vissza a főoldalra

 

 

 2018.05.16. 

MEGJELENT A MAGYAR FÓRUM 20. száma!

A tartalomból:

 Märle Tamás: 2010-2030

Eegész egyszerűen az elkeseredett ellenzék illúziója, hogy Orbán Viktort Brüsszelben majd „helyre teszik”. A magyar miniszterelnök sikere páratlan: nincs még egy ember ma az Európai Unióban, aki egymás után háromszor nyert volna kétharmaddal választásokat. Maga lenne a politikai hozzá nem értés, ha legnépszerűbb miniszterelnökét tenné ki Weber az Európai Néppártból, azt az embert, aki körül 2015 óta egy új, az eddigieknél sokkal erősebb közép-európai szövetség formálódik. Másrészt Orbán Viktor kikezdhetetlen: demokratikus választásokon győzött ismét hatalmas fölénnyel, hazánk gazdasága folyamatosan növekedik, az unióban nálunk a negyedik legalacsonyabb a munkanélküliség, az emberek biztonságban élnek.

Csurka István: Görög-magyar viszonylat

Amikor Görögországot más dél-európai országokkal együtt beemelték az EU-ba, Görögország egy sajátságosan kommunistagyanús múlttal, de óriási adottságokkal rendelkező szociálisan szegény, a kihasználhatóság szempontjából azonban gazdag ország volt. Viharos előélete során volt kommunista korszaka, majd olyan katonai diktatúrája is, amelyben a kommunistáknak menekülniük kellett az országból. Ezeknek a menekülteknek egy részét Magyarország fogadta be, akik itt hazára leltek, és ma is itt élnek, és régen elfelejtették a kommunizmust. A bővítést végrehajtó mag-országok vezetői pontosan tudták, mit kebeleznek be. Természetesen a görög társadalom és a görög kormányzat is tudta, milyen üzletet köt és ugyanolyan önző számításokkal, elhallgatásokkal ment bele az üzletbe, mint amilyen hátsó szándékokkal, kizsákmányolási és hatalombővítési, piacszerzési szándékokkal a bővítők bevették. Az EU tagság mindkét félnek valamilyen rendszerváltást ígért, de nem változott semmi. (2011.)

 Tisztújító kongresszus?

Sneider Tamás lett a Jobbik elnöke, Toroczkai László a másik elnökjelölt csupán 40 szavazattal szorult mögé.

És ebben a pártban, amelynek másik elnökségi tagja a zsidó világuralommal szemben fogalmazza meg magát és fő ellenségként a zsidón kívül a cigányt, a liberálist jelöli meg, Heller Ágnes végül szövetségesre lel. Heller Ágnessel együtt a liberális sajtó tette a legtöbbet azért, hogy akit a durva, ostobaságig primitív szövegek vonzanak és az is, aki az egészről mit sem sejt, csupán tapasztalatlan fiatal, rájuk találjon. Szabályosan kiképezték a feladatra a párt vezetőit, botrányosnak tűnő kiszólásaikat, tetteiket a tv-kamerák követték. Pillanatok alatt kiemelték a Jobbikot az ismeretlenségből, lecserélték a kollaborálást elutasító elnökségi tagokat, és végül a Spinoza Házban Rangos Katalin megmagyarázta a Jobbikkal kapcsolatban a megmagyarázhatatlant.

 P. Reisz Pál: Hívjuk és várjuk ma is a Szentlelket, hogy hozzon tavaszt a világra

Ahol a sokféle önzés egyesül, ott az egyetértés csak a gonoszságban valósul meg

A mi tanúságtételünk tetteket és szavakat jelent. Egyiket sem vagyunk képesek megvalósítani, csak a Lélek által. A Lélek tusakodni kezd bennünk a test ellen, vagyis az istengyermeki, tiszta, örökkévalóságra nyitó vonzás kikezdi a bűnös önzés önmagába gravitáló irányulását.

 Jogfosztások

Kijevi nacionalista vadhajtások

Szili Katalin: a társulási megállapodás sorozatos megszegése ellenére Brüszszel hallgat, és egyelőre az Európai Parlamentig értek el a kárpátaljai magyarok üzenetei.

 A médiumok jelentős része álértékeket tukmál a nézőkre

Az igazi boldogság a gyermekekben, a családban és a közösségi életben található meg

Pataki János: ott, ahol a fiatalok nem a tömegmédiából, hanem egy aktív, hagyománytisztelő közösségből kapnak életvezetési mintát, sokkal ritkábbak a konfliktusok.

 Nem kergetünk illúziókat

Székelyföld az őt megillető támogatástól esik el

Április 11-én a bukaresti képviselőház elutasította Székelyföld autonómia statútumát. Izsák Balázs a Magyar Fórum megkeresésére elmondta, hogy az életnek az ad értelmet, hogy másokért, mások jogaiért, mások boldogságáért küzdünk. Családért, faluért, városért, népért, hittestvérekért. Aki ebbe belefárad, az többé már nem él.

 Műhelybeszélgetés a RETÖRKI-ben

Bíró Zoltán: már az első lakiteleki találkozón teljesen világos volt, hogy a fő ellenség az SZDSZ

Tamás Gáspár Miklós végigrohanta Európát, és mindenütt elmondta, hogy az MDF antiszemita párt.

Május 9-én, délután a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tanácstermében került sor az intézet folyóiratával kapcsolatos ötletbörzére, és az 1990-es választások értékelésére. Miért maradt el az elitcsere? Szétszakadt 1989 előtt az ellenzék, vagy sosem állt össze?– vetették fel a kérdést.

 Férfivá nevelés

Nem nekünk kell tökéletesnek látszanunk, mert ez a lufi előbb-utóbb úgyis kipukkan

P. Lukovits Milán: egy szerzetesi iskolának nem az a lényege, hogy minden fiú pap legyen. De az igen, hogy a saját életét tartalmasan, minőségi módon, elkötelezetten, munkájában és szülői hivatásában magas szinten élje.

 Széplaky Bálint: „A francia hatóságokat terheli a felelősség”

A francia fővárosban szombaton késő este késes támadás történt. A merénylő „Allahu akbárt” (Allah a legnagyobb) kiáltozva válogatás nélkül rontott neki késsel a járókelőknek, de a gyorsan beavatkozó rendőrség agyonlőtte. Sajtóértesülések szerint a csecsenföldi születésű férfi halálra sebzett egy járókelőt, négyet megsebesített; kettőt közülük súlyosan, állapotuk válságos. Az esetet a francia hatóságok terrorista támadásnak minősítették.

 

MOST ÉRDEMES ELŐFIZETNI!

RÉGI ÉS ÚJ ÁRAINK

Tisztelt előfizetőink, kedves olvasóink!

30 éves a Magyar Fórum, lapunk a mai napig a nemzeti radikalizmus egyetlen hiteles hazai sajtóorgánuma. Azonban jól tudják, hogy nem dúskálunk az anyagi javakban, és januártól sajnos emelkednek a nyomdai és szállítási költségek, ezért kénytelenek vagyunk lapunk árát 350 forintról 395 forintra emelni. Tisztában vagyunk vele, hogy ez sokaknak nehézséget okoz, nem szerettük volna meghozni ezt a lépést, de szeretnénk megmaradni. Jó hír azonban, hogy előfizetőink esetében tartani tudjuk a régi, 350 forintos árat. Kérjük, hogy aki megengedheti magának, támogasson bennünket! A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12 844 Ft, fél évre: 6422 Ft, negyedévre: 3211 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5800 Ft, fél évre: 2940 Ft, negyedévre: 1470 Ft.

Kérjük, akinek csekkel rendelkezik, olvashatóan töltsék ki. Csekk kérhető a +36-30-7545-012-es számon.

Akik átutalással szeretnének fizetni, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámán keresztül tehetik meg.

Számlaszámunk: 11712004-20341426-00000000

Kérjük, a közleményben tüntessék fel annak a nevét, pontos címét, aki számára előfizetnek.

Köszönettel:

Medveczky Attila, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány kuratóriumának elnöke

 

Keresse a Magyar Fórum 2018-as 20. számát május 17-étől az újságárusoknál!

 

Előfizetési információk: info@ magyarforum. hu e-mail címen és a +36-30-7545-012-es telefonszámon(hétfőn, pénteken 9-15 óra).