Görögkatolikus téli hittantábor Karácsfalván

E-mail Nyomtatás

A Karácsfalvi Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum téli hittantábort szervezett január 3–5. között Karácsfalván, a 7–9. osztályos görögkatolikus fiatalok számára. A háromnapos programra szerda délután érkezett meg a 90 résztvevő.

A regisztrációt és vacsorát követően Család címmel hallgathatták meg Pősze Roland atya elmélkedését a hittanosok, majd játékos ismerkedéssel, uszodai és tornatermi kikapcsolódással folytatódott a program. A lelkigyakorlat első napja esti imával zárult.

Másnap az Ungvári Boldog Romzsa Tódor Teológiai Akadémia kispapjai tartottak előadásokat. Ezek témáit – korlátaink, szabadság – kiscsoportos beszélgetések formájában dolgozták fel a résztvevők.

Az ebédet követően a fiatalok testi igényeiről sportvetélkedő, míg lelki épülésükről közös imádság formájában gondoskodtak a szervezők.

A vacsorát követő időt filmnézéssel és társasjátékokkal töltötték a fiúk és a lányok, majd ismét esti imában adhattak hálát a tartalmas napért.

Az utolsó nap fórummal kezdődött, melyen az előadók igyekeztek megválaszolni a lelkigyakorlat során felvetődött kérdéseket. Ezután a líceumot, az ott folyó oktatást és programokat mutatták be a hittanosoknak.

A lelkigyakorlat szent liturgiával ért véget.

Marosi Anita

 

Kárpátalja.ma

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség