Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Külföld

MKP: sértené a magyarok jogait a vitára bocsátott szlovák közoktatási törvény

E-mail Nyomtatás
Továbbra is komolyabb fenntartások nélkül támogatják a szlovák közoktatási törvény vitatott javaslatát a pozsonyi kormánypártok. Az ellenzék a tervezet visszavonását és átdolgozását sürgeti, mert a most előterjesztett anyag alapján ősztől elképzelhetetlennek tartja a közoktatási reformot.
Bővebben...
 

A magyar kormány hozzájárulásával restaurálják a kolozsvári Mátyás-szoborcsoportot

E-mail Nyomtatás
Decemberre be szeretnék fejezni a kolozsvári Mátyás-szoborcsoport restaurálási munkálatait - egyebek között erről tárgyalt szerdán Kolozsváron a magyar Oktatási és Kulturális Minisztérium a helyi hatóságok valamint a román kulturális tárca és az RMDSZ képviselőivel.Schneider Mária, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára a sajtót arról tájékoztatta, hogy a két évvel korábbi együttes kormányülés döntésének megfelelően a magyar és román kormány fele-fele arányban állja a szoborcsoport restaurálási költségeit.
Bővebben...
 

NATO-csúcs: készültség és forgalmi káosz Bukarestben - több légitársaság törölte járatát

E-mail Nyomtatás
Kedden érkeznek az első vendégek Bukarestbe, a szerdán kezdődő és három napon át tartó NATO-csúcsra. A legfontosabb vendég George W. Bush, az amerikai elnök is kedden érkezik a román fővárosba. A csúcstalálkozón 24 államfő, 26 miniszterelnök és több mint 3000 küldött vesz részt, ennél nagyobb azonban az újságírók száma, az eseményre összesen 3500 sajtós jelentkezett be.
Bővebben...
 

Moszkva fenyegető figyelmeztetése Ukrajna esetleges NATO-csatlakozásával kapcsolatban

E-mail Nyomtatás
Moszkva arra figyelmeztetett kedden, hogy mély válság törthet ki Oroszország és Ukrajna között, ha Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz - adta hírül az AFP kedden.A NATO-tagállamok vezetői a szerdától két napon át Bukarestben tanácskoznak, ahol a tervek szerint megvitatják Ukrajna és Grúzia Nyugat-barát vezetőinek kérését, hogy indítsák el két volt szovjet tagköztársaság NATO-hoz való csatlakozásának folyamatát.
Bővebben...
 

Több mint 400 halott az egy hete tartó iraki zavargásokban

E-mail Nyomtatás
Legalább 460 halálos áldozata van az egy hete tartó iraki zavargásoknak - derül ki az AFP hétfőn közzétett fölméréséből. A hírügynökség biztonsági források adataira hivatkozva közölte a halottak számát. A számítások szerint csak Bagdadban és Bászra városában mintegy 1100-an sérültek meg a síita fegyveresek és az iraki biztonsági erők összecsapásaiban.
Bővebben...
 

Nem változtat vitatott sajtótörvény-tervezetén a szlovák kormánykoalíció

E-mail Nyomtatás
Nem hajlandó változtatni sokat bírált sajtótörvény-tervezetén a szlovák kormánykoalíció. A javaslatról a napokban szavaznak Pozsonyban. Az indítványnak része az is, hogy a sajtónak gyakorlatilag minden esetben helyet kell biztosítania a válaszadásra, ha azt az érintett fél azt kéri. Ez a szakma és az ellenzék szerint ellehetetlenítené a médiát.Robert Fico miniszterelnök a minap kijelentette: nem engednek az ellenzék zsarolásának. Az ellenzék ugyanis még februárban jelezte, hogy ha a kormány sajtótörvény-javaslatát fogadja el a parlament, nem támogatja a Lisszaboni Szerződés szlovákiai ratifikálását.
Bővebben...
 

Macedón provokáció: horogkereszt a görög zászlón

E-mail Nyomtatás
Görögországot sértő óriásplakátok jelentek meg Szkopje utcáin. A görög nemzeti lobogóban látható fehér keresztet a plakáttervező horogkeresztté alakította át. Athén élesen reagált a provokációra, amelyet összefüggésbe hoztak a két országnak a Macedónia elnevezéssel kapcsolatos meddő vitájával.
Bővebben...
 

Többezres tüntetés Bush ellen Ukrajnában

E-mail Nyomtatás
Többezren vonultak fel Kijev központjában hétfőn délután, hogy így tüntessenek George Bush és a NATO ellen. Az amerikai elnök hétfő este érkezik Ukrajnába, hogy kedden a nyugatbarát Viktor Juscsenko államfővel találkozzon.A demonstrálók egy hatalmas Bush-képmást égettek el a Függetlenség Téren, valamint Amerika-ellenes szavakat skandáltak, kommunista zászlókat lengettek és olyan plakátokat lobogtattak, amelyenek a "NATO egyenlő a háborúval, a halállal és a könnyekkel." A tüntetésre néhány kommunista és szocialista ellenzékei párt bíztatta a demonstrálókat.
Bővebben...
 

Nincs egyezség a román gépkocsigyárban - második hetébe lépett a Dacia-alkalmazottak sztrájkja

E-mail Nyomtatás
Elutasította a szakszervezetek béremelési követeléseit hétfőn a Dacia-Renault vállalat, így továbbra sem indul be a munka a román gépkocsigyárban.A cég vezetősége irreálisnak tartja a követelt 550 lejes (40 ezer forintos) fizetésemelést és mindössze az összeg felét ajánlotta fel az alkalmazottaknak. A már második hetébe lépett munkabeszüntetés törvényességéről szerdán dönt a bíróság. A vállalat vezetősége ugyanis törvénytelennek tartja a sztrájkot, mivel - állítása szerint - kevesen írták alá a munkabeszüntetéshez való csatlakozást, ugyanakkor a követelések is jogtalanok.
Bővebben...
 

KLÍMA - megkezdődtek a bangkoki klímatárgyalások

E-mail Nyomtatás
Thaiföld fővárosában, Bangkokban hétfőn megkezdődtek az új klímavédelmi szerződés kidolgozást célzó tárgyalások. Az ENSZ védnöksége alatt több mint 160 ország szakértőinek jövőre kellene kidolgozniuk egy új szerződést az üvegházhatást okozó gázok korlátozásáról.Az új szerződésre azért van szükség, mert 2012-ben lejár a meglévő, a Kiotói Jegyzőkönyv. Ráadásul a kiotói dokumentumot az Egyesült Államok, a világ legnagyobb üvegházgáz-kibocsátója nem is ratifikálta.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség