Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 27, hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Csorja Gergely: Az önvédelmi képesség felé

E-mail Nyomtatás

Ezeken a hasábokon majd harminc éve szorgalmazzuk, hogy Magyarország teremtse meg önvédelmi képességét. Csurka István értelmezésében a nemzeti önvédelem nem csak a globalizmus kulturális és gazdasági hatásainak tompítását, a magyar szellemi és gazdasági tér védelmét jelentette. Bár kétségtelen, hogy Csurka helyesen a nemzeti önvédelem gondolatát, szükségességét elsősorban kulturális alapokra kívánta helyezni, és ennek a kulturális visszafoglalásnak a legfontosabb eredményét a gazdaság visszaszerzésében, magyar érdekűvé tételében látta. Akkor ugyanis ez volt a legfontosabb, az ország fizikai, azaz katonai védelme e nélkül szóba sem jöhetett. Csurka, korát két évtizeddel megelőző éleslátására engedjenek meg egy idézetet 1998 februárjából:A végső cél a Magyarság kipusztítása. Nem fegyverrel, nem mérges gázzal, hanem pénzügyi politikával, életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely másoknak. Ez a kor, amelyben élünk, különösen az, ami ránk következik a jövendő században, a Népvándorlás kora. A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak. A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást, mert ez az érdekük. Az USA a NATO-n keresztül már beérkezett Európa közepébe, és most a saját igényeinek megfelelően néplerakatot akarnak csinálni, Európa és Oroszország között. Erre pillanatnyilag sajnos Magyarország a legalkalmasabb, mert kasztja – kormányai régen elárulták. – írta Csurka István majd két évtizede a Magyar Fórumban.

A 2010-ben hatalomra kerülő új rendszer most, amikor a Csurka által két évtizede látott népvándorlás első nagyobb hulláma elérte hazánkat, bebizonyította, hogy nem áruló. Hogy valóban meg akarja védeni Magyarországot, ha kell kerítéssel, ha kell az illiberális demokrácia meghirdetésével.

Bár a kultúra és gazdaság visszafoglalása, magyarlényegűvé tétele koránt sem teljes – talán soha sem lesz az, mert egy fogyatkozó nemzetben nem is lehet az –, mégis az elmúlt harminc év legnagyobb eredményeit ezen a téren 2010 óta értük el.

Eljutottunk oda, hogy ma már kormányzati szinten is megjelenik az igény – és ami ennél is több – a tett, hogy Magyarország képes legyen katonai értelemben is megvédeni magát.

Simicskó István honvédelmi miniszter azt mondta, hogy a magyar állampolgárokért kell megerősíteni a honvédséget. Érdemes megismerni a honvédelmi miniszter nyilatkozatát, mert hasonlóra régen nem volt példa. Arra pedig, hogy a magyar szuverenitást biztosítani képes védelmi erő megteremtésére reális terv álljon rendelkezésre, megfelelő forrásokkal és a hozzá tartozó hadiipar megteremtésének tervével, a harmincas évek óta hiába keresünk precedenst.

Így hát lelkesen idézzük a honvédelmi minisztert: Nemcsak a NATO miatt, hanem saját önbecsülésünkért, a magyar állampolgárok biztonságáért is meg kell erősíteni a Magyar Honvédséget – emelte ki a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Simicskó István azt mondta, hogy a lemaradást is pótolni kell. Az elmúlt 20-25 évben ugyanis – a Gripenek beszerzését leszámítva – folyamatosan romlottak a honvédség képességei.

A miniszter kitért a rendszerváltás óta legátfogóbb, Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderőfejlesztési programra. Annak részeként szeretnék területvédelmi alapon újjászervezni a tartalékos rendszert, modern eszközökkel felszerelni a honvédséget, és a magyar hadiipart is újjáépítenék.

A honvédelmi miniszter azt mondta: céljuk, hogy legyen egy „minimális önvédelmi képességünk” e téren, így például a kézi fegyverek gyártásában. Mindezzel munkahelyeket is teremtenének – jegyezte meg.

 

Bizonyos fegyvernemeknél szeretnék a csúcstechnológiát is „megcélozni”, példaként említve a kibervédelmi rendszer kiépítését. A honvédelmi miniszter felidézte: a kormány már korábban vállalta, hogy minden évben a GDP 0,1 százalékával növeli a honvédelmi költségvetést, így elérhető 2026-ra a NATO által elvárt 2 százalék. Ugyanakkor kérdésre válaszolva elmondta: a magyar gazdaság erősödik, így arra is vannak terveik - ha a kormány úgy döntene -, hogy felgyorsítják a védelmi kiadások növelését.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség