Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 27, szombat, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.

Már 100 ezer fiatal munkába állását segítette az Ifjúsági Garancia Program

E-mail Nyomtatás

Magyarországon nőtt a harmadik leggyorsabb ütemben a fiatalok foglalkoztatási szintje

Átlépte a 100 ezer főt az Ifjúsági Garancia Programban résztvevő fiatalok száma, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok munkanélkülisége harmadára csökkent 2010 óta – jelentette be Varga Mihály – tudtuk meg a Pénzügyminisztériumnak szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményéből.

A pénzügyminiszter közölte, a program olyan 25 év alatti fiataloknak nyújt segítséget, akik nem dolgoznak és oktatásban, képzésben sem vesznek részt. A programba országosan eddig több mint 100 ezer fiatal lépett be, közülük mintegy 68 ezren bértámogatással helyezkedtek el, 33 ezren pedig a helyi munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képzésben vettek részt.

A tárcavezető közölte, a kormány kiemelt feladatának tekinti az ifjúsági munkanélküliség minél alacsonyabbra csökkentését. Mint mondta, főként az Ifjúsági Garancia programnak, a Munkahelyvédelmi Akciónak és az aktivitást ösztönző intézkedéseinek köszönhetően a 2010-es mintegy 30 százalékról mára 10 százalék közelébe sikerült csökkenteni az ifjúsági munkanélküliséget. A pénzügyminiszter hangsúlyozta, 2010 óta Magyarországon nőtt a harmadik leggyorsabb ütemben a 15-24 éves fiatalok foglalkoztatási szintje. Míg a 28 tagállam átlagában mindössze 0,7 százalékponttal emelkedett a fiatalok foglalkoztatási rátája, addig Magyarország 10,7 százalékponttal tudta javítani ezt a mutatót.

A kormány a 2014-2020 között rendelkezésre álló uniós forrásokból több mint 240 milliárd forint felhasználásával valósítja meg a fiatalok elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Programot. Ennek lényege, hogy azon 25 év alatti fiatalok számára, akik sem nem tanulnak, sem nem dolgoznak, a foglalkoztatási szolgálatnak meghatározott időn belül valamilyen konkrét lehetőséget kell felajánlani az elhelyezkedésre, a munkatapasztalat-szerzésre, vagy a tanulásra. A fiatalok a kormányhivatalokon és járási hivatalokon belül működő Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálaton keresztül léphetnek be a rendszerbe és vehetik igénybe a segítséget. A járási hivatalok Foglalkoztatási Osztályai továbbra is várják a 25 év alattiak jelentkezését annak érdekében, hogy a legjobb megoldást sikerüljön megtalálni a fiatal jövője szempontjából – tette hozzá a miniszter.

 

szerk.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség