vissza a főoldalra

 

 

 2017.01.27. 

Szentendrei választás

Jobbik vezetőjének hazudozása káoszosra sikerült, mikor kiderült a bukta, azt mondta ő nem is akart összefogni a balliberálisokkal, egyszerűen nem volt képes jelöltet állítani!

A nagy lehetőség kapujában az egységes ellenzék oszlopa, a 21. századi Jobbik-elnöke. Mögötte a teljes eszdéeszes gerontokrácia. Amikor a technikai népfrontot Vona mentora Heller filozófusnő meghirdette, maga sem gondolta, hogy a Szentendrei választás mint a 2018-ra álmodott összefogás dobbantója, teljes bukásukat hozza. Pedig nem tették magasra a lécet. Szentendre egyetlen választási körzetét szemelték ki. Ágnes úgy képzelte, hogy a szépség és az ész eszményi párosa, Heller+Vona valami nagyszerű eredményt produkál. Ágnes a szépségét, Vona meg az eszét dobta be a közös vállalkozásba, melynek erkölcsi alapkövét a borzalmas tagság, a debreceni jobbikosok szombati tüntetése a sarkából dűtötte ki. A demonstrálók – valamennyien a Jobbikból korábban kizárt, vagy kilépett párttagok, egykori alapszervezeti vezetők – a Nagytemplom előtti Kossuth-szobortól transzparensekkel vonultak a Jobbik helyi irodájához.

A menet élén egy nagyméretű fotón Vona Gábor és Heller Ágnes volt látható, ahogy kéz a kézben haladnak együtt, egy másik transzparensen „Vona, elárultátok a nemzeti radikalizmust”. „Vona, takarodj!” – hangzott el többször is a demonstráció idején, majd a tüntetés végén több helyi alapszervezet zászlajából kivágták a Jobbik jelvényét, és a lyukas zászlókat lobogtatva megtaposták azokat. Szentendréig hangzott a tiltakozás, ott a gárdisták nyílt levele várta volna Vonát, de nem mert megjelenni. „Lehet a Parlamentből kihurcolkodni. Készülj, jövünk!”. Szentendrén nem állított jelöltet a Jobbik, helyette egy zavaros múltú, KGB-képzős, ún. civil jelöltet támogatott együtt Gyurcsánnyal. Mégsem tudták legyőzni a Fidesz jelöltjét. Megvalósult a baloldal és a Jobbik közötti összefogás, és itt a nagy koppanás. A baloldal és a Jobbik vezetői olyan szorosan álltak egymás mögé, hogy nem érzékelték a választók hiányát.

Sok a kifizetetlen számla, az MSZP-ben Gyurcsány Ferencet okolják. „Én azt gondolom, hogy ennek a kérdésnek az egyetlen megnyugtató kezelése az, hogyha a Magyar Szocialista Párt olyan úton indul el, amelyik nem összekeverhető ismét a 2010 előtti időszakkal. Ez személyi kérdésekre is igaz” – nyilatkozta Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője.

„Szeretném emlékeztetni Harangozó Tamást, hogy Gyurcsány Ferenc összesen két évig volt a Magyar Szocialista Párt elnöke, abban a két évben Harangozó Tamás országgyűlési képviselő volt. Gyurcsány Ferenc lassan nyolc éve nem a Magyar Szocialista Párt elnöke, azóta az MSZP-nek négy elnöke volt. A Magyar Szocialista Pártnak be kellene fejeznie a visszafelé mutogatást. Ezzel nem segítenek sem a két párt együttműködésén, sem önmagukon” – reagált Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

Molnár Gyula, a Szocialista Párt jelenlegi elnöke Simicska lapjában megjelenő cikket politikai támadásnak minősítette.

Ezek balhéznak, közben.

A Fidesz–KDNP jelöltje, Négyessy Katalin nyerte a szentendrei időközi választást vasárnap. A kormánypáti jelölt simán győzött.

Pedig a vele szemben felálló balfront, a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik és az Együtt is a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület (TESZ) képviselőjét, Helyes Imrét támogatta.

A kormánypártok, a Lehet Más a Politika, illetve a Magyar Munkáspárt indított jelöltet. A baloldal pártjai illegalitásba menekültek, egy „civil” mögé bújtak, ismét át akarták verni a választókat.

A Jobbik képtelen igazat mondani. Legújabb meséje: Lett volna saját indulója, ám az az utolsó pillanatban visszalépett, ezért nem mérette meg magát senki a Jobbik színeiben. A Jobbik összevissza hazudozása káoszosra sikerült, mikor kiderült a bukta, azt mondta ő nem is akart összefogni a balliberálisokkal, egyszerűen nem volt képes jelöltet állítani! Egy kormányra készülő pártnak gond összeszedni az induláshoz néhány tíz aláírást? A helyiek elárulták: ki volt nekik adva, hogy a civil jelöltre kell szavazniuk.

Szentendre 7-es számú egyéni választókerületben azért kellett új egyéni önkormányzati képviselőt választani, mert a tisztséget eddig betöltő képviselő tavaly szeptemberben elhunyt.

 

czyla