Egy újabb összeesküvés-elmélet?

E-mail Nyomtatás

Egy az amerikai Egészségügyi Minisztérium kötelékében dolgozó, neve elhallgatását kérő üzletember az AFP hírügynökség számára nyilatkozva kijelentette: az úgynevezett "sertésinfluenza"-járvány körüli heves médiakampány mögött azok az erők állnak, amelyek szeretnék uralmuk alá vonni a világ egészségügyi rendszereit. Mint rámutatott: az USA-ban évente 300-500 ezer influenzás megbetegedés történik, amelynek következményeképpen 30-40 ezer ember hal meg. Ezzel szemben az új "járvány" eddig 100 embert döntött le a lábáról az Egyesült Államokban. "Mégis minden média megállás nélkül a sertésinfluenzáról beszél, elfeledkezve a világban pusztító más, sokkal szörnyűbb betegségekről is" - jelentette ki a titokzatos üzletember. Aki arra is rámutatott, hogy miközben az amerikai politikusok a legkomolyabb fenyegetésnek nevezik a Mexikóból terjedő betegséget, közben továbbra sem tesznek semmit a délről érkező illegális bevándorlás megfékezése céljából.
Ron Paul, kongresszusi képviselő, aki ellenzi az USA terjeszkedését és gyarmatosító háborúit, szintén úgy véli, az "új járvány" körüli hisztéria bizonyos gazdasági-politikai érdekcsoportok manővere. "Azok, akik e kampány mögött állnak, erkölcsi felelősséggel tartoznak az amerikai népnek" - mondta az egykori elnökjelölt, noha úgy hiszem, azok a bizonyos érdekcsoportok, ha tényleg léteznek, aligha foglalkoznak az erkölccsel meg holmi felelősséggel. Persze az is lehetséges, pusztán egy újabb összeesküvés-elméletet fabrikáltak egyes gyanakvó emberek. De hát nincs elég okunk a gyanakvásra? Most például a helyzet az, hogy van egy "gazdasági válság" meg egy "világjárvány" is kitörni készül, úgyhogy most korlátlanul lehet népnyúzó intézkedéseket bevezetni, meg a szabadságjogoktól megfosztani az embereket. Ilyenkor többet elviselnek, hiszen "válsághelyzet van". Mi, magyarok a "gazdasági válsághoz" meg a különböző "megszorító csomagokhoz" hozzászokhattunk az elmúlt 30 esztendő alatt, a módszer sikeresnek tűnik, úgyhogy másutt is alkalmazzák. Most pedig az egészségügyi miniszter azt is tudtunkra adta: semmi kétség, lesznek, akik meg fognak halni az új járvány következtében. Nem elég, hogy nyomorogni fogunk, de az életünk sincsen biztonságban.
Nem csoda hát, ha egyes megátalkodott örök kételkedők arra is rámutatnak, hogy a "sertésinfluenza" körüli hisztéria eltereli a figyelmet a gazdasági válságról, és legfőképpen arról, kik okozták azt? Ezenkívül Amerikában az elmúlt hetekben a guantanamói, valamint az iraki és afganisztáni börtönökben fogva tartottak kínzásáról jelentek meg döbbenetes leleplező írások. De most mindenki csakis az "új járványról" beszél. Nincsen kizárva természetesen, hogy tényleg van okunk az aggodalomra, de az uralkodó pénzoligarchia irányítása alatt álló média annyiszor átvert és becsapott minket a nagyvilágban és idehaza is, hogy érthető az óvatosság. "De vajon pontosan hol kezdődött a járvány, valami új vírustörzsről van-e szó, amely mintegy véletlenül született, vagy valamilyen laboratóriumból szabadult ki a halálos kór?" - tette fel a kérdést Russell Honor nyugalmazott tábornok a CNN-ben. Furcsa az is, hogy az első megbetegedések akkor történtek, amikor a mexikói "influenza-szezon" régen véget ért. Továbbá különös módon a világ legkülönbözőbb tájairól Mexikóba látogató emberek is elkapták a betegséget - ha hihetünk a meglehetősen ellentmondásos beszámolóknak -, márpedig általában az egyes influenza-vírusokra másképpen reagálnak a különböző népcsoportok tagjai.
"Az úgynevezett sertésinfluenza vírusa nem létezett korábban sehol a világon, ezért úgy gondolom, laboratóriumban állították elő" - jelentette ki dr. John Carlo, Dallas városának egészségügyi kérdésekben illetékes egyik vezetője. Mások viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy éppen ellenkezőleg, az úgynevezett sertésinfluenza kórokozója a H1N1 vírus egyik változata, amelyet eddig is hordoztak bizonyos állatok, de semmiféle tüneteket nem figyeltek meg rajtuk. Miképpen változott meg hirtelen ez az eddig ártalmatlan vírus? Ezen a ponton érdemes felidézni: a spanyolnátha vírusáról is állítják egyesek, hogy az egy korábbi ártalmatlan kórokozó laboratóriumban módosított változata volt. Ez a félelmetes betegség több mint 50 millió (egyes becslések szerint közel százmillió) ember halálát okozta 1918/19-ben világszerte. A spanyolnátha, hála Istennek, eltűnt a világból, bár az amerikai hadsereg bizonyos laboratóriumaiban állítólag kísérleteztek vele. Most pedig itt a "sertésinfluenza", amely, akárcsak egykor a spanyolnátha, szintén elsősorban fiatal felnőtteket támad meg, ami elég különös, tekintve, hogy a "normális" influenza áldozatai főként kicsi gyerekek illetve idősebb emberek, akiknek legyengült az immunrendszere.
A szkeptikusok érveit támasztotta alá május 2-án a mexikói kormány bejelentése: valójában nem 176 ember halt meg az új vírustól, hanem csak 16 (!), a többiek a hagyományos influenzavírus áldozatainak tekinthetők. "De tovább vizsgálják az eseteket", közölték, hozzátéve: valójában a új kórokozó korántsem olyan fertőző, mint korábban gondolták. Közben kiderült, a Baxter International Incorporation el-nevezésű hatalmas multinacionális gyógyszergyártó cég kapott megbízást Mexikóban az új vírussal szemben hatékony vakcina kifejlesztésére. Képbe került még a svájci központú Roche Gyógyszergyár, amelyben a világ sorsának alakulására nagy hatást gyakorló Bilderberg csoport számos tagjának is komoly érdekeltsége van. Ez a cég gyártja a Tamiflu elnevezésű készítményt, amit még a madárinfluenza-járvány idején fejlesztettek ki. A gyógyszer forgalma az elmúlt években jelentősen visszaesett, most azonban a termelés (no és persze a profit) hatalmas növekedésére lehet számítani. Számos média ugyanis azt állítja: a Tamiflu nyújtja a "legbiztosabb védelmet" a sertésinfluenza ellen. Hogy így van-e, nem lehet pontosan tudni. Talán igen, talán nem. És persze az ördög nem alszik: lehetséges, hogy tényleg egy új világjárvány küszöbén állunk. Sajnos ilyenkor fehéren-feketén kiderül: a média bizonyos politikai és gazdasági érdekcsoportok befolyása alatt áll, amelyeknek az érdekeit szem előtt tartva gátlástalanul félrevezetik az embereket. Meglehet, tényleg a kertek alatt ólálkodik a farkas, de hiába figyelmeztetnek rá, már egyre többen kételkednek abban, amit a "közvélemény formálói" mondanak.
Zábori László
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség