vissza a főoldalra

 

 

 2017.01.20. 

Az ellenzéki melegpopsi, mint alapvetés

Nem akarunk kötözködni, de nem értjük mi Vona meleg popsijával a baja épp az MSZP-snek, mikor nem olyan rég még a személyzeti miniszter bizonyos, Szetei úr coming outját ünnepelte Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára szervezésében. Már most jelezzük, hogy bennünket az ellenzékben lévő liberálbolsevikok és kriptonácik ferdültsége, mint egy jövendő politikai képződmény jellemző vonása hidegen hagy, sőt ott forduljon fel minden pecsovics, amennyiben két szerető, meleg férfiszív tiszta búzája közé ocsút akar hinteni.

Direkt tetszik nekünk a két „dalia” Vona és Gyurcsány piros orrú összekötőjük társaságában ott az útmenti plakátokon, csak nem tudjuk, miként említsük majd azt a pártszövetséget, amelynek a Jobbik az oszlopa, s mint olyan, némely rendezvénye fényét az izraeli zászló égetésével kívánta emelni. Minek nevezzelek, kérdezzük a költővel, mikor hallgatóságod ajkán zeng a „mocskos buzi zsidók”, minek nevezzelek, mikor leibjournalod a holokamuról értekezik?

A miheztartás végett várjuk a lukácsista demokráciára esküdő ellenzék és a Jobbik összefogását szorgalmazó Heller Ágnes filozófiai alapvetését. Konkrétan, a maguk kulturális felsőbbrendűségét hirdető értelmiségiek és a boldog „hanukát vagy mi a faszt” kívánó dunaparti cipőkbe köpdöső, zsidó listát követelők mozgalmi és pártos közösségével való technikai szövetségről a filozófusnő magyarázatát. A Jobbik vezetői saját magukkal vannak elfoglalva. S nekik azt ígérte, Orbánt kell szidni, és kormányra kerülnek, ha nem kellenek a választóknak, akkor is. Aki a Jobbikban fennáló válságról ír, azt meg be kell perelni, mert az nincs, az hamisítás. A mai bírósági gyakorlat idején elég egy apró tévedés, és a Jobbik perel, hogy rossz hírüket költik, holott épp ellenkezőleg. Ezt épp most azért mondjuk, mert momentán a technikai partner, az MSZP politikusa költi rossz hírét a több választáson már kipróbált szövetségesének, valamint azok a jobbikosok, akik egyre másra lépnek ki a pártból, mert számukra ez a meleg popsis Vona a vállalhatatlan. Persze, aki az ATV vagy a Hír tv műsorát követi, és az ott elhangzó nyilatkozatok összefüggéseiben látja az eseményeket, egészen más következtetésre jut. Ezeken a csatornákon  naponta forgolódó jobbikos vezetők (legutóbb Staudt Gábor) néznek bele a kamerába és szemrebbenés nélkül állítják: a Jobbikban nincs identitásválság. Ők eredetileg ilyenek, úgymond, gyárilag jellemtelenek.

Tamás Gáspár Miklós, a Heller utáni második legnagyobb filozófus is beült a jobbikos szinte még meleg székébe, és elmondta: benézett ő már minden jobbikos lyukba, mégsem látott egyikben sem válságot, ellenkezőleg: a véleményváltoztatás, leánykori nevén köpönyegforgatás, nagyon is rendben van. Elfogadható. De! Amennyiben megint a Fidesz nyeri a választásokat, és nem adja át önként a hatalmat a lukácsista demokráciáról álmodozó ellenzéknek, mely oszlopa a 21. századi Jobbik, akkor dzsihád! Valakik, tán a velük ellenkezők, a Kossuth téren fognak lógni! Igen komor szavakkal fejezte be szereplését az eredetben SZDSZ-es filozófus, s nyomatékul akkorát krákogott az ő sajátos modorában, hogy a művészi gonddal nyakába kanyarintott állal együtt a mi gyomrunk is belemozdult, hányinger-keltő volt. TGM-mel ellentétben Vona derülátó, nagy karriert képzel magának, azt hiszi, szerencsés fickó, szinte egy második Fortunátus: mert mi kell még a Nyakó által másodjára is hírbe hozott meleg popsin kívül annak, akinek igazmondó Gyurcsány a szövetségese? Gyurcsánynak meg ki ne hinne, mikor maga mondta, hogy rendszeresen bérmálkozik?

 

Cz.