vissza a főoldalra

 

 

 2017.03.04. 

Na és, ki a producer?

„Ami most a hazánkban történik, szégyen, és valóban félelemmel tölt el” - mondta Enyedi Ildikó a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjjal kitüntettet munka rendezője, Németországban.

Az valóban szégyen, és nem tölt el büszkeséggel minket sem, hogy Mesterházy Ernő szabadlábon van. Ajánljuk a rendezőasszonynak, hogy kérdezze meg producerét, Mesterházy Ernőt, hogy miért voltak oly tisztességtelenek? Miért loptak el mindent, ami sűrűbb a levegőnél? Miért rombolták szét a demokratikus kontrollt, ahogy éppen a 167 milliárdos tolvajlásuk OLAF által közzétett dokumentumaiból most kiderült!

Azt hittük Mesterházyék a börtönben hűsölnek… Ó, dehogy! Félmilliárdos támogatást kaptak! S a pénzzel a zsebükben, sunyi módon előretolnak egy egeret, a rendezőnőjüket, hogy a Filmalapot és a filmügyi döntnököktől támogatást még csak nem is remélhető magyar alkotókat ilyen módon is megalázzák. A Berlinalén Arany Medve-díjat nyertek, mellesleg egy gyenge filmmel, de ez momentán nem tartozik ide.

Mint talán ismeretes: Demszky Gábor budapesti főpolgármester volt 20 kerek évig. Mesterházy Ernőt, a filmproducert, személyes bizalmasát, 2004-től 2010-ig politikai főtanácsadóját - az úgynevezett Hagyó-ügy másodrendű vádlottjaként - folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolta a Központi Nyomozó Főügyészség. A tanácsvezető bíró kérdéseire - beszédhibájára és magas vérnyomására hivatkozva - nem kívánt válaszolni(!). Mesterházy Ernő az SZDSZ tanácsadója volt, 1997-ben feleségül vette Mécs Mónikát, Mécs Imre SZDSZ-es politikus lányát és ezzel tagja lett a Mécs-Magyar-Demszky családnak. Demszky Gábor második felesége, Hodosán Róza lett Magyar Bálint felesége, akinek sógora Mécs Imre. (Mécs felesége Magyar Fruzsina, Magyar Bálint a testvére.)

Talán az sem titok, hogy Mesterházynak öt önálló, minden igényt kielégítő luxusvillából álló pihenőkomplexuma van Bali szigetén, Seminyak üdülőparadicsomban. (Bali-sziget Indonéziában, a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja, Jávától keletre, Lomboktól nyugatra fekszik.)  A villák egyenként 3-4 szobásak, mindegyikhez úszómedence tartozik. A villapark része egy úgynevezett kiszolgáló főépület, amelyben étterem és bár üzemel, valamint egy szórakoztató ház, billiárdasztalokkal és moziszobával. Az interneten fellelhető infók szerint Mesterházy földterületeket is vásárolt a szigeten, azzal a céllal, hogy azokon idegenforgalmi beruházásokat hajtson végre.

Mesterházy 2010. február elejétől június végéig volt előzetes letartóztatásban. Ugyanez az úriember a letartóztatása előtt a szigligeti kikötőben parkoltatta az akkor még a Balatonon is egyedülálló, méregdrága katamaránját, természetesen az egyébként is elit kikötő legfrekventáltabb helyén, csak hogy ne kelljen három lépésnél többet megtennie a büfétől a hajóig. Természetesen úgy hagyta ott több napra is a három hajóhelyet elfoglaló katamaránt, hogy áram bedugva, légkondi csúcsra járatva, nehogy már meleg hajóra érkezzen meg a nagyember. Ennek következtében egy komplett sort elfoglalt. Emellett úgy épített föl szintén Szigligeten egy villát, hogy kivájatta a fél hegyet, a helyiek csak suttogtak róla, találgatták, milyen lehet belülről, ugyanis Tapolcáról hozatott embereket, nehogy pletykáljanak a prolik.

 

czyla