Zárójelenet

E-mail Nyomtatás

Azt üzeni a kormányzat az állami alkalmazottaknak, hogy nekik is ki kell venniük részüket a tervezett megszorításokból, nincs kivétel. Vagyis ne nevetgéljenek ők csak olyan önfeledten, rájuk ugyanúgy hamarosan lesújt a hatalom, fejre állítják a közszolgálatisokat is, nekik se legyen könynyebb.
Jövőre ugyanis a tervezett büdzsé szerint (már a harmadik büdzsét tervezi a boldogtalan kormány, de lehet, hogy nem ez lesz a végső) kevesebb pénzért több feladatot kell elvégeznie az APEH-nek, a VPOP-nak, pénzeket vonnak ki a közigazgatásból, kevesebb jut igazságszolgáltatásra, környezetvédelemre, megnézhetik magukat a mentősök és a tűzoltók is - bár ezt utóbbiak valamennyien megszokták már.
Nem kell tanult embernek lenni ahhoz, hogy tudjuk, ha már a kormány a saját apparátusán, erőszakszervezetein akar spórolni, akkor érdemes félreverni a harangokat, mert itt a vég. Elvonási tüneteket érez majd valamennyi minisztérium, ugyanis fejlesztésre egy garas sem jut, ami pénzt mégis kapnak, az meg hideg vízre sem lesz elég. Még az Országos Meteorológiai Szolgálatnál is meghúzzák a nadrágszíjat (talán már azt sem mondják be, milyen idő lesz holnap).
A dübörgő kormányzat tovább csökkenti a szociális kiadásokat is, mindenből lecsípnek kisebb-nagyobb falatokat, csökken a gyes, kevesebbet kap a Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat és a tisztiorvosi hivatal. A nyugdíjasokat már majdnem kihagytam, de tőlük már nincs is mit levonni, elvonni, szegények ott hadonásznak elkeseredetten egy-egy ágytállal, járókerettel.
Nagy kérdés, ezek után kikből áll majd Gyurcsány Ferenc választóbázisa? A munkáskerületek és a bányászvárosok elaggott nyugdíjasai maguk is kaptak már egy-egy batyut. Aki meg elmebeteg, az el sem talál a szavazókörzetéig... 
P. Gy.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség