Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. augusztus 23, szerda, Bence napja van. Holnap Bertalan napja lesz.

Itthon

Mindhárom európai migrációs útvonalon aktivitás figyelhető meg

E-mail Nyomtatás

Mindhárom fő európai migrációs útvonalon aktivitás figyelhető meg - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója augusztus 3-án csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Bakondi György svéd és német felmérésekre hivatkozva hangsúlyozta: látható, hogy a migránsok európai jelenléte egyre nagyobb arányú. Szerinte mindez azt jelzi, hogy az integrációval kapcsolatos elképzelések nem valósíthatóak meg, és egyre markánsabban láthatóak az ezt elutasító lakossági vélemények is.

Bővebben...
 

Félszáz település gazdagodik tanuszodával, tornateremmel

E-mail Nyomtatás

Szabó Tünde sportállamtitkár bejelentése szerint a szeptemberben induló tanévben közel ötven hazai településen készül el új tanuszoda, tornaterem, tanterem, illetve újonnan épített iskola. Augusztus 2-ai  sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a beruházások teljes mértékben kormányzati forrásból valósulnak meg, a helyi önkormányzatoknak nem kellett önerőt biztosítaniuk.

Bővebben...
 

Négy százalékkal erősödött az ipari termelés júniusban

E-mail Nyomtatás

Az év hátralévő részében az ipari termelés júniusihoz hasonló mértékű növekedése várható - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára augusztus 4-én az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

Bővebben...
 

5 millió tonna őszi búza termett az idén

E-mail Nyomtatás

A nyári aratási munkák befejeződtek az országban, őszi búzából mintegy 5 millió tonna termett összesen - mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára augusztus 2-án, szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben...
 

Augusztus végéig megérkeznek az iskolákba a tankönyvek

E-mail Nyomtatás

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a kiadványok a hónap végéig mindenhova megérkeznek - mondta a köznevelési helyettes államtitkár eddi budapesti sajtótájékoztatóján. Maruzsa Zoltán kifejtette: a gyártási folyamat hétfőn lezárult, és ezzel megkezdődhetett, évfolyamonként szétválogatva a könyvek kiszállítása a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból. Hozzátette: az előválogatással is az iskolák munkáját szeretnék könnyíteni a tanévkezdés előtt.

Bővebben...
 

Több fejlesztés valósult meg 106 millió forint összértékben a váci kórházban

E-mail Nyomtatás

Több fejlesztés is megvalósult 106 millió forint értékben, kormányzati segítséggel a váci Jávorszky Ödön Kórházban. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán a központi sterilizáló műszerfejlesztése, valamint a légtechnikai és energetikai korszerűsítés átadási ünnepségén emlékeztetett arra: a múlt év végén a kormány úgy döntött, hogy 15 milliárd forintot ad országosan kórházi fejlesztésekre, hogy az intézmények működési költségei csökkenjenek.

Bővebben...
 

Magyarország Kína legfontosabb kereskedelmi partnere a térségben

E-mail Nyomtatás

Magyarország és Kína stratégiai partnerségének megerősítése jegyében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Liu Jen-tung kínai miniszterelnök-helyettes az Országházban június 21-én délelőtt – tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Bővebben...
 

Egyre többen szereznek egyre magasabb fokú végzettséget

E-mail Nyomtatás

Egyre többen szereznek egyre magasabb fokú végzettséget Magyarországon - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatón.Rétvári Bence, aki a 2011-es általános és a 2016-os kis népszámlálása adataira hivatkozott, kiemelte: örvendetesen csökkent a nyolc általános iskolai végzettséggel sem rendelkezők aránya, míg 2011-ben ez 4,9 százalék volt, addig most 3,2 százalék.

Bővebben...
 

Soros hálózata maffiaszerű

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor szerint az egyetlen maffiaszerűen működő hálózat Magyarországon Soros Györgyé. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, hogy sokkolta Donald Trump amerikai elnök bejelentése, miszerint országa kilép a párizsi klímaegyezményből. A kormányfő június 2-án a Kossuth rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: egyetlen olyan fontos és jelentős eleme van a magyar közéletnek, amely nem átlátható, ez pedig "a Soros-féle maffiaszerű hálózat" és annak - civilnek nem nevezhető - "ügynökszerű szervezetei", amelyek Soros György céljainak érvényesítéséért dolgoznak.

Bővebben...
 

1,7 millió embert sikerült bevonni a kormányzásba

E-mail Nyomtatás

A magyar kormány mintegy 1,7 millió emberrel folytatott párbeszédet, ennyi embert sikerült bevonnia a kormányzásba - értékelte a most zárult nemzeti konzultációt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 90. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Lázár János visszautasította Soros György magyar származású amerikai üzletember brüsszeli kijelentését is, mert az szerinte igazságtalan Magyarországgal szemben, és súlyosan elferdíti a valóságot.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség