Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Oroszország több mint 600 féle fegyvert és hadfelszerelést tesztelt Szíriában

E-mail Nyomtatás

Oroszország több mint 600 féle fegyvert és hadfelszerelést próbált ki Szíriában - közölte Jurij Boriszov orosz védelmi miniszterhelyettes a kubinkai Armija 2017 haditechnikai fórumon megtartott sajtótájékoztatóján.

"Gyakorlatilag minden új típus, minden újdonság megjárta a szíriai konfliktust, hogy lehetőségünk legyen megnézni, milyenek a reális tulajdonságaik, hogyan viselkedik a fegyverzet. Több mint 600 típust próbáltunk ki a szíriai konfliktusban" - nyilatkozott.

Elmondása szerint az orosz haderő új repülőgép-felszereléseket, új tűzfegyvereket, rakétaindító rendszereket, páncélozott járműveket és egyéb új eszközöket tesztelt.

"Egy sor típusról le kellett mondanunk, mert a gyakorlat bebizonyította, hogy nem feleltek meg a velük szemben támasztott követelményeknek" - mondta. Hozzátette, hogy a hmejmími légitámaszponton folyamatosan jelen vannak a hadiipari vállalatok képviselői.

Boriszov szerint az Armija 2017 fórumon a nap folyamán 23 állami szerződést és három megállapodást kötöttek 17 céggel, összesen több mint 170 milliárd rubel (több mint 741 milliárd forint) értékben.

 

MTI

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség