálkozókat, hívőtársaink segítségével kibővíthették a Lévai Szent László Kör könyvtárát, melyet a Reviczky Házban bárki megtekinthet és természetesen kölcsönözhet is könyveket.

 Az összegzés után Müller Péter köszönetét fejezte ki mindannyiuknak a körben végzett munkáért, majd megnyitotta a vitát, melynek során szó esett az előző közgyűlés határozatainak teljesítéséről, s javaslatok hangzottak el a további teendőkkel, célkitűzésekkel kapcsolatban. Ezek között szerepelt többek között egy pannonhalmi kirándulás, egy Nyitrára vagy Győrbe irányuló zarándoklat terve, s az ifjúságnak a kör munkájába történő bevonása.

 A jelenlévők közül szót kért a lévai Reviczky Társulás elnöke, Wirth Jenő is, aki megköszönte az eddigi közös munkát és ösztönzött a két szervezet további együttműködésére. Felhívta a jelenlévők figyelmét, mennyire fontos a gyermekekre, illetve az ifjúságra fordított figyelem és megemlítette a kölcsönös segítségnyújtást is.

 Szóba került az ülésen az idei év jelentős eseménye, a Szent László-emlékév rendezvénysorozata is, mellyel összefüggésben számtalan teendő vár a kör tagjaira.

 Legvégén Müller Péter megköszönte a tisztelt jelenlévők részvételét és közösen elénekelték Szent László királyunk himnuszát.

 

(felvidek.ma)