vissza a főoldalra

 

 

 2017.12.06. 

MEGJELENT A MAGYAR FÓRUM 49. SZÁMA!

A tartalomból:

 Soros Újszerzeményi Bizottsága

Egy Soros-féle „Újszerzeményi Bizottság” felállítása sem váratna sokáig magára, abban az általunk nem várt esetben, ha hagynánk, hogy õ nevessen a végén. Európa teljes „elkereszténytelenítése” amúgy is alapot ad az iszlám terjeszkedésének, mivel egy iszlamista fanatikus, önmagát a hit harcosának tételezi, mindenki másra mint hitetlenre tekint. Ha megvalósul Soros terve, az évi 1 millió migráns betelepítése, illetve a felülről nyitott migráns kvóta ránk erőszakolása mellett a súlyos eurótízezrekre rúgó kötelező eltartásukkal terhelten, akkor igen rövid idő alatt végbemehetne az ellenszegülő országok legyengítése. A fogyatkozó európai népességet amúgy sem nagy gond leszaporodni 4 feleséggel minimum 8 gyerekkel családonként, és pár tíz év múlva, már demokratikusan lennénk kiszavazva mindenünkből a saját hazánkban. Egy belsőleg szétzilált ország könnyebben prédává válik az ideterelt idegenek elleni küzdelemben. Drága mulatság lenne, ha mégis Soros győzne a végén és ránk újra egy, a már a korábbi történelmi időkből ismerős küzdelem várna. Voltunk mi már a kereszténység utolsó védőbástyája. Európa nemtörődömségéért a magyar nemesek saját vérükön kívül a magyar nép vérével is fizettek, következésképpen a 18. század elejére jelentősen megváltozott a Magyarországon élő népesség arányszáma az őshonos magyarság kárára. Miért lenne most másképp? Zrínyi felismerte, hogy Bécsnek nem érdeke a török kiűzése Magyarországról, mivel Nyugat-Európában vannak nagyhatalmi ambíciói, és ehhez Keleten békére és az ellenőrzése alatt megmaradt Magyarországon adó-, élelmiszer- és katonai forrásra van szüksége. Hiába javasolta, hogy a nyugati katolikus és a keleti, erdélyi protestáns magyarok fogjanak össze, hozzanak létre az erdélyi fejedelem vezetésével nemzeti királyságot, amely újraegyesíti Magyarországot. A magyar politikai credo, Erdély fejedelmei, Bocskai, Bethlen teremtette magyar tradíció az ügyesen egyensúlyozó, a magyar nemzeti identitást és állami folyamatosságot fenntartó magyar koncepció, süket fülekre talált. Zrínyi Miklós azt is tanácsolta, hogy mi magyarok nagyrészt saját erőnkből, az egész nemzetet felfegyverezve próbáljunk győzni, mert ha a „török áfium” ellen idegen segítséget kérünk, abban nem lesz köszönet, mert az, amit nyer, azt magának akarja megtartani.

CSURKA ISTVÁN : TÉRDRE MAGYAR!

Előttem a Soros Alapítvány és maga Soros már 1991-ben lelepleződött, amikor mint az akkori kormányzópárt alelnöke felismertem és feltártam kétes céljait, nemzetellenességét a Kossuth Rádió Vasárnapi Újságjában. Mondhatni: vesztemre. A Rádió akkori elnöke, aki paktumos megegyezés alapján került az elnöki székbe, nemzeti gondolkodású reformkommunistaként, hiszen jelen volt a Lakiteleki Sátorban, kitiltott a Rádióból és a szerkesztőt, Győri Bélát is eltávolította később. A szemfelnyitó meghurcolás vaskos oktatás volt: nem lehetett kétségem Soros magyarországi befolyásáról, hatalmáról és a félelemről, amelyet keltett maga körül.

 Az áldozat szerepében

George Soros a kamerák elé állt, hogy megcáfolja az őt ért vádakat. Jobban mondva, megpróbálta előadni a sajnálatra méltó öregembert, csakhogy mindezt úgy tette, hogy rágalmakkal és vádakkal árasztotta el Magyarországot és kormányát. Az Open Society Foundations által készített három videó címe: Soros György a jelenlegi magyarországi helyzetről.

 Egyre több német szövetségese van Orbánnak

Orbán Viktor miniszterelnök a berlini szövetségi kormányt megkerülve inkább a tartományi vezetőkön keresztül próbálja képviselni az érdekeit Németországban, tekintettel a barátinak nem mondható kapcsolatára Angela Merkel kancellárral –írta hétfőn a Politico.

 Magyarország ma is Európa védőbástyája

Magyar nyelven is megjelent a holland Szabadságpárt elnökének, Geert Wildersnek Halállistán című könyve, melynek alcíme: Az iszlám háborúja a Nyugattal és velem –adta hírül a Patmos Kiadó.

 6 000 000

Mintegy hatmillió bevándorló él Olaszországban, akiknek több mint nyolc százaléka illegálisan tartózkodik az országba.

A VMSZ is ellenzi a kvótát

A kerítésnek köszönhetően a délvidéki magyar településekre visszatérhettek a békés mindennapok

A károsanyag-kibocsátás csökkentésére irányuló jogszabályok szigorítása mellett, szükséges a kutatások és innovációk felgyorsítása az autóiparban, így pedig a klímacélok is elérhetőek, és a versenyképesség is megőrizhető – nyilatkozta a Magyar Fórumnak Deli Andor. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselőjét arról is faggattuk, hogy a délvidéki magyarok jól tudják, milyen intézkedéseket hoz, javasol az EP és az EB kvóta ügyben. Emiatt nem növekszik az euroszkeptikusok száma?

 Eredmények és véleménykülönbség

Célunk, hogy mindkét fél számára elfogadható módon válasszák ki a támogatások elosztását felügyelő alapkezelőt

Magyarország másodszor részesülhetett az Európai Gazdasági Térség (EGT) és a Norvég Alapok forrásaiból – mondta Vitályos Eszter, uniós fejlesztésekért felelős államtitkár az EGT és a Norvég finanszírozási mechanizmusok 2009–2014-es időszakának ünnepélyes zárókonferenciáján. Államtitkár asszonyt többek közt megkérdeztük, hogy rendezték-e a vitát a norvég nagykövettel, s milyen fejlesztések valósultak meg a támogatásokból.

 A lengyel–magyar barátságot erősíti az alapítvány

Partnereink az egyházak és az azokkal együttműködő civil szervezetek

Az évszázadok óta megóvandó értéknek tartott lengyel–magyar barátság erősítését célozza a Waclaw Felczak Alapítvány – mondta az erről szóló előterjesztést ismertetve Schanda Tamás János európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.

 Jancsó Badacs Károly: A francia keresztüldözés hagyománya

Franciaországban 2004-ben iktatták be azon törvényt, amely tiltja a vallási jelképek viselését az állami fenntartású közoktatási intézményekben, legyen szó keresztről, félholdról, Dávid-csillagról stb. Most 13 évvel e törvény elfogadása után, napjaink kereszteltávolításainak fényében olybá tűnhetne, hogy ez volt az ugródeszka a mai történésekhez. Ám napjaink franciaországi keresztkirekesztő zajlásai sokkalta mélyebbre nyúlnak, mint a 2004-es törvény és valahol a modern francia állameszme forrásánál keresendők.

 Kaposvár Solar-díjas

Követendő példaként okosítják a városüzemeltetési rendszereket

 Egyre nagyobb szerepet kap a megújuló energia a kaposvári városüzemeltetésben, a környezet megóvását és a takarékos energiafelhasználást azonban nemcsak a kor követelményeinek megfelelő új beruházásokkal erősíti a város, hanem az okos megoldások alkalmazásával, így épületfelügyeleti rendszerek, programozható, intelligens hálózatok kiépítésével is – nyilatkozta lapunknak Szita Károly, a somogyi megyeszékhely polgármestere. Hogy Kaposvár jó úton jár, bizonyítja az a tény is, hogy képviselői november közepén Bécsben átvehették az Európai Napenergia (Solar) Díjat.

 Nemzeti kincseink védelme

Az első Kárpát-medencén kívüli magyar értéktár Prágában jön létre

Várom, hogy az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság javasolja a tordai országgyûlés szellemiségét, vallásszabadságról szóló határozatait a hungarikumok közé, mert ez a döntés megerősíthet bennünket egy olyan időszakban, amikor az ország újabb komoly kihívásokkal néz szembe- közölte szerkesztőségünkkel Szakáli István Loránd, a Földmûvelésügyi Minisztérium agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára.

 Értékteremtő egyszemélyes színház

A legkisebb faluba is el kell juttatni a kultúrát

Zorkóczy Zenóbia színművésznő: legtöbbször pedagógusok viszik el a gyerekeket az előadásokra. Sajnos olyan világot élünk, amiben még az értelmiségi szülők sem járnak gyakran színházba. Talán azért, mert nem könnyű időt szánni ilyesmire, ebben a felgyorsult világban. A szülők jó része pedig nem is igényli azt, hogy ők és csemetéik színházba járjanak, távol tartják magukat a kultúrától. Ezért, arra kell alapozni, hogy a gyerekeket az iskolákon keresztül lehet a legkönnyebben elérni. A pedagógusok sokat segítenek, és a szegény gyerekek ingyen is megnézhetik az előadásokat.

 Széplaky Dávid: JÓ HELYEN VAGYOK

A Nemzetpolitikai Államtitkárság két, a külhoni magyarság támogatására létrehozott ösztöndíjával tehetséges, hazaszerető fiatalokat küld néhány hónapos szolgálatra a határokon túli magyar közösségekbe. Harmadik, egyben utolsó cikkünk a témában újra messzire kalauzolja az olvasókat, az Atlanti-óceán túloldalára, az Amerikai Egyesült Államokba, a Kőrösi-ösztöndíjas Rácz Eszter Annához, akinek szolgálata jelenleg is tart. Az ő esetében az ösztöndíjas kiküldetés nincs egy adott helyszínhez kötve. Néhány hónapot Michigan államban töltött, beszélgetésünkkor pedig Washington D.C.-ben tartózkodott. Lelkesen beszélt az eddig megélt tapasztalatokról, és mindig eszébe jutott egy másik történet.

 

Keresse a Magyar Fórumot december 7-étől az újságárusoknál!

 Előfizetési információk: info@magyarforum.hu, hétfőn és pénteken a +36-30-7545-012-es, vagy a +36-1-781-32-36-os telefonszámon. Postacím: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány, Budapest, Postafiók: 1578.

A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft, fél évre: 6422 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft., fél évre: 2940 Ft.

Számlaszám: 11712004-20341426-00000000, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

Kérjük, a közleményben olvashatóan tüntessék fel a nevet, a címet, irányítószámmal együtt, különben nem tudjuk beazonosítani az előfizetőt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet. Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.

 Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni – olvashatóan –az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!