Külföld



Robbantással fenyegetőző férfit tartóztattak le terrorizmus gyanújával

E-mail Nyomtatás PDF

Terrorizmus gyanújával előzetes letartóztatásba helyeztek Romániában egy büntetett előéletű férfit, aki ismerősei körében azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a rendőrség kommandósait, ha még egyszer börtönbe akarják juttatni – közölte szeptember 14-én a Hotnews.ro hírportál.

Bővebben...
 

A megye több településén nincs családorvos (Kovászna megye)

E-mail Nyomtatás PDF

Háromszék negyvenöt közigazgatási egységéből háromnak a területén jelenleg nincs családorvos, hat községben pedig csak munkapont működik heti néhány órás orvosi szolgálattal. A fiatalok számára nem vonzó a családorvosi hivatás, inkább elmennek külföldre, és mert igen jelentős az elöregedés, néhány év múlva katasztrofális lesz a helyzet Kovászna megyében is – állítja dr. Şereş Lucia, a háromszéki családorvosok egyesületének elnöke.

Bővebben...
 

A prefektus közbeszólt (Ünnepelnének a bölöni reformátusok)

E-mail Nyomtatás PDF

A bölöni református egyházközség három alkalommal, egy-egy háromnapos rendezvénnyel szerette volna megünnepelni a reformáció ötszáz éves évfordulóját, ám a kormánymegbízotti hivatal közbelépése miatt változtatni kényszerültek, illetve más időpontban kell megszervezniük azokat.

Bővebben...
 

Románia kisebbségvédelmi és kulturális információs központot nyit idén az ukrajnai Aknaszlatinán

E-mail Nyomtatás PDF

Románia kisebbségvédelmi és kulturális információs központot nyit az ukrajnai Aknaszlatinán – döntötte el a román kormány. A kabinet közleménye szerint a központ megnyitása illeszkedik Bukarestnek a határon túli román közösségek támogatására, valamint etnikai, kulturális és nyelvi identitásuk megőrzésére irányuló törekvéseibe.

Bővebben...
 

Tárgyalás az Európai Bizottsággal a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezés bejegyzése érdekében (SZNT)

E-mail Nyomtatás PDF

2017. szeptember 8-án, pénteken, Brüsszelben tárgyaltak az Európai Bizottság jogi szolgálatának képviselőivel a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés szervezői. Az ügyben négy éve húzódik a peres eljárás az Európai Unió Bírósága előtt, miután a Bizottság az uniós hatáskör hiányára hivatkozva elutasította a kezdeményezés bejegyzését.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség