vissza a főoldalra

 

 

 2017.03.24. 

Majtényit államfőnek?

Na attól mentsen meg bennünket az Isten!

Eddig úgy képzeltem, hogy a hazaárulás, ami a szerintem létező legnagyobb bűn, ez a minősített gazemberség is alapos felkészülést, munkát, fegyelmezettséget feltételez, sőt intellektuális teljesítmény, tehát, hogy a hazaárulás bűnébe esésnek is van valamiféle kultúrája. Mert olyan ugyan van, hogy a valamikor volt közéleti szerepébe beleszeretett ember mindenfelé elmondott beszédeit tárolja otthon a számítógépén, de már olyan nincsen, hogy amikor őt köztársasági elnökjelöltnek javasolják, akkor elővegye a csontig lerágott, Soros által fizetett tüntetéseken elmekegett egyébként hazug, hazaárulással felérő szövegeit, és a parlamentben elő is adja a megjelent közjogi méltóságok, a népet képviselő országgyűlési képviselők és a széles sajtónyilvánosság előtt.

Márpedig a parlamentben hétfőn délelőtt ez történt. Majtényi összeollózott negyedórányit a 2012 januárjában az Opera előtti, 2013 márciusában a Milla-tüntetésre, 2014-ben Paks bővítése és a szabadság téri emlékmű ellen, és a 2015-ben az eleven emlékmű melletti szereplésre szánt szövegből, tetejébe hányta egy mai pártvezetővel, a drogos Juhász Péterrel és a volt politikai cenzor és pártvezető asszonnyal, Lendvai Ildikóval együtt kifőzött politikai kevercset, melyet a Népszabadság már egyszer leközölt. Tavaly decemberben a HVG megírta, hogy az MSZP és az LMP közös jelöltje lesz Majtényi, amit ő maga letagadott. Az idén 2017-ben azután bebizonyosodott, hogy kivétel nélkül valamennyi jelölő a jelölttel együtt oly messze van a civilségtől, mint Makó Jeruzsálemtől. Ez a földrajzi tény azonban egyetlen, már származástanilag is pártkatona liberálist sem akadályoz meg abban, hogy „igazi, pártok felett álló civil ellenzékinek” nevezze magát. Most csúnyán lelepleződtek.

Majtényi kiemelten köszönetet mondott többek között a korábban már Tolnát Baranyát megjárt, most Bokros Lajos pártkatonája Székely Sándornak, valamint a liberális jövő intellektuális Magyarországa olyan zálogának, mint az MSZP-s Gurmai Zita Gulyás Balázs nevű fiának, a „civil szervező”-nek. Egyébként megmutatta magát a jelölés pártossága és komolytalansága is: 43-an írtak alá Soros jelöltjének és mindössze 39-en szavazták rá. Zsák a foltját esete forgott fenn, mivel Majtényi maga sem nélkülözi a slendriánságot, hát Gyurcsányék is leléptek mellőle már a szavazáskor. Sorosnak most nem köszönöm meg, kezdte a példátlanul silány beszédet a jelölt és végig bírta mondani anélkül, hogy a „magyar” szót kimondta volna.

Nincs kétségem afelől, hogy épp emiatt, a bukást követő pár órával hősként fogják ünnepelni a liberálisok, holott Majtényi is egy ugyanolyan rettentően és végletesen elkényelmesedett liberális mesüge, mint Kende Péter, aki az alkalmatlanságból és tehetségtelenségből akart faji kérdést kovácsolni még januárban az ATV-ben, mikor megkérdezte „hogy is támogatna az átlag magyar egy „szemmel láthatóan zsidó származású” jelöltet? De ez engem innét már nem nagyon érdekel. Le vannak értékelve: Jobbik színvonalon működnek és gondolkodnak. Nincs intellektuális fedezetük, óbégathatnak a szegénységről, korrupcióról, és a terroristáknak is kijáró egyenlő méltóságról.

 

czyla