vissza a főoldalra

 

 

 2017.10.11. 

MEGJELENT A MAGYAR FÓRUM 41. SZÁMA!

A tartalomból:

Csorja Gergely: Hódolat Katalóniának?

Katalóniát baloldali történelme, a spanyol polgárháborúban betöltött szerepe, hogy kiválása Európa egy jelentős hatalmát – gazdasági és pénzügyi nehézségei ellenére is ipari és katonai hatalmát – robbanthatja szét, mégis valahogy szimpatikussá teszi a liberális, tőkepárti politikacsinálók számára. Az egységesen magyar székelység ügye ugyanakkor a magyarságon kívül senkit sem érdekel. Ma a liberális politikacsinálók szerint minden nemzetállami törekvés elítélendő. Mindennek alapján Katalónia függetlenedésének megítélése magyar szemmel komoly nehézségeket vet fel.

MOST VAGY SOHA

Lehet, hogy az izraeli Tal Silberstein ásta meg a szocdem Kern kancellár sírját, aki a baloldali párt tanácsadója volt, mindaddig, amíg egy körözés során le nem tartóztatták. Így azután az október 15-i parlamenti választásokon Sebastian Kurz és pártja, az ÖVP biztos győztesnek számít, ám bekavarhat, hogy a szocdemek nemtelen cselhez folyamodtak, amikor hamis oldalakat hoztak létre azért, hogy lejárassák Kurzot. Bár Kernék is megvádolták a néppártot, hogy pénzért próbált bizalmas információkhoz jutni riválisáról, elemzők mégis úgy vélik, az ÖVP-nek nem árthat, ám az FPÖ-t segítheti vasárnap az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) lebukása.

 CSURKA ISTVÁN: ÁTÖLTÖZÖTTEK KLUBJA

Sok-sok ember hagyományosan, úgyszólván családi megszokásból kötődik valamelyik párthoz, és nem tudja, mert nem is tudhatja, hiszen nem tájékoztatják felőle, hogy a kedvelt párt megváltozott. Esetleg éppen ellenkezőjét képviseli annak, amit a reá szavazó feltételez róla. Vajon hány meg hány ember nem tudja, hogy a Magyar Szocialista Párt a nemzetközi nagytőke kijáróinak és fizetett ügynökeinek pártja lett, és vezetői milliárdosok, akik kétes módon, éppen a kizsákmányolás lehetővé tételével szerezték milliárdjaikat?

 SOROS DÖRÖMBÖL A KAPUKON

Soros regionális bázisaként működnek a nyílt társadalomért élő-haló civil szervezetek is, melyek minden követ megmozgatnak, ha az ő pénzügyi forrásaikat firtatják. Az titok. Ugyanezt az utat járja a Jobbik is. Húsz évet a húsz évért – harsogták –,s egy szimpla számvevőszéki vizsgálaton elhasalnak. Az fáj nekik, hogy a nemzeti konzultációval és a plakátkampánnyal az eddig jóságos adakozó álarca lehullt.

 Mómosz a parlamentben

Ha hiszik, ha nem, a butaságnak is van a mitológiában istene. Mómosz, Nüx fia, a butaság és akadékoskodás, a gáncsoskodás és az ostobaság istene. (…) Annak ellenére, hogy az uniós tagállamoknak több mint a fele és más országok is kínálnak ilyen-olyan kedvezményeket tőkeerős befektetőknek és magánszemélyeknek, családoknak, az itthoni Mómoszok azt terjesztik, hogy ez magyar specialitás. Hazudnak, mint a vízfolyás. Áskálódnak. Pedig Ausztria, Bulgária, Ciprus, az Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Írország, Lettország, Portugália, Spanyolország, Málta, Ausztrália, Montenegró lehetőséget ad a hozzájuk szabályozott keretek között, a törvényeket betartva igyekvőknek.

 A Soros-tervet ránk akarják kényszeríteni

A Jobbikban törvénytelen pártfinanszírozási modell valósult meg

 Sokszor ér minket az a vád, hogy ki akarjuk vezetni az országot az unióból. Ez nem igaz. Mi a magyar érdeket, a lakosság szociális és létbiztonságát nézzük, ami mindennél fontosabb – szögezte le Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

 Ukrajnában sárba tiporták a kisebbségi jogokat

A délvidékiek legyenek a csatlakozási tárgyalások első számú haszonélvezői

Deli Andor EP-képviselő: „Ha párhuzamba állítjuk a délvidéki magyarokra és más szerbiai nemzeti kisebbségekre vonatkozó oktatási jogszabályokat a román vagy éppen az ukrán rendelkezésekkel, akkor teljes mértékben elégedettek lehetünk.”

 30 éve a nagycsaládosokért

Támogatunk minden olyan intézkedést, amely könnyebbé teszi a családok életét

Kardosné Gyurkó Katalin nem szereti statisztikákban mérni a családokat, mert rideg és semmit nem mond arról, ami egyesületük számára a családot jelenti. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke szerint a NOE hitvallása szerint a gyermek az életet, a családot jelenti, ez adja meg számukra a teljességet.

 A brüsszeli kettős mérce

Egy közösség a nyelvével az identitását is elveszíti

Kárpátalján és Erdélyben csorbulnak a magyarok jogai. Felvidéken hamarosan választanak. S mi kell ahhoz, hogy megvalósuljon az autonómia Erdélyben? Sok téma, s ahogy Szili Katalintól megszokhattuk, egyenes és lényegre törő válaszok. Autonómiaügyi miniszterelnöki megbízott asszony még azt is felvetette, hogy „nem zárhatjuk ki, a színfalak mögött a kárpátaljai magyarság elsorvasztása is a célok között szerepelt.”

 Humor a képzőművészetben

Költői erőnek kell áthatnia a művet, hogy maradandóvá váljék

Beszélgetés Véssey Gábor Munkácsy-díjas festőművésszel.

 Kábítás helyett tettek

Múlt héten a Magyar Nemzet hasábjain az alábbi hír jelent meg: „Önálló cigány tartományt hozna létre négy északkeleti megyénkből az Opre Roma Demokrata Néppárt, ezért ebben az ügyben népszavazási kezdeményezést adtak be a Nemzeti Választási Irodához.” A hír kapcsán megkerestük Orosz Ritát, aki kilenc éve dolgozik a cigányság közvetlen közelében a Görög-katolikus Egyház szolgálatában. Arról is megkérdeztük, hogyan látja az egyház szerepét a cigányság felzárkózásában és a békés egymás mellett élés megteremtésében.

 Lezsák: múltunkból minket kizárni nem lehet

Az első lakiteleki találkozót 30 éve, 1987. szeptember 27-én tartották A magyarság esélyei címmel. A találkozó szervezőinek, a lakiteleki alapítóknak – Lezsák Sándor, Csurka István, Bíró Zoltán, Für Lajos, Fekete Gyula, Kiss Gy. Csaba, Csoóri Sándor – hívására 181 értelmiségi gyűlt össze a Lezsák lakiteleki tanyájának kertjében felállított sátorban. A Magyar Demokrata Fórum hivatalosan egy évvel később, 1988. szeptember 3-án, a második lakiteleki találkozón alakult meg. Erről és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) feladatairól, eddigi tevékenységeiről beszéltek október 4-én a Polgárok Házában.

 Märle Tamás: Az elfelejtett háború

Dacára a rendszeres nemzetközi megállapodásoknak, a háborúnak egyáltalán nem látszik a vége. És ami még biztos: a Donyec-medence visszacsatolása esélytelen vállalkozás. Ukrajna sosem nyeri meg ezt a háborút egymaga, más pedig Oroszországgal nem mer, vagy nem akar szembeszállni. Ezért is érthetetlen, hogy Kijev az új oktatási törvénnyel miért haragítja magára még jobban Putyint, és miért szerez magának újabb ellenségeket.

 

Keresse a Magyar Fórumot október 12-étől az újságárusoknál!

 Előfizetési információk: info@magyarforum.hu, hétfőn és pénteken a +36-30-7545-012-es, vagy a +36-1-781-32-36-os telefonszámon. Postacím: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány, Budapest, Postafiók: 1578.

A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft, fél évre: 6422 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft., fél évre: 2940 Ft.

Számlaszám: 11712004-20341426-00000000, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

Kérjük, a közleményben olvashatóan tüntessék fel a nevet, a címet, irányítószámmal együtt, különben nem tudjuk beazonosítani az előfizetőt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet. Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.

 Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni – olvashatóan –az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!