Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 22, hétfő, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Nagy a gáz

E-mail Nyomtatás
Ki ne ismerné Lendvai Ildikó frakcióvezető asszony (MSZP) elhíresült parlamenti szózatát a 2002-es választás környékén: "Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse: nem lesz gáz-ár-e-me-lés."
Aztán mégis lett gázáremelés - csak Ildikó asszony kioktató papagájhangja maradt állandó. Százalékban már nagyon nehéz lenne követni, hogyan, mikor és mennyi is volt pontosan - a legutóbbi szakértői előrejelzések szerint mindenesetre jövő januárig újabb 30-35 százalékkal drágulhat a földgáz. Természetesen a hatalom ezúttal is igyekszik elodázni, bagatellizálni a várható és volt történteket, de mint annyi másban, a kormány itt is csak béna kacsa. A félresikerült miniszterelnök taktikai okokból próbálja részletenként adagolni az áremelés rossz hí-reit, de ez csak átmeneti "megoldás", nagyjából annyit jelent, mint halottnak a csók, vagy áramütöttnek a szigetelőszalag... (Az év elején a Magyar Energia Hivatal 13,5 százalékos gázáremelést javasolt a kormánynak, az viszont taktikai okokból csak 5,8 százalékos drágítást engedélyezett - ráadásul a március eleji népszavazás miatt csak április tizenötödikétől.)
A sumákolás, toligálás természetesen nem mehet a végtelenségig. A lyukas nadrágból előbb-utóbb kibukkan a pucér ülep. Egyébként most kellene mikrofont, kamerát tolni az örökké kevély frakcióvezető asszony elé, tessék kedves már elemezni a történteket, annyira izgalmas volt az a múltkori nagy ívű szózat.
Természetesen már akkor, a veretes Lendvai-beszéd elhangzásakor is nyilvánvaló volt, hogy bizony lesz itt gázáremelés, és ezt természetesen excellenciás aszszonyom is tudta, aki viszont most mindenféle világpiaci mozgásokra mutogat - bár pontosan tudta már akkor is, amikor kijött a fejéből ez a hazugság, hogy a világpiac mozogni szokott. Az már csak ilyen.
Lassan mondom, hogy Lendvai Ildikó is megértse: gáz van. (Csak egyre drágább.)
P. Gy.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség