vissza a főoldalra

 

 

 2017.06.14. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXIX. évfolyamának 24. száma!

A tartalomból:

 Csorja Gergely: Mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk

A címben szereplő mondatot Orbán Viktor a nemzeti konzultáció eredményinek összegzésekor a Parlamentben elmondott beszédéből vettük. A kormányzati törekvés nemcsak beszédek szintjén, de a gyakorlatban is a címben megfogalmazott irányba mutat. A kormányzat magyar érdekű, Magyarország iránti elkötelezettsége mindig fontos. Láthattuk a Gyurcsány-időszakban, hogy mit eredményez, amikor a kormány mindent fontosabbnak tart annál, mint hogy Magyarországon elsősorban a magyar érdek érvényesüljön. A mostani helyzetben azonban talán a korábbiaknál is fontosabb, hogy Magyarország kiálljon nemzeti érdekei mellett, és egyben kiálljon Európa kultúrája, népessége, egysége mellett. Most, amikor Anglia kilép az unióból, amikor Németország és Franciaország, pontosabban Macron és Merkel az uniót a német és francia érdekek mentén kívánja átszervezni, amikor a brüsszeli bürokraták Európát magatehetetlen bábuvá tették, most a térségben lévő egyes országok nemzeti érdeke és a V4-ek érdeke egybeesik.

Csurka István: JELKÉPEK EREJE

A nemzet külső és belső ellenségei, a megszállás vezetői most új elemet is beiktattak, fenntartva a kétharmados többség elérésnek megakadályozását és maga az MSZP piszkos kampánnyal való megerősítésének célját is.

Ha a jövendő kormány mögött nem áll felvilágosult, öntudatos nép, nemzet, új nemesség, magyarul gondolkodó értelmiség, nem áll a „dolgozó nép okos gyülekezete”, akkor ez a terv valóra válhat. Ha a hátralévő rövid időben megtörténik a felvilágosodás, a közösségek kialakulása, egyes helyeken újjászerveződése és készültségbe helyeződése, akkor meg sem merik kísérelni ennek a gyilkos forgatókönyvnek a forgatását.

(2010. Előadás a Magyar Megmaradás Közössége rendezvényén)

 SZENT LÁSZLÓ TÖRVÉNYEI

Különös bája van annak, hogy éppen a börtönviseltek párttársai emlegetik Szent László törvényét, mely kézlevágással és szemkitolással büntette a tolvajokat. Hogyan festene a patkóban például kitolt félszemmel a zsúrpubi frakciója és a hiányzó kacsókkal kalimpáló szocliberális csapat Lacival és Fletóval, Gordonnal, Simonnal, Hagyóval, Demszkyvel? Brrrr. Vagy képzeljük el egy pillanatra KálmánOlgát és az ő adását rendezgető férjét, a Hoffmannt, Simicska Lajos oldalán ugyanígy kidekorálva, tudniillik a Szent László-i törvények a csendestársakat sem kímélték. Jobb ha visszatérünk a mába, és rábízzuk a bűnüldöző szervekre, derítsék fel, hogy lopás vagy csalás esete forog fenn, mikor két és fél milliárd forint értékben plakátol Simicskánál a Jobbik és nem tudni honnan rá a fedezet, csak a bűvös mondatot szajkózzák: üzleti titok. Ami csak őket illeti. Másra ez nem vonatkozik.

 ZSÁK A FOLTJÁT

Ha Gyurcsány egy jogerős bírósági ítélettel kapcsolatban arrogáns fröcsögést engedhet meg magának a hivatalosan eljáró személyekkel szemben, Zagyva úgy gondolja, neki is szabad. Pláne sokat képzel magáról a volt jobbikos, mióta Gulyás Marcika bevette a liberálbolsi csapatba. Hogy nem szégyelli magát ebben a társaságban se Hajós, se Gálvölgyi János? Az egyik kedvencük lezsidózza, kiirtással fenyegeti a vele vitába szálló feleségét és kislányát, a másik kedvencük Gyurcsány pedig azt üzeni az eljáró bűnüldöző szerveknek, hogy „ne számítsanak nyugodt nyugdíjas évekre”, mert tettük nem fog következmények nélkül maradni. Hol élünk?

 Most a kistelepülések következnek

Erős Magyar Vidékfejlesztési Koncepció

Nem maradhat ki a vidék az energetikai korszerűsítések programjáról sem, nemcsak a panelekre kell rekonstrukciós programot kidolgozni, hanem a kisvárosi, falusi palatetős kockaházakra is – fejtette ki Tasó László. A Miniszterelnökség tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkára szerint lényeges, hogy minél hamarabb elérjék a kistelepülésen élők munkahelyüket, közelebb kerüljenek hozzájuk a szolgáltatások, vagyis célzottabb és a vidéket kedvezőbb helyzetbe hozó közlekedésfejlesztés szükséges, mert kulcsfontosságú a megtartó képesség javítása.

 Az internetáfa 5 százalékra való csökkentését kéri

Közép-Európa legnagyobb politikával foglalkozó ifjúsági szervezete

Újra Böröcz Lászlót választották a Fidelitas elnökévé a szervezet XIV., tisztújító kongresszusán Székesfehérváron. Böröcz László: „a mostani 20-as, 30-as generációnak a polgári Magyarországról kialakult véleményét, elképzelését vitaanyagban gyűjtjük össze.” Az újjáválasztott elnök szerint mindennek a legalja, amit a jobbikos médiumok terjesztenek róluk, a Párbeszédnek pedig annyira csekély a politikai súlya, hogy kijelentéseivel nem érdemes foglalkozni.

 Nem a számokkal, hanem a kötelező jelleggel van gondunk

Nem írhatjuk felül az Európai Tanács döntését Brüsszel javaslatára

Dr. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára kiemelte, hogy nemcsak a 3%-os kötelező emelés a kérdéses, hanem az is, hogy hozzájárulunk-e ahhoz a gyakorlathoz, hogy az Európai Tanács dönt valamiről, majd egy másik testület (ebben az esetben az Energia Tanács) felülírja ezt a döntést az Európai Bizottság javaslatára.

 A népszínházi modellt követjük

Eddigi legmagasabb nézőszámát érte el a zalaegerszegi színház

A szezonban 270 előadást játszottak, a produkciókat több mint 76 ezren látták, és a bérletesek száma meghaladta a 11 ezret – közölte Besenczi Árpád a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, s hozzátette: „Vigh László országgyűlési képviselő úr polgármester úrral azon lobbizik miniszterelnök úrnál, hogy történjen meg a színház régóta húzódó rekonstrukciója. A színpad, a színpadtechnika, illetve a kiszolgáló egység állapota nagyon leromlott.”

 Teleki Pál nyomdokain

A Bethlen Gábor Alapítvány Trianon ’97 – Teleki emlékestje

„Diadalt ülünk, hiszen olyan személyeket köszöntünk, akik sokat tettek a magyarságért az elmúlt évtizedekben, és joggal vívták ki a Bethlen Gábor Alapítvány elismerését. Olyan történelmi helyen adjuk át az érdemrendeket, melynek vastag falai nem nyelték el sem Prohászka Ottokár, sem Mindszenty bíboros szavait. Ők és az őket követő plébánosok erősítették hitükben az embereket” – kezdte beszédét Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

Keresse a Magyar Fórumot június 15-étől az újságárusoknál!

 

Előfizetési információk: info@magyarforum.hu ; +36-30-7545-012, +36-1-781-3236 (hétfőn és pénteken 10-16 óra között –visszahívjuk)

A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft, fél évre: 6422 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft., fél évre: 2940 Ft.

Számlaszám: 11712004-20341426-00000000, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

Kérjük, a közleményben olvashatóan tüntessék fel a nevet, a címet, irányítószámmal együtt, különben nem tudjuk beazonosítani az előfizetőt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet. Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.

 Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni – olvashatóan –az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!