Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Meg vagyunk figyelve

E-mail Nyomtatás

Egy nemrégen született irányelv arra kötelezi az uniós tagállamokat, hogy a telefontársaságok és internet-szolgáltatók a vezetékes és a mobiltelefonos beszélgetések, valamint az on-line kommunikáció valamennyi forgalmi adatát rögzítsék. Magyarországon idén március tizenötödikétől a távközlési cégeknek nyilvántartást kell készíteniük arról, ki milyen gépről, milyen internetes oldalakat nyitott meg, illetve a telefonjáról kit, mikor és honnan hívott.
És nem csupán a bűnözőkre vagy a gyanúsítottakra vonatkozik mindez - mindenkire.
Az életünk egy nyitott könyv lett.
Azért ez egy mocskos dolog. Olyan ávéhás, KGB-s, gestapós módszer. Gyanús minden uniós állampolgár, aki telefonál vagy internetezik. Mindenki gyanús.
A hivatalos magyarázat szerint erre azért van szükség, hogy hatékonyabb lehessen a terrorelhárítás, és adatokat gyűjthessenek szervezett bűnözői csoportokról. A rendelet Magyarországon gyakorlatilag meghatározhatatlanul tág körben engedi a forgalmi adatok felhasználását. Határ a csillagos ég...
Az elérhető adatok segítségével nyomon követhető, hogy ki kivel, milyen időpontban mennyi ideig vagy milyen gyakran érintkezik. Ki lehet következtetni a telefont és az internetet használók életmódját, szokásait.
Az állam szemérmetlen módon belepofátlankodik az életünkben - úgymond a "biztonságunk" érdekében. Hozzáértők szerint nagyon szigorú szabályozásra lenne szükség ahhoz, hogy az adatok ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.
Na de ez hogyan garantálható? Sehogyan. Az emberi technika kelepcébe csalta magát az embert. Itt mindenki mindenkiről mindent tud. Beszélhetsz nekem akármit, rámegyek a hullámhosszodra, s máris itt zümmögsz a markomban.
Visszasírjuk még a hiteles tekintetet, az őszinte ölelést... 
P. Gy.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség