OCSÚ A BÚZÁTÓL

E-mail Nyomtatás

Tállai András egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselő a munkáját végzi. A választópolgárok közé jár, hogy megtudja mi a helyzet a térségben. Októberben jelezték felé, hogy cirka 30 forinttal drágább az ő környékükön az üzemanyag, mint az ország más területein. Tállai András utánajárt, s a helyi üzemanyag-kereskedőknél, -forgalmazóknál elérte, hogy legalább a szülőföldjén ne verjék át az embereket. Csökkentsék csak az indokolatlanul magasra felsrófolt üzemanyagárat. Elérte, amit akart, az emberek elégedettek, a képviselő pártja, a Fidesz szintén.

Tulajdonképpen képviselőt a kreativitása miatt választunk. Nem igaz? Hogy járjon el az érdekünkben. Ezt az apróságot felejti el az egész ellenzék úgy, ahogy van, szőröstül-bőröstül, attól a minutumtól kezdve, hogy betette ülepét a parlamenti székbe.

Előbb vagy utóbb, de elválik az ocsú a búzától: tartja a magyar közmondás, úgyis kibukik, hogy melyik a selejt, és melyik a valamirevaló.

Lám, Tállai András, Matyóföld parlamenti képviselője kiakasztotta még a Bloomberget is, beindította Ron Werbert, az LMP tanácsadóját, az LMP erre feljelentette Tállai Andrást és Matyóföld fővárosát, Mezőkövesdet is.

Nekik nem szempont, hogy a térség fellendítése érdekében cselekedjenek. Pedig éppen az üzemanyagár egy olyan tétel, amely mindent befolyásol. Ahelyett, hogy példát vennének Tállairól, feljelentik.

A feljelentők mögött felsorakozott a Jobbik gazdájának, Simicskának valamennyi orgánuma. Vértes Andrást szólította harcba a Hír TV. Azonnal ítélje el, kezdje meg a kákán a csomókeresést. „Ilyen beavatkozásra semmilyen joga nincs Tállai úrnak” – harsogta a Hír TV-ben a multik pártján álló gazdasági elemző, akinek mindenki előbbre való, mint a matyóföldi magyar. A multi, a kulti, a kutat franchise-ban működtető. Soros embere, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója, Ligeti Miklós szerint nagyon egészségtelen a nép megélhetését könnyebbé tevő bármilyen kedvezmény. Működő piacgazdaságokban, ahol egyenlő esélyek és teljesítmények alapján lehet érvényesülni, ez nem fordulhatna elő, hörög mint a szervezet jogi igazgatója. Sneider Tamás, mozgalmi nevén skinhead Roy, Vona haverja egyenesen büntetőjogi kategóriáról gagyog s ragyog a „Jobbik a nép pártján” kampánytábla mögül. Gyurcsány és pártja, a Demokratikus Koalíció az Európai Bizottságig szalad, ott tesz bejelentést, mert szerintük a nép érdekében tett minden lépés piactorzító. Az LMP viszont a vádhatósághoz fordul – csücsörít Demeter Márta a kameráknak. És végül a Bloomberg bértollnoka sem késlekedett, pedig utánanézhetett volna, hogy Tállai teljesen jogszerűen cselekedett; nem tette, inkább megírta: íme itt a bizonyíték, a Fidesz kormányzása alatt Magyarországon a multik érdekei nem állnak mindenek felett, így aztán ne csodálkozzanak a magyarok, ha Bloombergék megkérdőjelezik Magyarország versenyképességét.

 

cz

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség