vissza a főoldalra

 

 

 2018.06.13. 

MEGJELENT A MAGYAR FÓRUM 24. száma!

A tartalomból:

 NA, UGYE!

A második világháború után a szövetségesek két megszállási övezetre osztották fel Koreát. A megszállási zónák határán gyakori incidensek miatt Kim Ir Szen hadserege 1950 nyarán megtámadta Dél-Koreát, ellene nemzetközi haderőt szervezett az ENSZ, ám a katonák amerikaiak voltak és MacArthur parancsnoksága alatt harcoltak. A tábornok az északi csapatok hátába kerülve ugyan megfordította a háború menetét, mégis 1951-re gyakorlatilag patthelyzet állt elő: a felek a következő két évben is véres csatákat vívtak egymással, a frontvonal azonban megmerevedett, az Egyesült Államok vezette katonai szövetség az északiak védelmi állásait nem tudta áttörni. Amerikában a radikálisok azt követelték, hogy az elnök Kínának is üzenjen hadat, még az atomfegyver bevetése is szóba került. Truman, majd Eisenhower szóbeli fenyegetéseket ugyan küldött, de közben azért a béketárgyalásokat is szorgalmazták. A 65 évvel ezelőtt megkötött panmindzsoni fegyverszünet tehát csak félsikert hozott, hiszen az egyezményt máig nem sikerült békévé továbbfejleszteni. A több százezer katonai és milliónyi civil áldozatot követelő háború áldozatainak száma az évszázad végéig további félezer fővel nőtt, azoknak a számával, akik a demarkációs zónában gyakori villongásokban vesztették életüket. (…) Eddig összesen 11 amerikai elnök vallott kudarcot, ám Donald Trump és Kim Dzsong Un, a liberálisok által pocskondiázott államférfiak a Szingapúrban tartott csúcstalálkozón aláírták a történelmi dokumentumot, amiben megállapodtak a tartós békéről, az atomfegyver-mentesítésről és a családok újraegyesítéséről. Phenjan elkötelezte magát a Koreai-félsziget teljes atomfegyver-mentesítése mellett, az Egyesült Államok pedig biztonsági garanciákat vállal.

Csurka István: Szociális piacgazdaság – nemzetépítő állam

A magyarság fennmaradása és gyarapodása a tét. Mindent ennek a célnak rendeljünk alá. Ha egyszer a liberálbolsik által kiépített és fenntartott rendszerben, amelyben élni kényszerültünk, minden rossz és mindent meg kell változtatnunk ahhoz, hogy nemzetünk élve maradjon, akkor ehhez azt kell megmondani, mit kell lebontani, kijavítani és mit kell a helyébe építeni. Ezt a hatalmas célt nem lehet ágazatokra és egymástól elkülönülve tárgyalt fejezetekre osztva tárgyalni, hanem csak egy egymásba fogaskerékszerűen kapcsolódó gondolatrendszer keretében. 

PUTRI STÍLUS

Csak néztem vasárnap este a Simicska tévéjében Puzsér Róberttel szemben ülő Lendvai Ildikót. Lerítt róla, hogy nagyon vágyik vissza a hatalomba, egyetlen, egyre távolodó reménye, hogy talán majd a leendő elnök, Kunhalmi Ágnes tanácsadó testületében helyet kap. Mohóságában bevállalta még a Puzsérral való fellépést is. Nem kellett volna. Ildikó fizikailag ugyan tovább él és virul, ország-világ elé léphet, pontosabban ülhet továbbra is a liberálbolsi tévéstúdiók vendégeként.

 Újraindítjuk a hazai fegyver-és lőszergyártást

Programunk a magyar katonát helyezi a középpontba

A 2019-es költségvetés egyik nyertese a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium lesz – tudtuk meg Németh Szilárdtól. A tárca parlamenti államtitkára lapunknak adott interjújában a katonai életpályamodellről, a tartalékos rendszer visszaállításáról, a korszerű eszközök beszerzéséről és a laktanyák felújításáról is beszélt.

 Teleki Pál szellemében

A Bethlen Gábor Alapítvány Trianon ’98-Teleki emlékestje

A Bethlen Gábor Alapítvány június 4-én, hétfőn késő délután szervezte meg a „Trianon 98’-Teleki Pál” emlékező est című rendezvényét a Magyar Írószövetség Tanácstermében, melynek során idén is kiosztották a Teleki Pál Érdemérmeket. Lezsák Sándor: „minden tenni akarás mögött kemény küzdelem van, ma is együvé tartozva kell erősödnünk.”

 

MOST ÉRDEMES ELŐFIZETNI!

RÉGI ÉS ÚJ ÁRAINK

Tisztelt előfizetőink, kedves olvasóink!

30 éves a Magyar Fórum, lapunk a mai napig a nemzeti radikalizmus egyetlen hiteles hazai sajtóorgánuma. Azonban jól tudják, hogy nem dúskálunk az anyagi javakban, és januártól sajnos emelkednek a nyomdai és szállítási költségek, ezért kénytelenek vagyunk lapunk árát 350 forintról 395 forintra emelni. Tisztában vagyunk vele, hogy ez sokaknak nehézséget okoz, nem szerettük volna meghozni ezt a lépést, de szeretnénk megmaradni. Jó hír azonban, hogy előfizetőink esetében tartani tudjuk a régi, 350 forintos árat. Kérjük, hogy aki megengedheti magának, támogasson bennünket! A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12 844 Ft, fél évre: 6422 Ft, negyedévre: 3211 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5800 Ft, fél évre: 2940 Ft, negyedévre: 1470 Ft.

Kérjük, akinek csekkel rendelkezik, olvashatóan töltsék ki. Csekk kérhető a +36-30-7545-012-es számon.

Akik átutalással szeretnének fizetni, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámán keresztül tehetik meg.

Számlaszámunk: 11712004-20341426-00000000

Kérjük, a közleményben tüntessék fel annak a nevét, pontos címét, irányító számmal (nem elég a településnév) aki számára előfizetnek.

Köszönettel:

Medveczky Attila, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány kuratóriumának elnöke

 

Keresse a Magyar Fórum 2018-as 24. számát június 14-étől az újságárusoknál!

 

Előfizetési információk: info@ magyarforum. hu e-mail címen.