Külföld

Pozsony aggódik a piliszentkereszti szlovák kisebbségért

E-mail Nyomtatás
Aggodalommal tölti el a szlovák kormányt az 55 százalékban szlovákok lakta magyarországi község, Pilisszentkereszt önkormányzatának döntése, amely szerint a településen működő Szlovák Házból kiköltöztetik a szlovák kisebbségi önkormányzatot. Erről a pozsonyi kormányhivatal szerdán közleményben tájékoztatta a Független Hírügynökséget.
Bővebben...
 

Incidens a Szuezi-csatornánál - árusokra lőttek az amerikaiak

E-mail Nyomtatás
Kereskedők bárkájára lőtt rá egy amerikai hadihajó legénysége a Szuezi-csatorna bejáratánál Egyiptomban - jelentette az AFP kedden. Az árusok túl közel merészkedtek portékáikkal az amerikaiakhoz.A Global Patriot hadihajó a Szuezi-öbölben várakozott, hogy átkelhessen csatornán a Vörös-tengerről a Földközi-tengerre.
Bővebben...
 

Drogért kémkedett egy izraeli katona a Hezbollahnak

E-mail Nyomtatás
Letartóztattak egy katonát hétfőn Izraelben, miután kiderült: információkat adott át a Hezbollah síita szervezetnek - adta hírül az AFP.Az izraeli hatóságok egy drogcsempészés ügyében nyomoztak, amikor kiderült, hogy az egyik izraeli katona információt adott át a Libanonban működő Hezbollah szervezetnek. A férfi - akinek nevét nem hozták nyilvánosságra - a vádak szerint kábítószert kapott szolgálataiért cserében. A katonát letartóztatták.
Bővebben...
 

Gorbacsov: az amerikai rakétavédelmi-rendszer Oroszország ellen irányul

E-mail Nyomtatás
Éles bírálatot fogalmazott meg hétfőn a cseh közszolgálati televízióban az utolsó szovjet elnök az amerikai rakétavédelmi rendszerrel szemben. Mihail Gorbacsov szerint a Közép-Európába telepíteni tervezett radarállomás és rakétakilövők nem Irán, vagy más "lator állam" ellen irányulnak, hanem Oroszországot fenyegetik. A volt államfő azt is kifogásolta, hogy Csehországban nem tartanak népszavazást az amerikai radarról.
Bővebben...
 

Bomba robbant Oroszország kaukázusi régiójában

E-mail Nyomtatás
Bomba robbant hétfőn Nazranyban, Oroszország kaukázusi régiójában. Helyi jelentések szerint többen megsérültek a muzulmán többségű, ingusföldi detonációban. A helyi vezetés mindössze annyit közölt hivatalosan, hogy egy bank közelében robbant föl egy szerkezet.
Bővebben...
 

Föllobbant az olimpiai láng Olympiában- megpróbálták megzavarni az ünnepséget

E-mail Nyomtatás
Hétfőn föllobbant az olimpiai láng a görögországi Olympiában. Az ókori játékok helyszínén a hagyományos módon sikerült meggyújtani a fáklyákat. Korábban ugyanis attól tartottak, hogy a felhős, esős idő miatt nem sikerül majd a napsugarak és parabolikus tükrökkel tüzet szítani. Emiatt egyébként egy órával előrébb hozták az ünnepséget. A vészforgatókönyv szerint, ha nem sikerült volna a hagyományos tűzgyújtás, akkor egy másik fáklyával gyújtották volna meg az olimpiai lángot.Az ünnepséget két Tibet függetlenségéért tüntető aktivista próbálta megzavarni, amikor a pekingi olimpiai bizottság képviselője szólalt föl Olympiában.
Bővebben...
 

TIBET: Kínai értelmiségiek nyílt levele a kormányhoz

E-mail Nyomtatás
Az ARD német közszolgálati televízió pekingi tudósítójának vasárnapi jelentése szerint Kínán belül először kritizálták az ország vezetésének a tibetiekkel szembeni politikáját.A német újságírónő szerint a kínai állami televízió adásában egyoldalúan, csak a tibeti zavargások kínai áldozatairól tudósítanak folyamatosan. Tibetieket egyáltalán nem szólaltatnak meg a híradásokban.
Bővebben...
 

47 halott Irakban

E-mail Nyomtatás
Legalább 47 halottja van számos vasárnapi támadásnak Irakban. Csak Bagdadban 18-an vesztették életüket - jelentette az AFP vasárnap.Bagdad déli részén három autó fékezett le egy zsúfolt piacnál, majd tüzet nyitottak a tömegre. A lövöldözés hét halálos áldozatot követelt, 16-an megsebesültek.
Bővebben...
 

Újra szóba állnak egymással a palesztinok

E-mail Nyomtatás
Megegyeztek egymással a Fatah és a Hamász palesztin szervezetek képviselői a jemeni fővárosban, hogy ismét közvetlen tárgyalásokat kezdenek a belpolitikai válság megoldására - adta hírül az AFP vasárnap. A szembenállók között Szaúd-Arábia után most Jemen próbál közvetíteni.Az úgynevezett "Szanaa-i Nyilatkozatot" a Fatah frakcióvezetője, Azzam al-Ahmed, és a Hamász második embere, Mussza Abu Marzúk írták alá, Ali Abdullah Száleh jemeni elnök jelenlétében.
Bővebben...
 

Támadás a bagdadi zöld zónában

E-mail Nyomtatás
Több akna vagy rakéta csapódott be Bagdad úgynevezett zöld zónájába vasárnap - tudta meg az AFP francia hírügynökség a bagdadi amerikai nagykövetség szóvivőjétől. A "nemzetközi zónaként" is ismert, erősen védett terület elleni támadás helyi idő szerint vasárnap reggel fél hét körül történt.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség