Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. február 24, szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

InterjúMegint a kettős mércét alkalmazták

E-mail Nyomtatás PDF

Ami máshol értéket jelent, azt Romániában szitok és rágalom kíséri

A Kárpát-medencében élő magyarság az utódállamokba szakadt része nem önszántából, hanem a trianoni diktátum következtében került Magyarország határain kívülre. Magyarország alaptörvénye egységes magyar nemzetről beszél, aminek jogi értelemben, a választójogban is érvényre kell jutnia – szögezte le Szili Katalin.

Bővebben...
 

A lakossági fogyasztók érdekében

E-mail Nyomtatás PDF

Az Energia Tanács elfogadta a magyar javaslatot

Végre elfogadták azt az álláspontot, amelyet Magyarország a fogyasztók biztonságos, fenntartható és megfizethető ellátása érdekében, a szabályozott árak fenntartása mellett képviselt – tájékoztatta szerkesztőségünket Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

Bővebben...
 

Ne tegyék hazánkat bevándorlóországgá

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európai Bizottság Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen indított pere arra megy ki, hogy ezek az országok tegyék le a fegyvert a kvóta elleni harcban

A Fidesz a leghatározottabban kéri a kormányt, hogy álljon ellen minden olyan brüsszeli törekvésnek, amely bevándorlóországgá tenné Magyarországot – közölte szerkesztőségünkkel Hidvéghi Balázs.

Mi a véleményük arról, hogy az EB beperli az Európai Bíróságon Magyarországot és más tagállamokat, melyek nemet mondanak a kvótákra?

– Az, hogy az Európai Bizottság az Európai Unió Bíróságán beperelte Magyarországot a kötelező kvóta ügyében, újabb bizonyíték arra, hogy nem tettek le annak végrehajtásáról. Brüsszel Magyarországra akarja erőltetni a kötelező kvótát, ami nem más, mint a Soros-terv része.

Bővebben...
 

Nyugat-Balkán és a migráció

E-mail Nyomtatás PDF

Érdekünk a szomszédos régió stabilitása és EU-s csatlakozása

A nyugat-balkáni országok a ’90-es évek óta nagyon hosszú utat tettek meg a fejlődés terén, és egyértelműen bizonyítják, hogy elkötelezettek az uniós csatlakozás mellett. Legutóbb a migrációs válság idején tettek tanúbizonyságot elkötelezettségükről, és akár a saját kárukra is, de lezárták nyugat-balkáni migrációs útvonalat. Ezért sem kérdéses, miért fontos Magyarország számára a Nyugat-Balkán integrációjának napirenden tartása – fejtette ki a Magyar Fórumnak Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár.

Bővebben...
 

Folytatódik az élelmiszerek áfacsökkentése

E-mail Nyomtatás PDF

A gazdasági növekedés, a bérek növekedése, a munkahelyek növekvő száma mind az adócsökkentések eredményeképpen valósulhattak meg

Az adócsökkentések nagy nyertese az agrárium is, hiszen az élelmiszer-gazdaság és a mezőgazdaság egyaránt több lehetőséghez jut, az áfacsökkentéssel, visszaszorul a feketegazdaság – közölte a Magyar Fórummal dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese.

Idén mely élelmiszerek áfáját csökkenti a kormány?

– A kormány határozott adócsökkentési politikát folytat, amiből az agrártárca is kiveszi a részét. Az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentése évek óta tart. Az a cél, hogy a legfontosabb élelmiszereket a lehető legkisebb áfa terhelje, ezért 2018-ban folytatódik ezek áfájának csökkentése. A Földművelésügyi Minisztérium programja alapján a kormány több lépcsőben jelentős áfacsökkentéseket hajtott végre. Az adócsökkentések első állomása az élő- és félsertések áfájának mérséklése volt, ami érezhetően kitisztította a piacot, emellett 5 százalékos, kedvezményes kulccsal adózik a sertés és a baromfihús, a friss tej, és a tojás is. Januártól 27 százalékról 5 százalékra csökkent a fogyasztási célú halakra, illetve a sertés élelmezési célra alkalmas vágási melléktermékének és belsőségének áfakulcsa.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség