vissza a főoldalra

 

 

 2017.11.08. 

MEGJELENT A MAGYAR FÓRUM 45. SZÁMA!

A tartalomból:

 A humanista kommunista

Jánosom Kisem megint szóla, logikus, öt hónap múlva választások lesznek. Azt mondja: Orbán Viktor nem a probléma megoldása, hanem a probléma része. Õ maga viszont csúszik lefele, persze ez meg az õ problémája, már Simicska lapjánál tart. Jánosom Kisem (copyright by Csurka) lukácsista filozófus, az SZDSZ alapító tagja és elsõ elnöke, Lukács-óvodista. Heller Ágnes tanítványa is, plusz a Gorkijban szocializálódott, ahol az egykori pártelit gyermekei nevelkedtek. Az MSZMP-tagból lett SZDSZ-es elnök és párttársa még Kádárt is balról akarta elõzni, Demszky például mint maoista. Kis mindig akkor bújik elõ, amikor a létezõ szocializmus haszonélvezõi és utódaik alól kicsúszik a talaj. Ilyenkor megjelennek Lukács szellemi ivadékai, és monomániásan gyűlölködnek. Így történt ez 1986-ban, így történt 1990-ben, 1998-ban, 2014-ben és így történik ma is. Természetesen mostani elõbújása is egyeztetve van a mögötte álló meglehetõs erejű hálózat mozgatóival, köztük Soros Györggyel. Ha Applebaum írása nevetséges, Jánosom Kisemé piti, kispályás: A menekültek elleni gyűlöletkampány; a menekültügyi konvenciók felrúgása; a közös európai menekültpolitika blokkolása; az etnikai homogenitás erõszakolása – ez mind-mind csak elmélyíti a válságot. Szerinte nem a migránsáradat okozza a válságot, hanem annak észlelése és az ellene való védekezés. Félelmeket vált ki a közvélemény egy részébõl a tömeges migráció, a félelem pedig fogékonnyá tesz a demagógia iránt. A demokratikus középpártok nyomás alá kerülnek, hogy vegyék át Orbán, a francia Le Pen, a holland Wilders, az osztrák Strache retorikáját. Óh, hát nem szégyelli magát a filozófus, ilyen parvenü érvekkel képes elõállni?

 A The Washington Post és Anne Applebaum logikája

Aki szereti a hazáját, és a hagyományos férfi–nõi szerepet elõnyben részesíti a homoszexualitással szemben ,mint például Trump, Orbán, Farage, Le Pen és Kaczynski, az neobolsevik – adta elõ meglepõ érveit Applebaum a The Washington Postban közzétett irományában. Amikor pedig beiktatási beszédében Trump azt hangoztatta, hogy a hatalmat vissza kell adni az amerikai népnek, az Applebaumot nagyon emlékeztette a proletárdiktatúrára. El kell mondjuk, hogy Applebaum asszony bennünket meg nagyon emlékeztet Hofi Géza humorista hülyéjére, akivel jó húsz éve a Mi a logika c., ma úgy mondják, stand up-jában találkozhattunk, ami úgy indul, hogy ha van otthon akváriumod, akkor te szereted a természetet, ez logikus. Ha nem szívesen osztod meg az ágyad egy szép nõvel, akkor buzi vagy, ez is logikus – így Hofi.

 CSURKA ISTVÁN: KÖZÉP-EURÓPA HÓ ALATT

Egészen egyszerűen és pőrén fogalmazva az történt, hogy a magyar forradalom után, a reménytelenül szép önkifejezés után, az egész világállapot lényegét megvilágító önégetés után a magyarság lett az első áldozat Közép-Európában. A konklúziót pedig szinte szégyelljük leírni, ezért szerényen kérdéssé finomítjuk: Nem Európán múlik most már, hogy ez az első egyben az utolsó is legyen?

A kijelentéssel, mely szerint a magyarság több, mint ezer esztendős közép-európai történetének most, 1956 után, halálos, fenyegetettséggel terhes korszakába jutott, Európa különböző helyein ellentétes fogadtatásra lehet számítani. Vannak, mégpedig éppen itt, a Kárpát-medencében, akik kárörvendezve nézik ezt a folyamatot, akiknek megannyi tettük éppen ennek a halálfolyamatnak az elősegítésére irányul, de éppen a folyamatba helyezett etnikum felszámolásnak a zavartalan folytathatása érdekében leplezik kárörvendésüket, sőt megbélyegzik –mint nacionalistát – azt, aki a magyar nemzethalálról szól.

 Aki nem ismeri a történelmet, arra ítéltetik, hogy újra átélje

A francia forradalom tanulmányozása mindig aktuális, így ma is: egyre több gondolkodó tartja a kicsit több mint 200 éve lezajlott francia forradalmat az idén éppen 100 éves bolseviki hatalomátvételhez hasonlónak. Úgy tűnik, sok szempontból is az előző, a francia, ennek az éppen 100 éve történt rémségnek az előfutáraként jelenhetett meg szintén száz év különbséggel. Ha minden száz évben terveznek a háttérhatalmak egy-egy hasonló bulit, akkor van miért aggódnunk. Egy biztos, mindkét tömeggyilkossággá fajult felfordulás végrehajtásához szükséges pénz az adott kor pénzügyi oligarcháitól származott. A szabadság, egyenlőség, testvériség hármas jelszavát hirdették. Robespierre, a jakobinus vezér azt ígérte a munkásoknak, hogy egy olyan új korszak jön, amelyben az urak lesznek a szolgák, és a szolgák lesznek az urak. Danton, Marat és Robespierre, állandóan a népre hivatkoztak, közben a francia parasztoktól és munkásoktól minden jogot elvettek, s a legkegyetlenebb eszközökkel éltek a jakobinus diktatúra alatt.

 Kiemelt figyelem a közétkeztetésre

A magyaros ételek és ízek hozzátartoznak történelmünkhöz, kultúránkhoz

Elértük, hogy a gyártók ízfokozó anyagoktól mentessé tették a szárított zöldségekből készült ételízesítőket. A közétkeztetés szereplői, akik korábban nem ismerték a nemzeti jó higiéniai útmutatót, ma már használják azt a mindennapi gyakorlatban – szögezte le a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. Zsigó Róbert hozzátette: fogyasztható, ízletes ételeket jó minőségű alapanyagokból, megfelelő technológiával, képzett szakácsok tudnak elkészíteni. Ha egy étel ízlik, az étkezők elfogyasztják, így eleve kevesebb hulladék keletkezik.

 Menekülteket és visszatelepülőket segítenek Irakban a magyarok

Azonnali humanitárius segélyakciókkal és hosszú távú felújítási programmal

Több száz észak-iraki keresztény családnak nyújtott segítséget október második felében az Ökumenikus Segélyszervezet. A szervezet nemzetközi programjainak vezetőjét, Bálint Gábort arról is faggattuk, mennyien dolgoznak a helyszínen, hol szerzik be az adománycsomagok tartalmát, s meddig tart ez a segélyakció.

 A Mindszenty-kultusz ápolásáért

Lezsák: Bíró László püspök az életét szétajándékozza

Átadták a Mindszenty Emlékérmeket a Parlamentben

Mindszenty Emlékéremmel tüntették ki Bíró László katolikus tábori püspököt, a Regnum Marianum Katolikus Közösséget és a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskolát november 3-án.

 A kortárs dalirodalom elkötelezett elõadója

Kun Ágnes Anna operaénekesnõ: mind a hagyományos, mind a modern rendezés, ha szellemes, ha van mögötte mondanivaló, ha koncepcióra épül, akkor jó lehet.

 Széplaky Bálint: KÖZÖSSÉGBEN SZENT LÁSZLÓVAL

2017 jubileumi év. Szent László 940 évvel ezelőtt, 1077-ben lépett trónra, és 825 évvel ezelőtt 1192- ben avatták szentté. A Kárpát-medence számos pontján találkozókat, megemlékezéseket rendeztek különböző civil szervezetek és mozgalmak a Miniszterelnökség támogatásával. November 3-a és 5-e között került sor a Partiumi Háló Egyesület szervezésében a Kárpát-medencei Szent László-találkozóra Nagyváradon, a lovagkirály városában. Az esemény mottója így szólt: „A jó ember, jó kincseiből jót hoz elő.” (Lk 6,45) Utánajártunk, az esemény ennek az ideálnak hogyan és miképp igyekezett megfelelni.

 Németh Szilárd: Életet menteni és a hazát szolgálni

Hős katonaorvosok tiszteletére tartott közös megemlékezést a Nemzeti Fórum Egyesület, a Honvédelmi Minisztérium és Józsefváros Önkormányzata november 3-án a Ludovikához közeli Magyar Orvos Hősi Halottak Emlékszobránál.

 Jancsó Badacs Károly: Az idei megyei választások átírták Szlovákia politikai térképét

A november 4-én megtartott szlovákiai megyei választások egyik legnagyobb meglepetése a Smer kormánypárt váratlan bukása azon megyékben, melyekben eleddig hagyományos támogatottságot élvezett. Eperjes, Zsolna, Nagyszombat és Kassa megyében a Smer elvesztette az eddigi ispánjait, ugyanakkor megyei képviselõinek tetemes részét is. Nem különben végzett a megyei választásokon a képviselõk szintjén a Szlovák Nemzeti Párt és a Most-Híd párt is, melyek kormánykoalíciót alkotnak a Smer párttal.

   

 Keresse a Magyar Fórumot november 9-étől az újságárusoknál!

 Előfizetési információk: info@magyarforum.hu, hétfőn és pénteken a +36-30-7545-012-es, vagy a +36-1-781-32-36-os telefonszámon. Postacím: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány, Budapest, Postafiók: 1578.

A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft, fél évre: 6422 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft., fél évre: 2940 Ft.

Számlaszám: 11712004-20341426-00000000, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

Kérjük, a közleményben olvashatóan tüntessék fel a nevet, a címet, irányítószámmal együtt, különben nem tudjuk beazonosítani az előfizetőt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet. Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.

 

Számlaszám:  

11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni – olvashatóan –az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!