vissza a főoldalra

 

 

 2018.05.23. 

MEGJELENT A MAGYAR FÓRUM 21. száma!

A tartalomból:

 Märle Tamás: Párbeszéd Mandátumért

Szeretném, ha ők maradnának, de vagy nem megyek el szavazni, vagy másra szavazok, mert nem szeretném, ha túl nagy hatalmuk lenne. Mondta több ismerősöm is a választások előtt, mire én azzal érveltem, hogyha azt szeretnéd, hogy a Fidesz maradjon kormányon – legyen családtámogatás, határvédelem stb. – akkor ne tedd kockára az ország sorsát és szavazz rájuk, nehogy végül a többi párt szerezzen többséget. Kétségtelen, valóban üdvös lenne, ha erős és konstruktív ellenzéke lenne a kormánynak, amelyik felhívja a figyelmet a valós problémákra, máskor pedig támogatja a kormány pozitív törekvéseit. Csakhogy a Gyurcsány-Vona-koalíció alakulásával tisztán látszott, hogy ebből nem lehet konstruktív ellenzék. A választások aztán sokkal simábban alakultak, mint elképzeltük, de mi történt azóta a „nagy reményű” ellenzékkel? Még meg sem alakult az új Országgyűlés, kiderült, hogy valóban lehet más a politika: Sallai R. Benedek előbb az öklével, majd írásos kirohanásaival ment neki Hadházy Ákosnak, Schiffer András alapító elnök meg kilépett a pártból. Hadházy Ákos pedig bár 2017-ben azt ígérte, hogy újabb fideszes kétharmad esetén lemond mandátumáról, aztán csak nem vonta meg magától a „szerény” képviselői apanázst. Tekintsünk eggyel balra: Karácsony Gergely a választások délelőttjén úgy fenyegette a köztársasági elnököt, mintha bármi esélye lett volna Orbán Viktort megszorongatni. Erre néhány nappal ezelőtt még a frakciója is elfogyott Bősz Anett kiválásával, csak aztán a „független” Mellár Tamás végtelen önzetlensége megmentette a Párbeszéd frakcióját és az annak járó 135 milliót. Maga a tény, hogy ettől az egyszázalékos párttól szerzett miniszterelnök-jelöltet az MSZP, mutatja, hogy az MSZMP-hez hasonlóan lassan ők is feloszlathatják magukat. Szanyi Tibor fel is vetette a minap, hogy fel kellene számolni a pártot, mire Kunhalmi Ágnes magyarázkodott az ATV-ben, mintha minden rendben volna.

Csurka István: Hitszegők, árulók

Az MSZP és az SZDSZ, a két koalíciós párt minden erkölcsi tőkéjét elvesztette. Hazugságai lelepleződtek, mindenki láthatja, hogy nem annak érdekében cselekszenek, mint amit meghirdettek. Olyan hitszegésen, áruláson lettek rajtakapva, mint Kádár János 1956. november 4-én: Kádár másodikán még hitet tett a forradalom mellett, negyedikén pedig behívta a szovjet csapatokat.

 Az SZDSZ bábja

1990. május 2-án az SZDSZ listáján került a Parlamentbe Göncz Árpád. Az Antall-SZDSZ paktumot megpecsételendő, a Parlament köztársasági elnökké választotta. Két elnöki ciklusa alatt, amely 96 hónapig tartott, közel kétszázszor ment külföldre. Első útja már 1990 szeptemberében a New York-i haverokhoz vezetett. Egy nem hivatalos látogatása során Göncz állítólag leírta, hogy „Amikor elnök lettem, azt hitték, hogy mazsola leszek a kalácsban. Aztán kiderült, hogy kavics.” A szétprivatizált ország kicsike kalácsában, amennyit nekünk meghagytak, abban ő volt valóban a kavics, bele is vásott a foga szegény nemzetünknek. Először a taxisblokád idején, mikor az államszervezet demokratikus működése felett nem őrködött az elnök, hanem az országot lebénító, az SZDSZ politikusai által anarchiába sodort, nemzetet megosztó súlyos konfliktusban a törvényszegő mellé állt.

 SZDSZ-es jelölt

Július 8-án időközi polgármester-választás lesz Józsefvárosban. Ez ismét alkalom arra, hogy az ellenzéki pártok, elveiket sutba dobva, matekozásba fogjanak. Ezek már tiszta küzdelmet el sem tudnak képzelni, erkölcsileg oly hitványak, társadalmilag oly esélytelenek. Az MSZP, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum, a Liberálisok képviselője és a Jobbik (amely nem indít saját jelöltet) is az SZDSZ-es Győri Péterben látja a reményt, ennek megfelelően Demszky embere lesz a közös jelöltjük.

 Pontosan az történik, amit együtt megálmodtunk

A biztonságot és a folyamatos építkezést választottuk

A családi házas övezetekben terjengő ínycsiklandó illatok sokat elmondanak az emberek választások utáni közérzetéről – mondja lapunknak félig viccesen Szita Károly. Kaposvár polgármestere szerint a magyarok többsége örül neki, hogy a megszokott kerékvágásban zajlik tovább az élet, s a mindennapokat a kiszámítható gyarapodás és biztonság jellemzi. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke azt is leszögezte, az áprilisi döntéssel a megyeszékhelyen élők hitet tettek a már megkezdett városfejlesztő programok folytatása mellett is. Januári beszélgetésünkkor természetesen a közelgő választás igazi tétje, a bevándorlás ügye volt interjúnk apropója. Mára kiderült, hogy mit gondolnak erről a magyarok...

 Egyedülálló jószomszédi viszony

Káros a francia elnök bővítésellenes kijelentése

Macron beszéde után jogosan tehetjük fel a kérdést, hogy ki határozza meg a bővítési politikát; az európai intézmények, vagy az önjelölt-EU-reformer francia elnök? – vetette fel Deli Andor.

 Varázsszavam: utánam!

Kassai Lajos: lépjünk ki a komfortzónából

A rekorder lovasíjász megdöbbenve hallja, mikor a magyar fiatalokat az utolsó helyre teszik. Holott a magyarok nagyon jó eredményeket érnek el. A kétkedőknek azt javasolja, menjenek ki az USA-ba, és próbáljanak meg amerikai fiatalokat bármire megtanítani. A genderről, a komfortról, az egészséges életmódról, az elmélet és a gyakorlat szétválásáról, és a politikáról is hallhattunk május 16-án a Kölcsey Kör rendezvényén, melynek vendége Kassai Lajos volt.

 Harmadvonalbeliek

Elhasznált, harmadvonalbeli politikusokból áll ez az ellenzék

Halljuk a Hír TV-ben a megállapítást K. Zoltántól, K. Olga pedig úgy nyeli a szöveget, mint kacsa a nokedlit. Ilyenkor az ember persze zavarba jön, noha már látott egy-két tavaszt. Elkezd bizonytalankodni, hogy most mi is van? Rosszul emlékszik talán?

 

MOST ÉRDEMES ELŐFIZETNI!

RÉGI ÉS ÚJ ÁRAINK

Tisztelt előfizetőink, kedves olvasóink!

30 éves a Magyar Fórum, lapunk a mai napig a nemzeti radikalizmus egyetlen hiteles hazai sajtóorgánuma. Azonban jól tudják, hogy nem dúskálunk az anyagi javakban, és januártól sajnos emelkednek a nyomdai és szállítási költségek, ezért kénytelenek vagyunk lapunk árát 350 forintról 395 forintra emelni. Tisztában vagyunk vele, hogy ez sokaknak nehézséget okoz, nem szerettük volna meghozni ezt a lépést, de szeretnénk megmaradni. Jó hír azonban, hogy előfizetőink esetében tartani tudjuk a régi, 350 forintos árat. Kérjük, hogy aki megengedheti magának, támogasson bennünket! A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12 844 Ft, fél évre: 6422 Ft, negyedévre: 3211 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5800 Ft, fél évre: 2940 Ft, negyedévre: 1470 Ft.

Kérjük, akinek csekkel rendelkezik, olvashatóan töltsék ki. Csekk kérhető a +36-30-7545-012-es számon.

Akik átutalással szeretnének fizetni, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámán keresztül tehetik meg.

Számlaszámunk: 11712004-20341426-00000000

Kérjük, a közleményben tüntessék fel annak a nevét, pontos címét, aki számára előfizetnek.

Köszönettel:

Medveczky Attila, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány kuratóriumának elnöke

 

Keresse a Magyar Fórum 2018-as 21. számát május 24-étől az újságárusoknál!

 

Előfizetési információk: info@ magyarforum. hu e-mail címen és a +36-30-7545-012-es telefonszámon(hétfőn, pénteken 9-15 óra).