vissza a főoldalra

 

 

 2017.11.16. 

MEGJELENT A MAGYAR FÓRUM 46. SZÁMA!

A tartalomból:

 OCSÚ A BÚZÁTÓL

Tállai András egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselő a munkáját végzi. A választópolgárok közé jár, hogy megtudja mi a helyzet a térségben. Októberben jelezték felé, hogy cirka 30 forinttal drágább az ő környékükön az üzemanyag, mint az ország más területein. Tállai András utánajárt, s a helyi üzemanyag-kereskedőknél, -forgalmazóknál elérte, hogy legalább a szülőföldjén ne verjék át az embereket. Csökkentsék csak az indokolatlanul magasra felsrófolt üzemanyagárat. Elérte, amit akart, az emberek elégedettek, a képviselő pártja, a Fidesz szintén.

Tulajdonképpen képviselőt a kreativitása miatt választunk. Nem igaz? Hogy járjon el az érdekünkben. Ezt az apróságot felejti el az egész ellenzék úgy, ahogy van, szőröstül-bőröstül, attól a minutumtól kezdve, hogy betette ülepét a parlamenti székbe.

Előbb vagy utóbb, de elválik az ocsú a búzától: tartja a magyar közmondás, úgyis kibukik, hogy melyik a selejt, és melyik a valamirevaló.

Lám, Tállai András, Matyóföld parlamenti képviselője kiakasztotta még a Bloomberget is, beindította Ron Werbert, az LMP tanácsadóját, az LMP erre feljelentette Tállai Andrást és Matyóföld fővárosát, Mezőkövesdet is.

Nekik nem szempont, hogy a térség fellendítése érdekében cselekedjenek. Pedig éppen az üzemanyagár egy olyan tétel, amely mindent befolyásol. Ahelyett, hogy példát vennének Tállairól, feljelentik.

 EZ MÉG CSAK A KEZDET

Katonai szakértők egybehangzó állítása alapján egész Európa hatalmas veszélynek van kitéve, mert egy kiterjedt kommunikációs hálózat és nagy anyagi háttérbázis áll a partjai felé terelt migrációs áradat mögött. Elmondás alapján várható, hogy az Európába érkező migránsokat hamarosan 5-8 fős családjuk is követni fogja, így az eddig is szinte kezelhetetlen nyomás a sokszorosára nő majd. A korlátlan szabad piac és a minimális állam neoliberális híveit tömörítő elit meggyőződése, hogy rá más szabályok vonatkoznak, mint másokra. Nem véletlen, hogy Soros a Nyílt Társadalom alapítványaihoz éppen most játszotta át vagyonának jelentős részét, amelyet a Forbes 23 milliárd dollárra (6022 milliárd forint) becsült. Az ugyebár nézőpont kérdése, hogy a sok milliárdos utalás közönséges adócsalás-e, vagy jótékonykodás. Ha Soros műveli, akkor emberbaráti tevékenység.

 CSURKA ISTVÁN: A KLOÁKA MAGYARGYŰLÖLETE

Brüsszel, az Európai Parlament igénybevétele a magyarság ellen és az egész hatalmas világhálózat rámozdítása Magyarországra egyszer már lejátszódott. A magyarságnak, a nemzeti összefogásnak ezekkel éppen úgy le kellszámolnia, mint a zsigerből magyarellenes bolsevikokkal. A bolsevizmus 1919 óta világméretűen megerősödött. A birodalom majdnem megszűnt, de a világ kormányzására igényt tartó erőszakosság most már nem is Moszkvában működik, hanem a pénztőke világában. Ezt az a parttalan összefogás igazolja, amely Daniel Cohn-Bendittől az IMF-ig és Soros György nyílt társadalmáig terjed.

 Sorosé a legnagyobb európai frakció

Brüsszel felső korlát nélküli kötelező betelepítést szorgalmaz

A családegyesítéshez az európai gyakorlattal ellentétben nem kellene igazolás, hanem bemondásra lehetne a migránsoknak családtagokat megnevezni, sőt ez nemcsak egyenes-, hanem oldalági rokonokra is vonatkozna, ami őrültség, gazemberség – szögezte le Németh Szilárd.

 Sikertörténet

A külhoni magyar közösségek gazdasági támogatása

Közel 890 millió forintból 185 projekt megvalósítását támogatja a nemzetpolitikai államtitkárság a külhoni magyar családi vállalkozások éve keretében – közölte Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség államtitkára szerint az ellenzék hol azt sérelmezi, hogy túl sokat foglalkozik a kormány a határon túli magyarokkal, hol pedig azt, hogy túl keveset. Mindez alaptalan a támogatások mértékének tekintetében is, hisz azok az összegek, amelyeket a határon túlra fordítunk, meglehetősen kis százalékát teszik ki a kormány összköltségvetésének.

 A KERESZTÉNY FRONT

A Keresztény Front tagjai az egyház társadalmi tanításának megfelelő állammodellben gondolkodtak – közölte kérdésünkre Dr. Turgonyi Zoltán filozófus november 11-én, a pesti ferencesek Szent Ferenc termében tartott Az Igazság szolgálatában – In memoriam Szigeti József OP című kötet bemutatóján.

 Aknázzuk ki külgazdasági lehetőségeinket!

Újabb lehetőség a kis-és középvállalkozások számára

A kormány Déli Nyitás stratégiájának keretében arra törekszünk, hogy az afrikai, a karibi térség és a csendes-óceánirégió országaival is koncentráltabban fejlesszük kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatainkat, így bővítve a magyar vállalkozások ACP-régióba irányuló exportlehetőségeit, különösen a nemzetközi szinten is kiemelkedő magyar szakértelemmel rendelkező ágazatokban – közölte a Magyar Fórummal Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára.

 A faluszépítő

Az internacionalizmus, a kozmopolitizmus és a globalizmus egy tőről fakadnak

Horváth Attila, Pilinszky-díjas tassi művésztanár, festőművész, szobrász, fafaragó: Sosem akartam „stílusbörtönbe” zárni magam. Nem az volt a célom, hogy egy határozott, formavilágot, színvilágot kövessek, mert az ellenkezett a habitusommal.

 MEGERŐSÍTENI, ELMÉLYÍTENI, MEGVÉDENI

Széplaky Bálint: A Fidesz XXVII. tisztújító kongresszusán teljes támogatottság mellett újraválasztották Orbán Viktort a párt elnökének. Az egész napos tanácskozás során, egybehangzó szavazás eredményeként bizalmat kapott az alábbi négy alelnök: Novák Katalin, Kubatov Gábor, Gulyás Gergely és Németh Szilárd. Számos beszéd hangzott el, melyben a kormány különböző feladatkörét ellátó politikus egyéni meggyőződését és véleményét megformálva értékelte a kormánypártot, az ellenzéket és a 2018-as választásokat. A gyűlöletmentes és a realitástalaján álló miniszterelnöki beszéd mondatai megerősítést adtak a nemzet jövőjébe vetett hitben, az Európában elhatalmasodó politikai káosz és a gyors változások korszakában felmerülő bizonytalanságban. Az eseményen a letisztult gondolatokat tartalmazó józan beszéd tette ránk a legnagyobb benyomást, így abból idézünk fontos gondolatokat.

 Märle Tamás: Nemzetépítés: mi is kivehetjük a részünket

Csütörtökön és pénteken tartotta éves ülését Budapesten a Magyar Diaszpóra Tanács (MDT) és a Magyar Állandó Értekezlet (Máért), az ülés mindkét nap Orbán Viktor beszédével kezdődött. „Erős anyaország nélkül nem lehetne sikeres külhoni politikát sem folytatni” – mondta a miniszterelnök összegezve az elmúlt év kormányzati munkáját, majd kifejezetten a nemzetpolitikára térve úgy nyilatkozott: „összefoltoztuk a nemzet szanaszét hasogatott szövetét.” Az eredmények mellett pedig tényleg nem lehet elmenni, de munka akad még bőven. „Az elmúlt időszak a nemzetegyesítésről szólt, a következő évek pedig a nemzetépítésről fognak szólni.” A kétnapos tanácskozáson nem csak a múltról esett szó, jó néhány információt megtudhattunk, hogy a 2018-as esztendő mit hoz a nemzetpolitikában.

 

Keresse a Magyar Fórumot november 16-ától az újságárusoknál!

 

Előfizetési információk: info@magyarforum.hu, hétfőn és pénteken a +36-30-7545-012-es, vagy a +36-1-781-32-36-os telefonszámon. Postacím: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány, Budapest, Postafiók: 1578.

A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft, fél évre: 6422 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft., fél évre: 2940 Ft.

Számlaszám: 11712004-20341426-00000000, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

Kérjük, a közleményben olvashatóan tüntessék fel a nevet, a címet, irányítószámmal együtt, különben nem tudjuk beazonosítani az előfizetőt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet. Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.

 

Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni – olvashatóan –az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!