Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

A kormány célja, hogy szülessenek meg a vágyott gyermekek

E-mail Nyomtatás

A kormány célja, hogy szülessenek meg a vágyott gyermekek, ehhez az államnak jó partnerként kell támogatnia a családokat - mondta az emberi erőforrások minisztere a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon. Balog Zoltán úgy fogalmazott, rövidtávú gondolkodás, hogy elég csak pénzt adni a családoknak, mert barátságos és szeretetteljes atmoszférára is szükség van ahhoz, hogy megszülessenek a gyermekek. A gyermekvállaláshoz két dologra van szükség: szeretetteljes elköteleződésre és gazdaságilag is fenntartható döntésre. Ezt nem szabad elfelejtenie az államnak - emelte ki a miniszter.

A kormány 2010-ben "igent mondott" az életre, ezért védi a magyar alkotmány a fogantatás pillanatától az emberi életet, ezért támogatják a gyermekvállalást és biztosítják a tisztességes életet a nyugdíjasoknak - mondta Balog Zoltán.

Azt hangoztatta, szeretnék, hogy Magyarország családbarát ország legyen, és hogy a családok értsék meg az intézkedések mögötti üzenetet: házasságban, családban élni jó.

A miniszter kitért arra, hogy 2002 és 2010 között 27 százalékkal csökkent a házasságkötések száma, 2011-től azonban 46 százalékkal nőtt, tehát az üzenetet megértették az emberek. Közölte, a következő üzenet, hogy jó lenne, ha minél korábban vállalnának gyereket a fiatalok, ugyanis nagyon kitolódott az első gyerek születésének ideje.

Balog Zoltán hangsúlyozta, senkire sem akarnak semmit ráerőltetni, nem akarják, hogy kényszerből szülessenek gyermekek, és nem bélyegeznek meg senkit, aki más utat választ. Azoknak viszont segíteni akarnak, akik a gyermekek nevelésével megnövekedett terhet vállalnak - fűzte hozzá.

A rendezvényen a miniszter Novák Katalin és Czibere Károly államtitkárral átadta a Pro Familiis és Pro Caritate díjakat a szociális és családügyi területen kiemelkedő tevékenységet végző embereknek. Kitüntetést vehetett át mások mellett Demény Pál demográfus, Révész Máriusz (Fidesz) országgyűlési képviselő, Székely András, a Népesedési Kerekasztal koordinátora és Raul Sanchez Flores családpolitikai szakértő, az Európai Nagycsaládos Szervezetek Szövetségének főtitkára.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség