Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Óriási terhet jelentene a kvótarendszer

E-mail Nyomtatás

Nem akarjuk, hogy Magyarországot külső szereplők irányítsák

A migránsok jelentős részének legális munkahelyük sincsen, a közteherviselésben nem vesznek részt. A kormány sohasem fog hozzájárulni, hogy Magyarországot bevándorlóország gá változtassák – szögezte le Rétvári Bence és hozzátette: hazánk az okos segítséget választotta, ami azt jelenti, hogy helyben segítünk. A bevándorlókra fordított támogatás akár a négy-ötszörösét is jelentheti helyben, mint itt, Európában.

A dublini családegyesítési tervek mennyire befolyásolják a hazai családi és szociális rendszereket?

– Az Európai Unió – hűen követve a Soros-tervet – állandó betelepítési mechanizmusra törekszik, külön ügynökséggel, éves kvótákkal. Ha ez megvalósulna, az a hazai ellátórendszereket rendkívüli módon megterhelné. Az egészségügyben további kórházépítési költségekkel kellene számolni, ami százmilliárd forintos nagyságrendet jelentene, de a családegyesítési tervek nyomán a családi és szociális rendszerekre is óriási terhet róna a kvótarendszer, hiszen a migránsok jelentős részének legális munkahelyük sincsen, a közteherviselésben nem vesznek részt. A kormány sohasem fog hozzájárulni, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák. A rászorulók az Európába való áttelepítés helyett a szülőföldjükön várnak segítséget. Októberben Budapesten harminc országból mintegy háromszázan vettek részt egy a keresztényüldözésről tartott nemzetközi konferencián. A felszólaló egyházi vezetők üdvözölték a rendezvényt, hiszen egy kormány sem szervezett még konferenciát, amely az üldözött keresztényekről szólt volna, annak ellenére sem, hogy ma a keresztények a vallásuk miatt a legüldözöttebb csoportnak számítanak a világon. A konferencián felszólaló egyházi vezetők közül senki sem kérte azt, hogy a szegény sorsú embereket telepítsék át Európába. Sőt azt mondták: olyan segítséget várnak Európától, amellyel szülőföldjükön, a Közel-Keleten indíthatják újra az életüket. Miközben Európában a kvóták nem működnek, a helybe vitt segítség működik. Brüsszel mintegy 1200 ember miatt indított pert Magyarország ellen. Mindeközben a magyar kormány által a magyar segélyszervezetek helyben segítik az embereket. Többek között Libanonban és Irakban több mint ezer család lakhatását oldotta meg a magyar kormány.

Többen azt hangoztatják, hogy a migránsok hamar megtanulják a befogadó ország nyelvét, és képzett munkaerőt jelentenek, sőt így többen élnek majd hazánkban, és ezzel megoldhatók a demográfiai kihívások. Valóban így lenne?

– Nyugat-Európában megdőlni látszik az az illúzió, hogy a migránsok friss, képzett munkaerőt jelentenek, pedig cégvezetők nyomán egyes állami vezetők is hajlamosak voltak ilyesmiben gondolkodni. Négy-öt év után a bevándorlók döntő többsége továbbra is munkanélküli, miközben komoly társadalmi problémák jelentkeznek, például érzékelhetően romlik a közbiztonság. Ha egyszer bármelyik ország rossz döntést hoz, nem lehet visszakozni. Ha elindul az idegen kultúrkörökből érkező és asszimilálódni nem akaró emberek nagymértékű automatizált betelepítése, az visszafordíthatatlanul megváltoztatja a társadalmi viszonyokat, legfőképpen a közbiztonságot. Európában tíz-húsz évvel ezelőtt nem is nagyon lehetett beszélni terrorizmusról, mára viszont a mindennapjaink részévé vált.

Az ellenzék azt hangoztatja, a kormány csak negatívan viszonyul az üldözöttekhez. Hogyan támogatják az üldözött keresztényeket; hol és mekkora forrásból?

– Magyarország nem csak beszél a támogatások szükségességéről, hanem cselekszik is: számos támogatással, programmal segítünk a Közel-Keleten. A helyi vezetőkkel egyeztetve kiderült, hogy elsősorban iskola- és házépítésre, egészségügyi, humanitárius segítségre, illetve munkahelyteremtésre lenne szükség. Eddigi legnagyobb támogatásaink keretében a kormány 580 millió forintot különített el az iraki Tell-Aszkuf megrongált lakóházainak részbeni helyreállításához, továbbá 310-310 millió forinttal támogatjuk az Antióchiai Szír Katolikus Patriarchátus libanoni humanitárius tevékenységét, valamint az Antióchiai Szír Ortodox Egyház humanitárius munkáját.

Mennyire unikális az üldözött keresztények segítését célzó hazai kormányprogram?

– Európában elsőként Magyarország kezdett kormányzati szinten foglalkozni az üldözött keresztények megsegítésével. Hazánk az okos segítséget választotta, ami azt jelenti, hogy helyben segítünk. A bevándorlókra fordított támogatás akár a négy-ötszörösét is jelentheti helyben, mint itt, Európában. Mivel az érintett országokban az állam gyengélkedik, az egyházi szervezetekkel működünk együtt. Iskolaépítéshez, kórházi gyógyszerellátáshoz, egy egész település újjáépítéséhez Irakban, Libanonban és Jordániában pedig humanitárius és munkahely-teremtési programokhoz nyújtottunk segítséget, a helyi vezetőkkel egyeztetve. Mindez a reményt, az újrakezdés esélyét adhatja vissza ezeknek az embereknek.

Hogy lehet az, hogy a nagy nyugati államok vezetőinek ilyen, vagy hasonló program alkotása nem jutott eszükbe? Vagy arról van szó, hogy Soros és emberei ezt nem engedik nekik?

– Mindenféle jogi és fizikai akadályt le akarnak bontani, ami ennek a szervezett betelepítésnek az útjában áll, így a magyar kerítést is. Meg kell védeni a közös eredményeket, mert elég egyetlen rossz döntés, és minden kárba veszhet. Ami Nyugat-Európában történik, másodlagos. Mi itt Magyarországon szeretnénk a biztonságunkat megőrizni. Ez a biztonság kellett ahhoz, hogy emelkedjenek a bérek, csökkenjenek az adók, egyre több gyermek szülessen. Ha ezeket a pozitív tendenciákat fenn akarjuk tartani, akkor meg kell állítanunk a bevándorlást. Hazánk óriási anyagi áldozatot vállalt azzal, hogy a déli határon felépítette a kerítést. Ezt az unió egy fillérrel sem támogatta, pedig ez is az európai szolidaritás része. Helyben segítünk, és nem szeretnénk, hogy Magyarországot külső szereplők irányítsák.

 

Medveczky Attila

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség