vissza a főoldalra

 

 

 2017.04.26. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXIX. évfolyamának 17. száma!

A tartalomból:

 Hálózat vagy maffia

A maffia gőg, arrogancia, kapzsiság, önzés, erő és uralom mindenki felett és mindenkivel szemben. A maffia nem elvont fogalom, nem irodalmi fordulat. […] A maffia bűnszövetkezet, melyet nem írott szabályok, de fegyverek és könyörtelen törvények irányítanak. A vakmerő és nagylelkű fenegyerek mítoszát el kell felejtenünk, mert a maffiózó mindennek pont az ellentéte. Ezeket a szavakat egy olasz rendőrbíró mondta 1979-ben, röviddel meggyilkoltatása előtt. A maffia polkorrekt nevén hálózat. Nemcsak a magyar politikára, Magyarország biztonságára jelentenek veszélyt például a Soros Györggyel összefonódó eufemisztikusan civilnek leírt szervezetek, amelyek hálózattá összeállva külső és belső aknamunkát folytatnak és meg akarják roppantani nemcsak Magyarország nemzeti szuverenitását, hanem más európai és azon kívüli országok szuverenitását is. Mit keres Soros az európai döntéshozók asztalánál? Milyen alapon diktál az európai országoknak migráns kérdésben. Az államok azért vegyenek fel kölcsönt, hogy a migránsok számára nagyobb kényelmet tudjanak biztosítani? Ha az államok ennek az akaratnak ellenállnak, akkor majd jönnek a soros partizánok, akik a posztkommunista elittel és persze az európai liberális-baloldali-zöldekkel összeállva rákényszerítik az országokra ha kell tűzzel-vassal az álláspontjukat.

 MI az igazság Gyurcsány?

Tisztelt Gyurcsány Ferenc DK-elnök!

Tudomásul kellene vennie, hogy Magyarországon 4%-nyi nyugdíjason kívül nem nagyon támogatja Önt más. Ön nem egy választást vesztett el, hanem egy ország kormányzását, ezért utálja Önt 94%-nyi választópolgár. El kellene gondolkodni, hogy vissza kellene vonulni a politikai életből, a pártot adja át feleségének. Most még szépen fogalmaztam, de később, ha nem tesz eleget a magyar nép kérésének, nyíltabban fogunk megszólalni és nyilatkozni ebben az ügyben. Mielőtt végleg visszavonulna, rúgja ki a pártból Géczi Zsolt pártszóvivőt, Varjú László pártszervező alelnököt, Élő Norbert, magát Budapest elnöknek nevező tehetségtelen elnökségi tagot. Több mint 2 év alatt 35-40 millió forintot tüntettek el a pártkasszából büntetlenül és családi botrányokat okoztak, mivel belekóstoltak egymás feleségeibe. Magyarul a pártkasszát saját nőiknek fizetésére és jogtalanul beszervezett dolgozók ellátására használták el. Nem tud felmutatni olyan kongresszust, hogy megszavaztuk volna, hogy pártalkalmazott legyen, mert én tudom, hogy csak beszervezett aktivisták dolgozhatnak a pártban. (Szerkesztőségünkbe többször is eljutott a mellékelt levél, melyet betűhíven közlünk. Takács Józsefet egyenesen a DK „ikonikus alakjaként” emlegetik. Ezért a levélben lévő állításokkal kapcsolatban ismét megkeressük Gyurcsányt, illetve a DK sajtóosztályát, mert lapzártánkig egyik illetékes sem kívánta megcáfolni a leírt állításokat.)

 Csurka István: IDEGENEK LERAKATA LEGYÜNK

„A magyarok érdekét védő az szélsőséges, nacionalista, szélsőjobboldali, újfasiszta, akitől óvakodni kell. A szorongó értelmiség, a keresztény középosztály pedig megfélemlítve nem mer állást foglalni, noha sejti, hogy mindez mögött valami más szándék komorlik. Nem mer kiállni és állást foglalni, ugyanis nincs elegendő tájékozottság birtokában. Ugyanis el van zárva előle. Úgy érzi, nem volna becsületes erőteljesebben fellépnie, mert saját erkölcsi követelménye tiltja a teljes körű ismeret nélkül való cselekvést. Ez a réteg valóban nem akar kirekeszteni senkit, nem akarja bepiszkolni a kezét. Tehát inkább hallgat, és megvárja, amíg a szeme előtt véreznek el, akik felszólaltak az érdekében.”

 A HAZUDÓS ZAZI (Csurka István feljegyzései 2009-ből)

Most megint kell egy párt, amelyik jobbról kerüli és támadja a Fideszt, de nem antiszemita és irányítható. A Zazrivec Vona Gábor-féle Jobbik mindegyik feltételnek megfelel. A jövőben – ez a Ron Werber tanácsadó cég véleménye is – Vona kell, hogy legyen minden, földvédő, zászló, rendteremtő – Magyar Gárda – rendszergazda és kiterjedt kapcsolatokkal bíró nagy politikus. Ahhoz azonban, hogy Vona „a nagy politikus” lehessen, jobban és gátlástalanabbul kell tudnia a hazudás művészetét mindenkinél.

 Választás

Időközi választás volt többek között a nyolcadik kerületben és Zuglóban is. Innen, az utóbbi körzetből tűnt el 100 milliós adósságot hátrahagyva nyomtalanul Sápi Attila, az MSZP ön kormányzati képviselője. Emiatt került sor a vasárnapi, önkormányzati választásra ebben a zuglói, tipikus szoci körzetben. A Magdolna negyedben Dopeman, azaz polgári nevén Pityinger László, a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként jelentkezett be, de mögötte állt támogatólag a teljes balliberális banda: az MSZP helyi szervezetével együtt Kunhalmi Ágnes, a budapesti elnök személyesen is részt vett a kampányában. Erről haj helyett a fején feketére festett, keményre lakkozott bukósisakforma frizurát viselő szoci országgyűlési képviselőnőcske be is számolt Facebook-oldalán.

 A SAKÁL NAPJA?

A vasárnapi francia választások juttatták eszembe. Frederick Forsythot a kitűnő angol szerzőt, aki jövőre tölti be a 80-at, így nem valószínű, hogy újabb kalandregénnyel örvendeztetné meg a világot. Kár. Arra gondoltam, hogy írhatna A Sakál napja c. parádés cselekményű regényéhez méltó újabb bestsellert, amelyben lerántaná a leplet azokról, akik az OAS-t valójában pénzelték, és rávették a De Gaulle tábornok elleni merénylet megszervezésére. A bérgyilkos – Sakál – szakmájának bármilyen kiváló mestere volt is, aktív és előre megfontolt, pontosan kiszámított terv szerint mégsem haladhatott volna akkora biztonsággal előre a kitűzött célja felé, ha nincsenek komoly szponzorai. Egy gyakorlatilag marginális szélsőjobboldali szervezet, az OAS csak eszköz volt, a tábornok valószínűleg a globalizmus korai tervezőinek állt útjában.

 Kihívóan közösségellenesek, erőszakosak

Direkt ki akarják provokálni a rendőri brutalitást

A szándékos és már erőszakos megnyilvánulások elleni intézkedések elmaradása bátorítóan hat a rendbontókra. Kíváncsian várhatjuk, hogy milyen magatartások „eredményezik” a Rendőrség Szolgálati Szabályzatában a szükségesség és arányosság követelményeinek is megfelelő legenyhébb kényszerintézkedés foganatosítását – vetette fel a kérdést Dr. Völgyesi Miklós jogász, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácsvezető bírója.

 Egymilliárd forint külhoni családi vállalkozások segítésére

Hogy a magyar intézményrendszer és vállalkozások megerősödjenek a Kárpát-medencében

Beszámoltunk már arról, hogy 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve. A pályázatokról, a képzésekről a Nemzetpolitikai Államtitkárság a határon túl rendez fórumokat. A programot népszerűsítették már Szabadkán, Komáromomban, Beregszászon, Nagyváradon és Csíkszeredán. A gazdasági támogatások célja, hogy aki a szülőföldjén akar maradni, az meg tudja ezt tenni, legyen munkája, tudjon boldogulni, gyermeket vállalni, és a gyerekek tudjanak magyar nyelvű oktatási intézményekbe járni – nyilatkozta lapunknak Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

 Balos csalás Pécsett

A külső cég valódi pénzmozgás nélkül kapta meg a pécsiek buszait

Ha a szocialista egykori első alpolgármester, Tóth Bertalan tudott a buszok kiszervezéséről, akkor ő maga is részese a bűncselekménynek, ha nem tudott róla, akkor alkalmatlan vezető – közölte a Magyar Fórummal Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője.

 Märle Tamás: Kampányfogás vagy valós veszély?

Állítsuk meg Brüsszelt! – áll a kormány Nemzeti Konzultációt hirdető plakátjain országszerte. A világos üzenetre gyors ködösítés volt a válasz, az ellenzéki média előszeretettel szólaltat meg ún. jobboldali értelmiségieket, akik kétségbe vonják a kormány Brüsszel elleni harcát, megkérdőjelezve ezzel együtt a migráció ránk leselkedő veszélyeit, valamint Soros György szerepét mindebben. Egy évvel a választások előtt érdemes elgondolkodni azon, hogy valós-e az Orbán-kormány küzdelme a felsorolt tényezők ellen.

 Informatikus utánpótlás

Már 5 fővárosi és 10 vidéki egyetem együttműködik informatikai vállalkozásokkal

A jelen és a jövő a digitalizáció, a kormány célja, hogy a polgárok és vállalkozások a digitális átalakulás nyerteseivé váljanak. Ennek elemi feltétele a szükséges digitális készségek megszerzése, legyen szó akár az alapvető digitális jártasságról, akár a professzionális informatikai fejlesztői tudásról – szögezte le Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

 Brassótól a Cifrapalotáig

Damó István grafikus-és festőművész: – Fontos tényező és alkotóeleme a művészetnek az egyediség. Tudat alatt „igyekszem” saját magam lenni. Ahogyan megfogalmazom, illetve formába zárom gondolataimat, érzelmeimet, abból kiderül, hogy Damó-alkotás, vagy nem az. Eddig, úgy látom, sikerült felismerhetővé tenni magam.

 A neoliberális gazdaságpolitika pusztítása

Könyv jelent meg a diósgyőri kohászat végnapjairól

Április 19-én a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) konferenciatermében mutatták be a Lóránt Károly mérnök-közgazdász által szerkesztett Az acélváros végnapjai kötetet. A privatizáció gyakorlatilag ingyenes vagyonelosztást jelent, olyan pénzügyi konstrukciókkal, amelyek a vétel látszatát keltik. A privatizáció végső soron azt jelentette, hogy a nyolcvanas évekre megerősödött hatalmi elit politikai hatalmát gazdasági hatalomra váltotta át – hangoztatja a könyv szerkesztője.

 A végzetes sírkő

Mozart: Don Giovanni – a Kolozsvári Magyar Opera előadása

A Magyar Állami Operaház Primavera-sorozatán belül, április 4-én láthatta Budapest közönsége, az Erkel Színházban a Kolozsvári Magyar Opera legújabb produkcióját, a Don Giovannit. Ez azért is aktuális, mert az első Mozart-opera, melyet magyarföldön bemutattak éppen ez volt, 1826-ban, Kolozsvárott.

 Fél lábbal Oroszországban

Moszkva biztosítja majd a luhanszki szakadár terület áramellátását, miután Kijev fizetési elmaradásra hivatkozva leállította az oda irányuló villamosenergia-szállítást – jelentette be Borisz Grizlov, Oroszországnak a keletukrajnai válság rendezéséről egyeztető összekötő csoportban ülő képviselője az Interfax hírügynökség keddi jelentése szerint. Grizlov elmondta, hogy az orosz kormány úgy döntött, hogy humanitárius támogatás keretében látja el villanyárammal az önhatalmúlag kikiáltott köztársaságot. (Megjegyzendő, hogy humanitárius segítségek tekintetében Magyarország sem fukarkodik Kárpátalja irányában...)

 Csorja Gergely: A MINDENNAP TÉKOZLÁSA

- A folyosóvalóság –

Jön az iskola, a házi feladattal. A házi feladat egy 6-12 éves gyereknél lényegében annak beismerése, hogy az iskola képtelen megtanítani a gyereknek napi hat-nyolc órában azt, amit amúgy megkövetelnek tőle. Mitől ne lenne logikus, hogy miután az egész napodat eltöltöd az iskolában – reggel 7.45-től, keményebb helyeken 7.30-tól, még keményebbeken 7.00-tól –, este hatkor nekiálljál leckét írni, verset tanulni, olyan képleteket bemagolni, melyekre már abban az évben sem emékszel. És a többi hasznos tevékenységgel eltölteni életed legfogékonyabb 12 évét, hogy aztán 40 éves korodban mindezeknek utána nézz, és rájöjj, hogy 12 év alatt nem tudtál meg semmit.

 Tisztelt Támogatóink!

A Magyar Fórum csak Önökkel, Önökben létezik, az Önök figyelme, segítsége tarthatja életben. Ha tehetik, támogassák az újságot! Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak, mert ezzel támogatják a Heti és Havi Magyar Fórum megjelenését. Teendők a felajánlással kapcsolatban: éves adóbevallásuk elkészítésekor töltsék ki vagy kérjék cégüket, hogy készítse el az ún. 1%-os adóval kapcsolatos rendelkező nyilatkozatot. Ezen nyilatkozaton két adatot kell feltüntetni:

1. A kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

2. A kedvezményezett adószáma: 18670275–1–13

Támogatásukat köszöni: Medveczky Attila, a kuratórium elnöke

 

Keresse a Magyar Fórumot április 27-étől az újságárusoknál!

 Előfizetési információk: info@magyarforum.hu ; +36-30-7545-012, +36-1-781-3236 (hétfőn és pénteken 10-16 óra között)

A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft, fél évre: 6422 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft., fél évre: 2940 Ft.

Számlaszám: 11712004-20341426-00000000, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

Kérjük, a közleményben olvashatóan tüntessék fel a nevet, a címet, irányítószámmal együtt, különben nem tudjuk beazonosítani az előfizetőt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet. Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.

 Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni – olvashatóan –az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!