A humanista kommunista

E-mail Nyomtatás

Jánosom Kisem megint szóla, logikus, öt hónap múlva választások lesznek. Azt mondja: Orbán Viktor nem a probléma megoldása, hanem a probléma része. Ő maga viszont csúszik lefele, persze ez meg az ő problémája, már Simicska lapjánál tart. Jánosom Kisem (copyright by Csurka) lukácsista filozófus, az SZDSZ alapító tagja és első elnöke, Lukács-óvodista. Heller Ágnes tanítványa is, plusz a Gorkijban szocializálódott, ahol az egykori pártelit gyermekei nevelkedtek. Az MSZMP-tagból lett SZDSZ-es elnök és párttársa még Kádárt is balról akarta előzni, Demszky például mint maoista. Kis mindig akkor bújik elő, amikor a létező szocializmus haszonélvezői és utódaik alól kicsúszik a talaj. Ilyenkor megjelennek Lukács szellemi ivadékai és monomániásan gyűlölködnek. Így történt ez 1986-ban, így történt 1990-ben, 1998-ban, 2014-ben és így történik ma is.

Természetesen mostani előbújása is egyeztetve van a mögötte álló meglehetős erejű hálózat mozgatóival, köztük Soros Györggyel.

Ha Applebaum írása nevetséges, Jánosom Kisemé piti, kispályás:

A menekültek elleni gyűlöletkampány; a menekültügyi konvenciók felrúgása; a közös európai menekültpolitika blokkolása; az etnikai homogenitás erőszakolása – ez mind-mind csak elmélyíti a válságot.

Szerinte nem a migránsáradat okozza a válságot, hanem annak észlelése és az ellene való védekezés.

Félelmeket vált ki a közvélemény egy részéből a tömeges migráció, a félelem pedig fogékonnyá tesz a demagógia iránt. A demokratikus középpártok nyomás alá kerülnek, hogy vegyék át Orbán, a francia Le Pen, a holland Wilders, az osztrák Strache retorikáját.

Óh, hát nem szégyelli magát a filozófus, ilyen parvenü érvekkel képes előállni?

Ez az idomulás rövid távon sikeres lehet.

Na, végre kibökte, ez fáj.

Egyrészt a centrum eltolódása a szélsőjobb felé öngerjesztő tendenciává válhat, amit nem biztos, hogy sikerül megállítani.

Mintha nem ők készülnének összeállni a Jobbikkal. Figyelem, és most jön menetrendszerűen a humanista volt kommunista, aki a világ proletárjaiért aggódik.

Másrészt a tömeges migráció nem fog eltűnni az életünkből. Hatalmas demográfiai egyensúlytalanság van a fejlett és a fejletlen országok között, amit környezeti katasztrófák, éhínség, vízhiány, helyi háborúk fognak súlyosbítani, emberek száz- és százezreit a lakóhelyük elhagyására kényszerítve.

A magyarok meg pusztuljanak, adják át a helyüket!

 

Cz.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség