Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Külföld

A háború utáni legsúlyosabb pénzügyi válság Európában

E-mail Nyomtatás
gen súlyosnak tartja nemzetközi pénzügyi rendszer válságát Németország egyik legnevesebb gazdasági szakértője. Peter Bofinger nyugtatja ugyanakkor a kisbefektetőket a Bild hétvégi számában.
Bővebben...
 

Súlyos összecsapások iszlamisták és palesztin fegyveresek között Libanonban

E-mail Nyomtatás
Súlyos összecsapások robbantak ki iszlamista harcosok és a palesztin Fatah mozgalom fegyveresei között Libanonban pénteken-közölte az AFP.Az utcai csatában rakétákat is bevetettek mindkét oldalon a libanoni Sidon város palesztin menekültáboránál. Halottakról, sebesültek egyelőre nincs hír. Szemtanúk szerint a civilek kétségbeesetten próbáltak menedéket találni a lövöldözés idején.
Bővebben...
 

A washingtoni külügy előre figyelmezteti az olimpiára utazó amerikaiakat

E-mail Nyomtatás
Az amerikai külügyminisztérium honlapján figyelmeztetik a nyári pekingi olimpiára utazó amerikai turistákat, hogy szállodai szobájukat esetleg megfigyelik - közölte az AFP."A látogatóknak tudatában kell lenniük, hogy magánéletük, akár nyilvánosan, akár zárt helyen, védtelen lehet.
Bővebben...
 

Újabb orosz tévést öltek meg

E-mail Nyomtatás
Agyonlőtték a dagesztáni állami televízió vezetőjét pénteken - közölte a rendőrség. Az Oroszországhoz tartozó állam fővárosában egy elhaladó autóból nyitottak tüzet a televíziósra.
Bővebben...
 

Megvertek egy magyar diákot Szabadkán

E-mail Nyomtatás
Megvertek egy fiút Szabadkán- sajtóértesülések szerint azért, mert magyar volt. A szabadkai műszaki középiskola előtt támadtak rá csütörtökön a magyar tanulóra a szerb fiatalok. Miközben ütlegelték és rugdosták, nemzetisége miatt becsmérelték. Csak akkor hátráltak meg és futottak el, amikor megjelentek a bántalmazott diák osztálytársai.A gyerek arca bedagadt, véraláfutásokkal van tele.
Bővebben...
 

Újraindulnak a ciprusi béketárgyalások- megnyitják az évtizedek óta lezárt sétálóutcát

E-mail Nyomtatás
Újraindulnak Cipruson a béketárgyalások a szigetország újraegyesítése érdekében- erről állapodott meg pénteken a ciprusi török és a ciprusi görög közösség vezetője. Az egyeztetések 2006-ban szakadtak meg. Demetrisz Krisztofiasz görög, és Mehmet Ali Talat török ciprusi elnök azt ígérte, hogy három hónapon belül tárgyalóasztalhoz ülnek. Szakértői szinten pedig már a jövő héten megkezdődnek az egyeztetések.
Bővebben...
 

A Vajdaságban nem lesznek szervezett etnikai incidensek a tartomány kormányfője szerint

E-mail Nyomtatás
A Vajdaságban nem lesznek szervezett etnikai alapú incidensek, amiért Magyarország és Horvátország elismerte Koszovó függetlenségét, jelentette ki a tartomány kormányfője. Bojan Pajtics szerint egyetlen titkosszolgálat sem rendelkezik ilyen információkkal.A demokrata párti politikus ezzel cáfolta a radikálisok soraiból érkező figyelmeztetéseket, hogy létezik egy forgatókönyv a vajdasági zavargások kirobbantására.
Bővebben...
 

TIBET: Kína először ismerte el, hogy tüntetőkre lőtt

E-mail Nyomtatás
A kínai rendőrség "önvédelemből" rálőtt négy tüntetőre, akiket megsebesített vasárnap a tibetiek lakta Sichuan tartományban - közölte az állami Xinhua hírügynökség vasárnap.
Bővebben...
 

Német zsidók vádja a pápa ellen

E-mail Nyomtatás
Azzal vádolják a pápát németországi zsidó vezetők, hogy nem hajlandó betiltani az általuk antiszemitának tartott "imdság a zsidókért" fohászt egyes nagypénteki istentiszteleteken -közölte az AFP csütörtökön.A világ néhány katolikus templomának kevés latin nyelvű miséin elhangzik ilyenkor egy imádság úgymond a zsidók megtéréséért. Walter Homolka berlini rabbi szerint a zsidók ezt antiszemita támadásként élik meg.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ - Hazarendelték a budapesti és a zágrábi szerb nagykövetet

E-mail Nyomtatás
A szerb külügyminisztérium szerdán tiltakozott a magyar és a horvát kormánynál Koszovó elismerése miatt. Vuk Jeremics külügyminiszter elrendelte a nagykövetek hazahívását konzultációkra. A diplomatáknak 48 órán belül el kell hagyniuk állomáshelyüket. Budapest esetében azonban ez a döntés csak jelképes, mivel nincs nagykövet, a régi már távozott, az új pedig még nem foglalta el helyét.Belgrád minden esetben ugyanezeket a diplomáciai lépéseket tette meg Koszovó elismerésekor, eddig harmincszor, ám most fordult elő először, hogy az egyik párt kérte, Magyarország, Horvátország és Bulgária esetében - szomszédokról lévén szó - ne bolygassák meg a diplomáciai kapcsolatokat.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség