vissza a főoldalra

 

 

 2018.08.08. 

MEGJELENT A MAGYAR FÓRUM 32. száma!

A tartalomból:

 A magyar nem pincérnemzet

Orbán Viktor ölében a két kicsi lánnyal üzent: „Nyaralni mentem, ne keressetek!” Kemény munka van mögötte, megérdemli a pihenést. Szinte ezzel egy időben a nemzetközi hitelminősítők is üzentek. A Standard & Poor’s augusztus 17-re, a Fitch augusztus 31-re, míg a Moody’s november 23-ra ütemezte a hazai adósságbesorolás idei utolsó felülvizsgálatát, merthogy Magyarország már megérett az újabb felminősítésre. A magyar gazdaság a jelenleginél eggyel jobb osztályba kerülhet. Az ország külső sérülékenysége csökkent, a nettó külső adósság, valamint a reál GDP-növekedési ütemben bekövetkezett javulás indokolja a felminősítést, ami azért fontos, mert ennek következtében a magyar államadósság hitelkockázatának piaci mérőszámai, például a CDS-felárak csökkennek. A pénzügyi válság során 600 bázispont fölé emelkedő 5 éves CDS-felár mára a töredékére, 85 bázispontra mérséklődött. Magyarán és röviden: jó irányba halad az ország gazdaságpolitikája. Természetesen nem mondjuk, hogy ez már a Kánaán, mégis biztató. Viszont a liberálbolsi sajtókommandó háromnevű őrültjének szemében smafu. Gátlástalanul terjeszti, hogy Orbán Viktor médiakormányzást folytat, szélsőjobboldali témák felkarolásával aratja választási sikereit: melyek a Soros elleni mozgósítás, a társadalmon kívüli rétegek elleni keresztes hadjárat, a fehér szupremácia és az antimuszlim pogrompropaganda, valamint az egyszerre antiszemita és procionista találmány. (czyla)

Csurka István: Végjáték

Spanyolországról a legutóbbi időkig senki nem gondolta, hogy adósságválságba kerülhet. Ez a büszke nemzet talán minden más nemzetnél elszántabban őrizte hagyományos életformáját. A spanyol világnyelv és gyümölcsöző dél-amerikai kapcsolatok növelik a spanyolok mozgásterét. Miért és hogyan került egyszerre adósságválságba ez az erős ország? Az ember nem érti ezt. Nincs itt valami kényszerítés? Nincs ebben valami rendszerhiba? Olyan primitív sunyisággal történt ez ott is, mint minálunk? Előkerült valahonnan egy-két világbankos, IMF-es ügynök, kenőember és megvett egy egész kormánygarnitúrát, amely néhány év alatt eladósította az országot. Nem hisszük, hogy ennyire egy kaptafára történt a dolog, de az eredmény ugyanaz. (2011, NYÁR)

 Hirosima

A Hirosimára és Nagaszakira ledobott két tömegpusztító bombával az USA befejezte a második világháborút, méghozzá egyidejűleg figyelmeztetve szövetségesét, Sztalint, aki az Elbáig bezárólag már birtokolta akkor Európát. Ha nem kapja a figyelmeztetést, tankjai akár Normandiáig nyomhatták volna vissza a háborúzásba belefáradt szövetségesek katonáit, hiszen az egyetlen gát, Németország, vérbe fagyva, romokban hevert az orosz bolsevik csizma talpa alatt. Kiesett az a történelmi retesz, amely a keleti, szláv, bolsevik néptengert feltartóztatta volna. Így lett Hirosima a huszadik század fordulópontja. Cs. I. (2011. augusztus 6.)

 Gázolás

Simicska úrvezető, a visszaeső gázoló, az ütközést követően kipattant a kocsijából és az áldozatokra rá sem hederítve, kizárólag a saját kárán dühöngve, dörgedelmes szitkok után visszaült Jaguárjába, elrobogott a reptérre. „Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj...” Kész, számára ennyi volt! Képes beszédünkkel a közlekedési hasonlatnál maradva megállapítjuk, hogy akiket Simicska a mostani hullámba cserben hagyott, azok mind egy szálig féktávolságon belül, előre megfontolt szándékkal, politikai számításból, a nagy győzelem utáni nagy pénz reményében ugrottak a már 2015-ben is tömegbalesetet tervező ámokfutó elé.

 Nem bújunk függetlennek mondott jelöltek háta mögé

A Munkáspárt alternatívát ad a választóknak

„A liberális erőknek nincs se programjuk, se valós vezetőik, se elképzelésük a jövőről. Félrevezetik a választókat. Szó sincs civil szervezetekről. Az álcivil szervezetek mögött a politikai pártok állnak” – közölte a Magyar Fórummal a Magyar Munkáspárt elnöke, akivel az esélyekről, a cseh kommunisták sikeréről és a migrációról is beszélgettünk.

 35 éves színház – 84 ezer néző

„Színpadtechnikánk országos szinten a legelavultabb, ezért is lobbizik országgyűlési képviselőnk a felújításért”

Besenczi Árpád: „Arra törekszünk, hogy évadonként legyen két-három olyan produkció, ami azért jóval elgondolkodtatóbb, vagy kortárs dráma. Mindenképpen szeretnénk magyar darabot játszani; s azt sem szabad elfelejteni, hogy a társulat tagjait foglalkoztatni kell. Színészeink számára minél több és minél magasabb színvonalú munkát szeretnénk adni.”

 Tükör és végzet

Verdi: Rigoletto – Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester úgy irányította a zenekart, énekkart, szólistákat, hogy tudja, minden szereplőnek megvan a maga életdrámája, amit Verdi zseniálisan jellemez a zenéjében, és talán ez a legnagyobb kihívás: szemléltetni mindezt olyan módon, hogy a darab mégis egységes maradjon. Mindent megtett azért, hogy ezzel az előadással maradandó nyomot hagyjon a közönségben. Az opera rendezője Szinetár Miklós és hajdani tanítványa, Harangi Mária volt. Szinetár állította össze a fő koncepciót, és Harangi sok ötlettel fűszerezte meg azt. Hála Istennek, egy klasszikus, rendezés állt így össze.

 Märle Tamás: ANYA NÉLKÜL FELNŐNI

Hogyan is lehetne így teljes értékű egy család?

A „diktatórikus, homofób és a konzervatív sajtó által uralt Magyarországon” nem ritkák a melegházasság és a homoszexuálisok gyermekvállalását propagáló írások, az említett cikkek is az utóbbit hivatottak pozitív színben feltüntetni. Miután hazánkban az azonos nemű párok legálisan nem nevelhetnek közösen gyermeket, természetesen többszörös törvénysértéssel tarkított történeteket olvashatunk.

 

MOST ÉRDEMES ELŐFIZETNI!

RÉGI ÉS ÚJ ÁRAINK

Tisztelt előfizetőink, kedves olvasóink!

30 éves a Magyar Fórum, lapunk a mai napig a nemzeti radikalizmus egyetlen hiteles hazai sajtóorgánuma. Azonban jól tudják, hogy nem dúskálunk az anyagi javakban, és januártól sajnos emelkednek a nyomdai és szállítási költségek, ezért kénytelenek vagyunk lapunk árát 350 forintról 395 forintra emelni. Tisztában vagyunk vele, hogy ez sokaknak nehézséget okoz, nem szerettük volna meghozni ezt a lépést, de szeretnénk megmaradni. Jó hír azonban, hogy előfizetőink esetében tartani tudjuk a régi, 350 forintos árat. Kérjük, hogy aki megengedheti magának, támogasson bennünket! A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12 844 Ft, fél évre: 6422 Ft, negyedévre: 3211 Ft.

A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5800 Ft, fél évre: 2940 Ft, negyedévre: 1470 Ft.

Kérjük, akinek csekkel rendelkezik, olvashatóan töltsék ki. Csekk kérhető a +36-30-7545-012-es számon.

Akik átutalással szeretnének fizetni, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámán keresztül tehetik meg.

Számlaszámunk: 11712004-20341426-00000000

Kérjük, a közleményben tüntessék fel annak a nevét, pontos címét, irányító számmal (nem elég a településnév) aki számára előfizetnek.

Köszönettel:

Medveczky Attila, A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány kuratóriumának elnöke

 

Keresse a Magyar Fórum 2018-as 32. számát augusztus 9-étől az újságárusoknál!

 

Előfizetési információk: info@ magyarforum. hu e-mail címen.