vissza a főoldalra

 

 

 2018.04.11. 

MEGJELENT A MAGYAR FÓRUM 15. száma!

A tartalomból:

 Csorja Gergely: Teljes siker

A választások eredménye nem sok hozzáfűznivalót igényel. A nemzeti oldal teljes, az elmúlt nyolc év erőfeszítéseit egyértelműen igazoló sikere európai, sőt világpolitikai jelentőséggel bír. A magyar választások eredménye jelentős változást kell, hogy hozzon több európai országban. Egyértelművé vált, hogy Orbán Viktor politikája azon túl, hogy Magyarországon az elmúlt évszázadok legstabilabb és az ország szempontjából leghasznosabb rendszerét hozta létre, mintául szolgálhat egy új, racionális és nemzeti alapú politizálásnak, mely a liberálisnak nevezett, az elmúlt évtizedek nyugati hatalmi cselekvését lejtmenetbe állító politikai gyakorlat végét jelentheti. Magyarországon ezen erők politikai értelemben megsemmisültek, és a Nyugat többi országában sem sokáig húzzák.  Magyarországnak, Mohács óta először lehetősége nyílt a tartós, független fejlődésre. Ha úgy tetszik, Magyarországon megvalósulhat a harmadik út ideája, gyakorlattá válhat a lényege annak a politikai elképzelésnek, melynek legfőbb célja, hogy Magyarország önálló, erős állammá, európai tényezővé váljon, úgy, hogy polgárai végre sajátjuknak érezzék nem csak az országot, de az országot irányító hatalmat is. Ezt a célt ezeken a hasábokon 30 éve újra és újra megfogalmaztuk.

 CSURKA ISTVÁN: A hazugságra épülő többpártrendszer vége (2010. május)

Igen, a Fideszt a jó kampány, a végtelen türelem és a másik oldal szörnyű bűnei, árulása és rablása és nemzetellenessége juttatta a győzelemhez, de ez csak másodrendű mind a történelem nehézkedési törvényeinek nyomatéka mellett, mind pedig annak a magyar államalkotói géniusznak az előbbivel, a történelem nehézkedési törvényeivel összefüggő felismerése és akarata mellett, amellyel fölül emelte magát a rendszerváltás körülményein, és saját utat választott magának.

 A kormány helyett a liberálfasiszta ellenzéket ütötte ki Magyarország

A választók kétharmados többséget adtak annak a politikának, hogy a tömeges bevándorlást meg kell akadályozni, a külföldi ügynök-szervezeteket ki kell tiltani. A szavazatok 98,96%-osfeldolgozottsága mellett kijelenthető, hogy a Fidesz-KDNP erős kétharmados többséget szerzett a vasárnapi országgyűlési választásokon. A Fidesz-KDNP 134, a Jobbik 25, az MSZP-Párbeszéd 20 mandátummal rendelkezhet az új országgyűlésben. Bejutott a parlamentbe más szélsőséges párt is. A radikális atlantista Demokratikus Koalíció elérte az 5 %-ot, az LMP pedig 8 mandátummal rendelkezhet a tájékoztató szerint. A választásokon a részvételi arány rendkívül magas volt, a korábbi választásokhoz képest összehasonlításokban óráról órára rekordokat döntött.

 MKP: győzött az erős Magyarország

Üdvözölte a Fidesz-KDNP választási győzelmét a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP), amelynek elnöke, Menyhárt József hétfői Facebook-bejegyzésében gratulált az országgyűlési választás győztesének. „Győzött az erős Magyarország, ami nemcsak az anyaországi, hanem a külhoni magyar közösségek számára is jó hír” –írta Menyhárt József, az MKP elnöke Facebook-oldalán. „A modern magyar demokrácia történetében párját ritkító, hogy valaki nyolc év kormányzás után is bizalmat kapjon, sőt, sokkal több szavazatot szerezzen, mint korábban” – írta a felvidéki magyar párt elnöke. Rámutatott: a Fidesz rendkívül magas részvétel mellett győzött, s ez a győzelem a külhoni magyar közösségek számára is jó hír, mivel érdekük az erős, stabil és magabiztos Magyarország.

 Medveczky Ádám, Kossuth-díjas karmester: Köszönet a vidék Magyarországának!

Kodály büszke lenne a magyar népre, melyet nem tévesztenek meg a hamis bálványok

A Fidesz győzelme a határon túli magyarságnak is jó hír, folytatódhatnak ugyanis a kormány határon túli programjai. Új iskolák, templomok épülhetnek, és ezáltal csökkenthető a beolvadás mértéke.

 Sneider: mindenkinek le kell mondania a Jobbik elnökségében

Nemcsak Vona Gábornak kell ma lemondania az elnökségben, hanem mindenkinek – fogalmazta meg Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke egy Toroczkai László alelnöktársának címzett nyílt levélben, amelyet a Facebookon tett közzé hétfőn. Az ellenzéki politikus csalódottságának adott hangot a választási vereség miatt, egyúttal „bajtársiatlan dolognak” nevezte párttársa korábbi bejegyzését, arra hivatkozva: míg Toroczkai Lászlóval „elnézően bánt a kormánysajtó”, az elnökség többi tagjával nem.

 Lehet-e sz..ból várat építeni

Magát megnevezni nem kívánó jobbikos politikus minősítette a párt elnökét: Kis patkányka – mondta – megjátssza, hogy lemond nemcsak az elnökségről, hanem a mandátumáról is, mert ő tartja a szavát, közben az az igazság, hogy menekül a süllyedő hajóról. Az ordenáré Simicska nem csak orgánumaitól szabadul, de leveszi patkánykáról is a kezét, ám sajnálni egyiket sem kell, megkapták ők Gyuri bácsitól a Júdás pénzt.

 A BETEGBIZTONSÁGÉRT

A betegbiztonságot erősítő fejlesztésekre fordíthat 2 milliárd forintot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). A kétéves projekt keretében többek között étrend-kiegészítőkről, gyógyszerekről, s azok mellékhatásairól adatbázisokat, ajánlásokat dolgoznak ki, az időskorúaknak táplálkozási ajánlást készítenek, s vizsgálják az e-cigaretta egészségre gyakorolt hatásait is.

 Nem toldozgatni-foltozgatni akarunk

Kompromisszumok nélkül épül fel Dobogón a XXI. század kórháza

A jövő kórházát építi Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott és csapata. A munkagépek még nem dolgoznak, de a háttérben megfeszített munka folyik. A tervpályázat kiírása a Dél-budai Centrumkórház most készülő orvos-szakmai struktúrája alapján történik. Ami már biztos, hogy a Dobogón épülő kórházban sürgősségi ellátás folyik majd. Helye lesz az oktatásnak, és az egészségügyi dolgozók munkakörülményei is nyugat-európai színvonalúak lesznek.

 Széplaky Bálint: Magyarország a szívére és az eszére hallgatott

2018. április 8-án történelmi jelentőségű szavazás zajlott le Magyarországon. Hazánk a fejlődés útján halad 2010 óta, ezt az egész ország érezheti, tapasztalhatja. Az ellenzéki média által felfestett diktatúra hazug képe, a baloldaliak semmitmondó, mégis hangzatos ígérgetései, a köpönyegforgató, szélkakas politikai magatartás és a teljes ellenzéki összeborulás víziója miatt azonban izgalmasnak ígérkezett a választások éjszakája. Habár a Fidesz–KDNP 2010 óta a választók bizalmára újra és újra rászolgál, nem lehetett még előre győzelmet kiáltani. A Bálna előtti téren mi is részt vettünk az eredményvárón, érdeklődve a választópolgárok véleménye felől.

 Märle Tamás: Rajtunk is nagy a felelősség

Nehezen aludtam már napokkal a választások előtt, vasárnap pedig már valósággal nem tudtam meglenni egy helyben. Az nem lehet, hogy ennek vége, és azok kezére kerül az ország. Akkor se határvédelem, se családtámogatás, se rezsicsökkentés, se további építkezések, se felújítások. Akkor megáll a fejlődés. Éjszaka aztán annál nagyobb volt az öröm, Magyarországnak keresztény-nemzeti kormánya marad! A győzelem pedig azt jelenti, hogy az ország hatalmas lehetőséghez jutott, hiszen így már tizenkét esztendőnk van új irányba tolni az ország szekerét. A negyedik Orbán-kormánytól természetesen azt várjuk, hogy folytassa eddigi munkáját, sőt legyen még jobb. Nyúljon hozzá azokhoz a fejlesztendő területekhez, amelyekhez idáig nem volt módja, másutt pedig finomítsa munkáját.

 

MOST ÉRDEMES ELŐFIZETNI!

RÉGI ÉS ÚJ ÁRAINK

Tisztelt előfizetőink, kedves olvasóink!

30 éves a Magyar Fórum, lapunk a mai napig a nemzeti radikalizmus egyetlen hiteles hazai sajtóorgánuma. Azonban jól tudják, hogy nem dúskálunk az anyagi javakban, és januártól sajnos emelkednek a nyomdai és szállítási költségek, ezért kénytelenek vagyunk lapunk árát 350 forintról 395 forintra emelni. Tisztában vagyunk vele, hogy ez sokaknak nehézséget okoz, nem szerettük volna meghozni ezt a lépést, de szeretnénk megmaradni. Jó hír azonban, hogy előfizetőink esetében tartani tudjuk a régi, 350 forintos árat. Kérjük, hogy aki megengedheti magának, támogasson bennünket! A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12 844 Ft, fél évre: 6422 Ft, negyedévre: 3211 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5800 Ft, fél évre: 2940 Ft, negyedévre: 1470 Ft.

Kérjük, akinek csekkel rendelkezik, olvashatóan töltsék ki. Csekk kérhető a +36-30-7545-012-es számon.

Akik átutalással szeretnének fizetni, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámán keresztül tehetik meg.

Számlaszámunk: 11712004-20341426-00000000

Kérjük, a közleményben tüntessék fel annak a nevét, pontos címét, aki számára előfizetnek.

Köszönettel:

Medveczky Attila, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány kuratóriumának elnöke

 

Keresse a Magyar Fórum 2018-as 15. számát április 12-étől az újságárusoknál!

 

Előfizetési információk: info@ magyarforum. hu e-mail címen és a +36-30-7545-012-es telefonszámon(hétfőn, pénteken 9-15 óra).