Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Itthon

"100 éves a Nyugat" - interaktív kiállítás és játék a Petőfi Irodalmi Múzeumban

E-mail Nyomtatás
Festmények, korabeli fényképek, kéziratok, kották és különböző író-relikviák mutatják be a Nyugat című irodalmi folyóirat 33 évét csütörtöktől a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).
Bővebben...
 

A VDSzSz folytatja a sztrájkot

E-mail Nyomtatás
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz Szolidaritás) folytatja a sztrájkot - erről az érdekvédelmi szervezet kibővített Országos Választmánya (OV) a kialakult helyzet értékelés után döntött szerdán. Pontos időpont azonban még nincs, erről az elnökség határoz majd.A VDSzSz Szolidaritás kibővített Országos Választmánya szerdán értékelte a kilalakult helyzetet: szerintük a MÁV Csoport vezetése nem mozdult el eredeti álláspontjától, és kategorikusan elutasítja a VDSzSz jogos és korrekt követeléseinek teljesítését - olvasható az érdekvédelmi szervezet közleményében.
Bővebben...
 

Újra és újra benyújtja a Fidesz az egészségbiztosítási rendszer visszaállításáról szóló javaslatát

E-mail Nyomtatás
Harmadjára is benyújtja a Fidesz és a KDNP az Országgyűlésnek az egybiztosítós egészségbiztosítási rendszer visszaállítására vonatkozó törvényjavaslatot, és ezt teszi egészen addig, amíg nem tárgyalnak a képviselők a javaslatról - mondta Mikola István, a Fidesz egészségpolitikusa annak kapcsán, hogy az egészségügyi bizottság nem találta általános vitára alkalmasnak a tervezetet.
Bővebben...
 

Súlyos problémák a BKV busztenderében

E-mail Nyomtatás
Súlyos hiányosságokra, például fedezethiányra, derített fényt a BKV busztenderével kapcsolatban a közlekedési társaság felügyelőbizottsága (FB) - mondta szerdán a KDNP fővárosi frakcióvezetője. Bagdy Gábor hozzátette: addig nem lehetnek személyi következményei az ügynek, amíg nincs tényleges vezetője a vállalatnak.
Bővebben...
 

Véget ért az MSZP-s pártszavazás

E-mail Nyomtatás
Lezárult a pártszavazás az MSZP-ben. Az első értékelések szerint a párt tagjai támogatják Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök baloldali polgárosodási programját - mondta a Népszavának Juhász Ferenc elnökhelyettes.
Bővebben...
 

Akár kétmilliárdos lehet a bírság

E-mail Nyomtatás
Egy tervezet szerint 25 millió forinttól akár kétmilliárdig is terjedhetne a fogyasztóvédelmi bírság a jelentősebb cégeknél. A javaslatnak azonban túl kellene élnie még a szakmai és a parlamenti vitákat - írja a Világgazdaság. A szakmai érdekképviseleti szervek már tiltakoznak ellene, és az Országos Kereskedelmi Szövetség is élesen bírálja.
Bővebben...
 

Heccből vertem meg a tanáromat

E-mail Nyomtatás
"Játszottam az eszemet a többiek előtt, és ezért csináltam ezt a minősíthetetlen dolgot" - ezt mondta az a fiú, aki a napokban rátámadt óra közben 69 éves fizikatanárára egy budapesti középiskolában. A diák állítja: megbánta tettét, és az újságon keresztül bocsánatot kért a pedagógustól.
Bővebben...
 

Tizedáron kelt el a Bábolna egyik gazdasága?

E-mail Nyomtatás
Furcsa döntés született a közelmúltban a Bábolna egyik, még meglévő gazdaságának eladásával kapcsolatban - írja a Népszabadság. A lap szerint a kerteskői gazdaság esetében - többszöri, csaknem két évig tartó próbálkozás után - akadt egy megfelelő feltételeket kínáló vevő.
Bővebben...
 

Az OMV ismételten támad

E-mail Nyomtatás
Újabb kísérletet tesz az osztrák OMV, hogy bekebelezze magyar versenytársát, a Molt. A Magyar Hírlap információ szerint az osztrák konszern a magyar olajcég április végi közgyűlésén a Mol vállalatirányítási rendszere elleni támadásra készül. A szakemberek szerint azonban éppen az OMV küzd súlyos problémákkal e területen.
Bővebben...
 

A VEKE szerint trükközéssel próbálja megvalósítani a BKV a 10 százalékos járatritkítást

E-mail Nyomtatás
Trükközéssel próbálja megvalósítani a BKV a 10 százalékos járatritkítást, két ütemben öt-öt százalékos teljesítménycsökkenést javasolnak majd - állítja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) hétfői közleményében. A civil szervezet arra kéri Demszky Gábor főpolgármestert, hogy a főpolgármesteri kabinet keddi ülésén ne támogassa a teljesítménycsökkentést tartalmazó Paraméterkönyvet.A VEKE úgy tudja, hogy a BKV számításai szerint 6 milliárd forint megtakarítást hozó tervezet két, 3 milliárd forintos ütemre bomlana szét, amelyeket néhány hónap eltéréssel vezetnének be.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség