vissza a főoldalra

 

 

 2017.07.12. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXIX. évfolyamának 28. száma!

A tartalomból:

 Csorja Gergely: A magyar katona a hazáját védi

A Magyar Honvédség 1990 óta a tetszhalál állapotában volt. Ugyan katonáink képezték magukat, dolgoztak, gyakorlatoztak, sőt részt vettek külföldön végrehajtott békefenntartó és logisztikai akciókban is, de valahogy az átlagpolgár nem érezte, hogy a honvédség garantálja a biztonságát. Hinni akartuk, hogy majd a NATO csapatai, azon belül az amerikaiak megvédenek minket, de lassan a közvélemény számára is kiderült, hogy a NATO védelme inkább csak valamiféle elvi biztosíték. Amikor Európában az első komolyabb terrortámadások megjelentek, amikor a párizsi, nizzai és londoni tragédiák bizonyították, hogy lényegében bárhol robbanthatnak, gázolhatnak, lövöldözhetnek, akkor a kormány határozott lépést tett. Hosszú ideje először megjelentek a magyar katonák a köztereken azért, hogy végre megvalósítsák valós küldetésüket: a magyar polgárok védelmét. A párban gépkarabéllyal járőröző katonákra nézve az átlagember valamiféle megnyugvást érzett. Most a honvédség újra hasonló feladatott kapott. A Magyar Honvédség látja el a Budapesten megrendezendő Úszó, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítmények őrzését és védelmét.

Csurka István: DR. UTÓLAG VISSZAEMLÉKEZÉSE

SOROS PÉNZZEL NYITOTT ÉS PÉNZZEL ZÁRT TÁRSADALMA

Az egykori vacsoravendégből a nyitott társadalom ősellensége lettem. A nyitott színházakban már egyetlen darabomat sem játszották sehol. Soros díszdoktor lett, én meg betiltott.

A nyílt társadalom eszméjét Soros, Karl Poppertől, az angol filozófustól vette, aki azonban elsősorban gondolati mezőkben tárgyalta a kérdést, gyakorlati megvalósítások nélkül, míg Sorost csak a gyakorlati megvalósítások érdekelték, s ezért alapítványi rendszerét, a nyílt társadalom megvalósítását célzó tevékenységét kiterjesztette az egész volt szovjet gyarmatvilágra – már ahol megengedték neki. Míg Karl Popper elméletében a történelemben a folyamatok mindig eltérülnek, mintegy falsot kapnak, addig Soros nyílt társadalom alapítványai éppen ezt a nem természetes eltérülést akarta befolyásolni, de mindig egy meghatározott irányba.

 Märle Tamás: Felvidéken újra felszállt a gombaszögi fecske

Újra felhúzták a Gombaszögi Nyári Tábor zászlóját. A rendezvényt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke és Orosz Örs, a tábor főszervezője nyitották meg.

Az elhanyagolt gömöri régióba 84 millió forintos támogatás érkezett 2016-ban a magyar kormány nemzetpolitikai államtitkárságán keresztül, ami lehetővé tette a Gombaszögi Nyári Tábor eredeti helyére való visszaköltözését.

 Liberalizmus mint a köpönyegforgatás magasiskolája

Ha felületesen olvassuk az Atlantic c. magazinban közölt Peter Beinart publicista cikkének bevezető sorait, azokból elsőre az is leszűrhető, hogy végre-valahára egy liberális véleményvezér is képes áldozni a józan ész oltárán. Szinte jóleső érzés tölti el az embert: lám közülük valaki, ha utólag is, de legalább elismeri, hogy a liberálisok a bevándorláspárti jelszavak hangoztatásával csupán az egyre növekvő spanyol ajkú népesség szavazatainak elnyerésére hajtottak. Végül is bevallja, kizárólag választástechnikai okokból támogatták és támogatják a bevándorlást. Hogy ez bírálat lenne? Talán, mindazonáltal téved, aki arra vár, hogy szerző megszaggatja ruháját, fejére hamut szór, bocsánatért esedez.

 Szocialista maffiaszervezet?

Czeglédy Csaba több ezer diákot csapott be

Hová szervezték ki a diákmunkásokat, kinek dolgoztak, végeztek-e pártmunkát, fizettek-e vagy ígértek-e pénz nekik plakátozásért, szórólapozásért, listázásért? – tette fel a kérdést Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, aki a baloldal vezetőitől várja a választ.

 Elég a szavakból, cselekedni kell!

A bevándorlás helyett a családokat támogatjuk

A gyermekszegénység elleni küzdelemben Magyarországon nemcsak a leghátrányosabb helyzetű, hanem valamennyi hátrányos helyzetű gyermek fontos, akik a Gyerekesély Programok révén jutnak támogatáshoz – válaszolta lapunk kérdéseire Dr. Kósa Ádám néppárti európai parlamenti képviselő.

 Tényleg elég volt!

Léderer után szabadon, elég volt abból, hogy egyes szervezetek folyamatosan szítják a gyűlöletet ellenünk, magyarok ellen. Elég volt abból, hogy hamis vádakat harsogva aljasul lejáratják országunkat, kormányfőnket Brüsszelben, Strasbourgban, vagy ahol éppen szükségesnek érzik. Elég volt abból, hogy ezek a szervezetek megjelenésük óta a társadalmunkat évszázadok óta egyben tartó értékek lebontásáért, a magyarjövő tönkretételéért dolgoznak. Elég volt abból, hogy ők akarják megmondani, mit kellene csinálnunk. Elég volt abból, hogy el akarják venni tőlünk annak jogát, hogy eldöntsük: kivel akarunk együtt élni a saját hazánkban és kivel nem?

 A kincses Bácska fővárosa

Milliárdos fejlesztési pályázatok

Hat területfejlesztési pályázat benyújtásáról döntött június 29-ei ülésén a bajai képviselő-testület. Megújulhat az iskola, a bölcsőde, az orvosi rendelő, kiépülhet csapadékvíz-elvezető csatorna. A piactér átépítésére megnyertük a támogatást. Összesen 4-5 milliárd forint fejlesztési forrásra számíthatunk – közölte lapunkkal Fercsák Róbert, Baja város polgármestere.

 Nem feneketlen zsákba ömlesztjük a pénzt

Le kellett választani a fejlesztési forrásokat a szociális ellátórendszerről

A jelenlegi európai uniós finanszírozási ciklusban Magyarország 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrással rendelkezik. „Az a politika, mely hitelből finanszírozott jóléti intézkedéseket, és a gazdasági szereplők fejlesztésével nem foglalkozott, megbukott” – mutatott rá Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, akit arról is kérdeztünk, hogy a megyei jogú városok több uniós forrást kapnak-e.

 Az őshonos gének megőrzéséért

A fiatalok számára vonzóvá tesszük az agráriumot

Az élelmezési és mezőgazdasági célú genetikai erőforrások védelme az egész világon, így hazánkban is kiemelt állami feladat, amelyet konkrét kötelezettségeket tartalmazó nemzetközi egyezmények is rögzítenek – emelte ki a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese. Dr. Nagy István hozzátette: a készülő génmegőrzési stratégia keretében kiemelt szerepet kapnak az állami tulajdonú erdészetek, nemzeti parkok és ménesek, ami vélhetően tovább emeli az itt tenyésztett állományok létszámát.

 Märle Tamás: Öngyilkos olasz politika

A kérdés az, hogy vajon meg lehet-e védeni Olaszországot a migránsinváziótól, illetve maga Olaszország mit tesz azért, hogy megvédje magát. Mert az mára egyértelmű, hogy az olasz nép besokallt, és többségük elutasítja a további bevándorlást.

 Az egy központból sugárzó liberális szellemi nyomor

Hegel szerint a történelem arra tanít meg bennünket, hogy semmit sem tanulunk a történelemből, éppen ezért, ha szabad, emlékeztetek a 70 éve történtekre: el ne feledjük, a 2018-as választáson óriási a tét. Mindig gondoljunk rá, hogy a nemzet ellen viselt háborúja ennek a valóban törpe minoritásnak hova vezetett. Győzni már nem tudnak, pusztítani annál többet. Arra, hogy a pénzéhség, a körkörös irigység, a kíméletlenség, a jellemtelenség, az önkritikátlanság egyszóval a hulladék mivolt egyszer csak szemet szúr a köreikben, hiba várni. Ám egy nagyon erős, elszánt magyar közösség képes megnyerni ezt a háborút, ezt kell megérteni.

 

Keresse a Magyar Fórumot július 13-ától az újságárusoknál!

 

Előfizetési információk: info@magyarforum.hu ; +36-30-7545-012, +36-1-781-3236 (hétfőn és pénteken 10-16 óra között –visszahívjuk)

A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft, fél évre: 6422 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft., fél évre: 2940 Ft.

Számlaszám: 11712004-20341426-00000000, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

Kérjük, a közleményben olvashatóan tüntessék fel a nevet, a címet, irányítószámmal együtt, különben nem tudjuk beazonosítani az előfizetőt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet. Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.

 

Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni – olvashatóan –az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!