Publicisztika

Nem kell az IMF világa

E-mail Nyomtatás

- Hogyan értékelné, ha a harmadik világ egyes országainak adósságát elengednék?
- Nagyon támogatnám, hogy engedjék el ezeket az adósságokat - melyeket, ne felejtsük, az országok lakosságának beleegyezése nélkül vettek föl, és a Világbank az IMF-fel együtt újra csak kizsákmányolja ezeket az országokat. Ragaszkodnak a feltételeikhez, melyeket olyan jól hangzó kifejezésekbe csomagolnak, mint hatékony kormányzás, szilárd gazdaság, a kereskedelem liberalizációja. Olyan intézkedésekről van szó, melyek csak a korporatokrácia szempontjából tűnnek hatékonynak vagy szilárdnak. Ha az országok belemennek ezekbe a feltételekbe, privatizálniuk kellene az egészségügyet, az oktatást, az áram- és vízszolgáltatást és más közszolgáltatásokat - vagyis el kell adniuk őket a korporatokráciának. Arra kényszerülnek, hogy csökkentsék a hazai ipart védő támogatásokat és kereskedelmi korlátozásokat." - Ilyen választ adott a fenti kérdésre John Perkins, aki 2006-ban megírta "Egy Gazdasági Bérgyilkos Vallomásai." című könyvét.
Bővebben...
 

Zárójelenet

E-mail Nyomtatás

Azt üzeni a kormányzat az állami alkalmazottaknak, hogy nekik is ki kell venniük részüket a tervezett megszorításokból, nincs kivétel. Vagyis ne nevetgéljenek ők csak olyan önfeledten, rájuk ugyanúgy hamarosan lesújt a hatalom, fejre állítják a közszolgálatisokat is, nekik se legyen könynyebb.
Bővebben...
 

Nem a mi dolgunk?

E-mail Nyomtatás

Akik a rendszerváltás rendszerének bukásáról beszélnek, azok nem rejtik véka alá azt sem, hogy ennek egy része a politikai elit választópolgároktól való távolságának megmaradása vagy növekedése. És ezen nemcsak a kormányzó balliberális vezetést és köreit érthetik, hanem sajnos, a parlamenti ellenzéket is. Ezt igazolja vissza a társadalom legújabb arcul csapása: aláírták az  "illetékes" bizottság tagjai (az ellenzékiek is), hogy nem lehet a magyar lakosság orrára kötni, milyen feltételek mellett kapta meg az ország az IMF kölcsönét.
Bővebben...
 

Ne ócsároljuk Belorussziát!

E-mail Nyomtatás

Én teljesen egyetértek azokkal, akik öngyilkos, katasztrofális lépésnek tartják az IMF kölcsön felvételét. Kérnék azonban mindenkit, mielőtt kiejti a száján azt a mondatot, hogy "leküzdöttük magunkat Belorusszia szintjére", tájékozódjon egy kicsit. Ugyanis Belorusszia - másik nevén Fehéroroszország - valójában sokkal jobb helyzetben van, mint ezer bajjal sújtott hazánk.
Bővebben...
 

Szegény (judeo)bolsevisták

E-mail Nyomtatás

Nem ok nélkül váltak a gúnyolódás céltáblájává Konrád Györgynek   a "Magyar Charta"  névre hallgató újabb Gyurcsány-trükk életbe lépésekor elmondott szavai. A vadkendertermesztésnek ez a bennszülött lakosságot civilizálni óhajtó "apostola" még azt a habot is rátette a tortára, hogy a közbeszéd, a nyelvhasználat eldurvulásáról panaszkodott, miközben szerinte a jelen gyűlés szónokai közül "egyik sem követte el ezt a bűnt".
Bővebben...
 

Az MDF-piac

E-mail Nyomtatás

Határozottan közlöm, nem vállalok politikai szerepet - üzente a 2006-os választások előtt Csányi Sándor a gyenge pénzügyi helyzetben lévő MDF-nek. Aztán Schmuck Andorral (vagy Leisztingerrel?) kötöttek üzletet, és az így szerzett pénzből óriási sajtókampányt produkált a Poli-tical Capital Dávid Ibolya alá. Éppen 5%-kal bekerültek a parlamentbe.
2 évre rá gyökeresen megváltozott a helyzet.
Bővebben...
 

Duplakoporsóban

E-mail Nyomtatás

Nem éltem még, de feltételezem, hogy a világháború éveiben az átlagpolgár elsősorban is arról igyekezett tájékozódni a napisajtót lapozgatva, hogy mi történt tegnap óta a frontokon, ki nyert, ki vesztett csatát, embert, történelmet. Hetek óta valahogy én is így vagyok: újságot olvasva, híreket hallgatva mindenekelőtt arról próbálok tájékozódni, hogy melyik kőstabilnak vélt bank, biztosító vagy mammutcég dőlt össze drámai gyorsasággal az elmúlt huszonnégy órában. És mindig akad is egy-egy.
Bővebben...
 

Izrael-imádat és hajléktalanüzlet

E-mail Nyomtatás
A nyomorúság vámszedői
Amíg a nagy történelmi keresztény egyházak püspökei és egyéb vezetői többnyire a politikától való távolmaradásra szólítják föl papjaikat, addig egy kicsiny, de jól szervezett, több vallási közösséget is behálózó mozgalom tevékeny szerepet vállal a jelenlegi hatalom támogatásában. Arról az amerikai eredetű irányzatról van szó, amely többnyire a pünkösdi karizmatikus jelzővel illeti önmagát, ám politikai szerepvállalásának legmeghatározóbb jellemzője az úgynevezett keresztény cionizmus. Ezt az ideológiát pedig már nemcsak egyes neoprotestáns szekták hirdetik, hívei a történelmi egyházakban is megjelentek.
Bővebben...
 

Négy-öt magyar összehajol

E-mail Nyomtatás

Utópia a kommunisták nélküli világról
Az elmúlt század, de különösen az elmúlt hatvan év történelmét alapvetően a kommunisták írták Magyarországon. Ez önmagában véve is tragédia, pontosabban szólva: ez a magyar tragédia alapvető oka. A kommunisták - akárcsak a Bourbonok - nem tanulnak és nem felejtenek, azaz mindennemű valódi változásra képtelen doktrínerek. Nyugodtan elmondható róluk, hogy aki egy kommunistát ismert, az mindet ismerte. Kun Béla vagy Szamuelly Tibor működésének ismerete önmagában rejti Gerő Ernő, Kádár elvtárs, Horn Gyula, vagy az Apró-család, benne Gyurcsány Ferenc tökéletes, kimerítő ismeretét is.
Bővebben...
 

Bálnadráma, magyar szentenciával

E-mail Nyomtatás

Csak fél füllel figyeltem, nem emlékszem a tévés hír részleteire, csak a lényegre. A világóceán valamelyik csücskében egy csecsemő- korúnak számító kisbálna - akit vagy elvesztett, vagy elűzött az anyja -, egy luxusjacht után szegődött, mert azt az anyjának vélte. Öt napon és öt éjen át követte a teljes kimerülésig, és néha kétségbeesetten szopni próbált belőle. A halálosan kimerült állatot végül jótét lelkek elkábították, a partra vonszolták, és ott szabályos euthanázia alkalmazásával örökre elaltatták. Itt ér véget a kisbálna drámája, és itt kezdődik a mienk.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség