vissza a főoldalra

 

 

 2017.09.20. 

MEGJELENT A MAGYAR FÓRUM 38. SZÁMA!

A tartalomból:

Märle Tamás : Idegen beavatkozásra várva

Az utóbbi időben megszaporodtak ellenzéki oldalon az olyan tartalmú nyilatkozatok, elemzések, amelyek szerint, ha törvényesen nem megy, akkor törvénytelenül kell leváltani az Orbán-kormányt. Szerkesztőségekre törnek rá, Gulyás Márton élő lánccal, blokáddal, épületfoglalásokkal fenyegetőzik. Schilling Árpádban valamiféle határátlépési vágy dúl, ahogy ő fogalmazott, és korlátozott erőszakhoz akar folyamodni. Követendő példaként jelölte meg azt az esetet, „amikor bedobálták klaviatúrával a Fidesz-székház ablakát. Ilyen szimbolikus, kvázi erőszakos akciókra van szükség.” Az a tény, hogy van néhány elvetemült ember, aki fel akarja forgatni a rendet, annyira nem különös. Na, de hogy el is hiszik magukról, hogy mindehhez tömegeket tudnak maguknak megnyerni, már annál érdekesebb.

CSURKA ISTVÁN LAKITELEKI FELSZÓLALÁSA (1987 – FOLYTATÁS)

MAGYARSÁGTUDATUNK

Világosan kitetszik, hogy a megmaradás programja legfeljebb csak érintőlegesen gazdasági és ugyanígy csak részben politikai program, viszont teljes egészében szellemi, kulturális és nevelési és főleg erkölcsi. Az antikatasztrófa-program is reformprogram, de távlatából következően nem azonos az eddig meghirdetett és elföldelt reformprogramokkal. Most reformbejelentésektől és átalakítási tervezetektől hangos a magyar közélet. Ez nagyon helyes. Van programja a kormánynak, van programjavaslata az ellenzéknek, és van a gazdasági szakgárdának. Úgy látszik, mintha pezsegne a magyar élet, a programok felszínen való versengése mögött azonban egyelőre kevés változik valójában, és még kevesebb abban az irányban, amelyet fenntartás nélkül üdvözölhetnénk.

 REVÁNS

Nézem a parlament éppen megnyíló őszi ülésszakán a miniszterelnök beszámolójára reagáló ellenzéki pártok vezérszónokait. Azért ez miféle politikusi munka? Ehhez kell pártapparátust fönntartani a mi adóforintjainkból? Bárki a Kiskopár közönségéből teljesen ingyér ennél összeszedettebb viselkedést lenne képes tanúsítani még két feles után is. Igaz, hogy az említett vendéglátóhelyet látogató urak két éve még nem hazudoztak hülyén arról, hogy a migráció mint olyan nem létezik, és az EU kötelező kvótája is merő kormánypárti kitaláció. Ezért a semmi teljesítményért túl vannak fizetve. Mert nincs abban egy csepp túlzás sem, hogy a fizetésükön, tiszteletdíjukon, egyéb kedvezményeiken, mint a parlamentbe autóval való bekocsikázásért kapott pénz, a hivatali helység bérleti díjára és a közlekedési eszközök ingyen használatára elszórt forintok bárhova adva sokkal jobban hasznosulhatnának annál, mint amit ők nyújtanak a választópolgároknak. Ezenfölül a pártok külön támogatást is kapnak. Vonáék kapják a legtöbbet, közel fél milliárd forintot, az MSZP – Botka?, Molnár? –427 milliót, az LMP – Szél Bernadett és a repülőgép-tulajdonos Hadházy – 174 milliót. A frakcióval nem rendelkező pártok közül az Együtt (Karácsony) – A Korszakváltók Pártja 134 millió forintot, a Demokratikus Koalíció (Gyurcsány) 132 milliót, a Párbeszéd Magyarországért (Szabó Timea) 107 milliót, a Magyar Liberális Párt (Fodor Gábor) pedig 71 millió forintot kap.

 OSZTRÁK VÁLASZTÁS

Az osztrák belügyminiszter, Wolfgang Sobotka elutasította az Európai Bizottság migránsok befogadására irányuló követelését, mondván az országának így is „van elég teendõje.” Wolfgand Sobotka a Kronen Zeitung újságnak adott interjújában elmondta, hogy Ausztria volt az egyik olyan ország, amit a legjobban megterhelt a 2015-ös migránsválság. A jelenlegi helyzettel kell megbirkóznunk, különösen az integrációval.”

 Feje tetejére állt az Európai Unió

Minden brüsszeli döntésnél külön harcot kell majd folytatni

A meghatározott létszámú kvótákról szóló döntés csak a kezdet, ezután a létszámküszöb nélküli állandó betelepítési rendszert dolgozzák ki. Errõl eddig ritkán beszéltek a bevándorláspárti politikusok, de az európai bírósági ítélet kapcsán már nyíltan hangoztatják törekvésüket, ami ellen a lehetõ leghatározottabban fellépünk. A kvótaper tehát csak a kezdet volt, a nagy csaták csak most jönnek – szögezte le Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelõs államtitkára.

 Hazánk méznagyhatalom

A méz a világon a harmadik leginkább hamisított termék

Erdős Norbert európai parlamenti képviselõ felhívta a figyelmet, hogy a méhészeti ágazat az európai mezõgazdaság szerves része, hiszen több mint 500 ezer uniós polgár számára biztosít fõ- vagy mellékjövedelmet. A Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság tagjaként hozzátette: a hazai vásárlók már nem találnak hamisított mézet a magyar boltok polcain.

 Itthon egység, külföldön nyomásgyakorlás

Andrij Parubij ukrán házelnök aláírta kedden a kijevi parlament által megszavazott új oktatási törvényt, és elküldte jóváhagyásra Petro Porosenkónak. Az ukrán elnök még egy nappal korábban azt találta mondani New York-ban, amikor az Egyesült Államokban élõ ukrán és krími tatár közösségek vezetõivel találkozott, hogy nem tiltják meg Ukrajnában a nemzetiségi nyelvek oktatását, de minden gyermeknek beszélnie kell ukránul az országban. „Egy héttel ezelõtt nagyon fontos oktatási reformot hajtottunk végre. Egyszerûen visszahozzuk az ukrán iskolákat Ukrajnában. Emellett senkinek sem tiltjuk meg, hogy nemzeti kisebbségi nyelvet tanuljon, de minden gyereknek, mire befejezi az iskolát, szabadon kell beszélnie ukránul, azon a nyelven, amelyet meg kell védenünk Ukrajnában. Ezt még sohasem tették meg ezelõtt” – számol be a „hõsi cselekedetrõl”, miközben mindenki tudja, hogy a kisebbségek elsorvasztása az egyértelmû cél.

 Magyarországi segítségre kijevi cinikus válasz

Kárpátalja kormányzója is tiltakozott az oktatási törvény ellen

Egy pillanatra sem hagyhatjuk cserben a kárpátaljai magyarságot, melynek támogatása ezt követõen is ugyanolyan lényeges, mint eddig volt – szögezte le Dr. Grezsa István. A lehetõ legrosszabb választ adja Kijev a problémákra, egy adminisztratív döntéssel igyekszik az ukrán nyelvet erõsíteni az összes nemzetiség nyelvének elsorvasztásával, de amíg egy magyar is él Kárpátalján, addig nekünk ott ki kell tartani.

 Medveczky Ádám, Kossuth-díjas karmester: Kárpát-Haza Operaturné

Még elevenen él bennünk a határon túli magyar muzsikusok zenekarának augusztusi koncertje; a zene, a művészet hatalma újra összeforrasztotta a Kárpát-medence magyarjait. Nem lehet eléggé dicsérni az Operaház vállalkozását, hogy határon túli területre vigyünk magyar operát és balettet. Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredán, Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen a város sportcsarnokaiban naponta 1500-2000 ember nézte, hallgatta az előadásokat. E sorok írása közben még mindig tart a turné a partiumi nagyvárosokban, Nagyváradon, Aradon, Temesváron és délebbre, Kolozsvárott. Nemzeti operairodalmunk meghatározó főműve, Erkel Hunyadi László operája hangzott el, felváltva a legkiválóbb magyar operettszerző, Lehár Ferenc operettjének balettváltozatával, a Víg özveggyel. A két művet az Operaház legnagyszerűbb ének- és táncművészei adták elő. Voltak nem csonkaországi kivételek, így a kolozsvári Pataki Adorján (Hunyadi) és Sándor Csaba (Czilley).

 Széplaky Bálint: Magyarok a kerítés túloldalán

2015. szeptember 16-a óta áll a határzár a déli határon. Addig ezrével özönlöttek a migránsok Magyarországra. A szerb–magyar határ mentén élőknek mérhetetlen károkat okoztak az ott tanyázó és átvonuló embertömegek. A gyümölcsösöket kifosztották, az üresen álló épületeket elfoglalták. Valószínűsíthetően az érkezők már tudták is, hogy hol vannak olyan helyek, ahol meghúzhatják magukat. A kerítés két éves meglétének apropóján utánajártunk, hogyan érintette a délvidéki magyar gazdákat a bevándorlás, milyen érzéseket váltott ki belőlük a kerítés felállítása, hogyan élték és élik át ezt az embert próbáló időszakot, mennyire vannak megelégedve a magyar kormány intézkedéseivel, és hogyan látják jövőjüket.

 Keresse a Magyar Fórumot szeptember 21-étől az újságárusoknál!

 Előfizetési információk: info@magyarforum.hu, hétfőn és pénteken a +36-30-7545-012-es, vagy a +36-1-781-32-36-os telefonszámon. Postacím: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány, Budapest, Postafiók: 1578.

A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft, fél évre: 6422 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft., fél évre: 2940 Ft.

Számlaszám: 11712004-20341426-00000000, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

Kérjük, a közleményben olvashatóan tüntessék fel a nevet, a címet, irányítószámmal együtt, különben nem tudjuk beazonosítani az előfizetőt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet. Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.

 

Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni – olvashatóan –az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!