vissza a főoldalra

 

 

 2017.08.02. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXIX. évfolyamának 31. száma!

A tartalomból:

 Kovács Attila: Bizonyítottunk: kiváló házigazdák vagyunk

Befejeződött minden idők legnagyobb magyarországi sporteseménye, a vizes világbajnokság. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke, dr. Julio C. Maglione a záróünnepséget követő sajtótájékoztatón kijelentette: az idei volt minden idők legjobb világbajnoksága. Az uruguayi sportvezető köszönetet mondott a magyar kormánynak, Budapest és Balatonfüred önkormányzatának, a szervezőknek és a több ezernyi önkéntesnek a minden részletre kiterjedő előkészületekért és a páratlanul kiváló lebonyolításért.

Csurka István: DR. UTÓLAG VISSZAEMLÉKEZÉSE

A MAGYARSÁG KERÜLT VERT HELYZETBE

Nixon hibázott, ezt elismeri Buchanan is. Jómagam csak egy tanulmányt írtam népem, nemzetem védelmében. Nem volt már messze az idõ, amikor kizártak abból a pártból és mozgalomból, amelynek egyik alapítója voltam. A bennem zajló felismerési folyamatot talán semmi sem gyorsította fel inkább, mint Tom Lantos bilderberges, zsidó világszövetséges napirend utánija. Megláttam: nem napirend utáni mellékes pótcselekvés az, hanem a fõvonal –Amerikában és itthon is.

 A BIZNISZ

Nem volt az még olyan régen, amikor ombudsmanokat az állandóan fasiszta veszélyt szimatoló sajtómunkások arra sarkalltak, szólítanák már fel közleményben a fideszes politikusokat, hogy egyértelmûen utasítsák el a Jobbik cigányellenes akcióit, zsidóellenes kirohanásait, míg végül egy kisebbségi biztos levelet írt Sólyom László államfõnek: méltóztasson észrevenni, hogy kik és milyen jelszavakkal masíroznak végig az ország falvain. Ugyanekkor ugyan ezek a keresztény egyház, meg a kereszténydemokrata párt cinkos vonakodásáról cikkeztek, amiért nem határolódik el óránként a Jobbiktól Az akkor ellenzékben lévõ fideszes képviselõt, Balog Zoltánt pedig azzal vádolták: inkább megjátssza a sértõdöttet, ahelyett hogy egy rossz szót szólna a pártjával számos településen szövetségbe forrt Jobbikról, amelynek egyik vezetõje „a cigányságnak vérfertõzés útján degenerálódó, õsközösségi szintû szubkultúrában élõ bûnözõ rétegérõl” tett közzé nézeteit.

 Kihalás – teljes lakosságcserével végzõdhet a migrációs válság

Egy olasz agytröszt, a Machiavelli Politikai és Stratégiai Tanulmányok Központ nemrég kiadott egy jelentést, mely szerint több európai ország – köztük Olaszország, Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság – lakossága is kicserélõdhet a tömeges bevándorlás miatt: a jelenlegi etnikai többség fizikailag és biológiai értelemben megszûnik létezni, helyét átveszi a most beözönlõ afrikai migránsok tömege.

 Horthy István, a „kiskormányzó”

Bár apja révén Horthy István könnyen magasra juthatott volna, élete során mindig arra törekedett, hogy a szülõi támogatás nélkül is kiérdemelje elõléptetéseit. Erre a mentalitásra világít rá a kormányzóhelyettes 1942-ben meghozott döntése is, amikor is Horthy vállalta, hogy a 2 magyar hadsereggel a keleti frontra vonul. Bár – fontos pozíciója miatt – a mérnököt csak tartalékosszolgálatra osztották be, õ osztozni akart a katonák megpróbáltatásaiban, és az év során 24 bevetésen vett részt. Utolsó, 25. felszállása éppen az augusztus 20-i napra esett.

 Az etikus hackerek országa

Mit is jelent a „független” média

Az elmúlt hetekbõl kis túlzással a fél világ úgy tudja, hogy egy 18 éves fiút az éjszaka kellõs közepén, otthonából hurcolt el a rendõrség azok után, hogy súlyos hibára „bukkant a BKK frissen elindított digitális bérletrendszerében. A minden esetben magát függetlennek nevezõ média azt is megírta, hogy a kommandó annak ellenére rúgta rá az ajtót éjjel a fiúra, hogy õ a hackelés után azonnal tájékoztatta a tömegközlekedési vállalatot arról, hogy amit tett, azzal nem bûnözni akart, csupán a figyelmet szerette volna ráirányítani a problémára. Vagyis nem ér a neve, mert õ egy úgynevezet etikus hacker. Nem elvitatva, hogy az egész ügy természetesen Magyarország legégetõbb bajai közé tartozik, annyit azért mégis muszáj megjegyezni, hogy a történetnek a fele sem igaz.

 VENEZUELA

A világon jelenleg Venezuelában a legolcsóbb a benzin literje, ahol átlagosan 1 bolivárt, vagyis átszámítva mintegy 28 forintot kell fizetni egy liter 91-es oktánszámú üzemanyagért. Ez az ár tavaly óta ilyen magas, az azóta végrehajtott 1300 százalékos áremelés miatt. A 95- ös benzin ára ezzel párhuzamosan 2016-ban, 2,7 forintról 166 forintra nõtt. Venezuela a világ legnagyobb olajkészletével rendelkezõ ország. Ám a kitermelési nehézségek miatt folyamatos a hiány. Az érdeklõdés középpontjába az állandósult káosz miatt került. Vasárnap választásokat tartottak, amelynek eredményét az ellenzék nem ismeri el. A zavargások több halálesetet követeltek.

Kovács Attila: Két hétig Magyarországra figyelt a sportvilág

Rendkívüli sikerrel zajlott le minden idők legnagyobb magyarországi sporteseménye

Az elmúlt két hétben hazánk volt a sportvilág központja, köszönhetően a földkerekség negyedik legrangosabb sporteseményének, a vizes világbajnokságnak. A Budapesten és Balatonfüreden lezajlott nagyszabású sportesemény elsöprő sikert hozott Magyarországnak, és nemcsak sportszakmai, de minden egyéb tekintetben is. Sportrovatunkban ezúttal a vizes vb mérlegét igyekszünk megvonni, kicsit tágabb összefüggéseiben is.

 

Keresse a Magyar Fórumot augusztus 3-ától az újságárusoknál!

 

Előfizetési információk: info@magyarforum.hu (a kiadóhivatalban az ügyfélfogadás július 30-áig szünetel.)

A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft, fél évre: 6422 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft., fél évre: 2940 Ft.

Számlaszám: 11712004-20341426-00000000, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

Kérjük, a közleményben olvashatóan tüntessék fel a nevet, a címet, irányítószámmal együtt, különben nem tudjuk beazonosítani az előfizetőt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet. Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.

 Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni – olvashatóan –az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!