Itthon

Orbán Viktor fogadta a korábbi montenegrói államfőt

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az Országházban fogadta Milo Djukanovicsot, a montenegrói Szocialisták Demokratikus Pártja elnökét, aki korábban a balkáni állam államfője illetve miniszterelnöke is volt – közölte a kormany.hu-val Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Bővebben...
 

Reneszánszát éli a német kultúra Magyarországon

E-mail Nyomtatás

Reneszánszát éli a német nemzetiségi kultúra Magyarországon - emelte ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Münchenben a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja alkalmából elmondott beszédében.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a megemlékezés a második világháború után a hazájukból elűzött németekről "kötelesség", és "ha nagyobb figyelmet szentelünk sorsuknak, jobban megértjük egymást, jobban megértjük, hogy mi magyarok, mi németek, mi európaiak összetartozunk".

Bővebben...
 

A kormány visszautasítja az ENSZ-főtitkár migrációval kapcsolatos állításait

E-mail Nyomtatás

A kormány visszautasítja az ENSZ-főtitkár migrációval kapcsolatos nyilatkozatát, mivel álláspontja szerint a migrációt nem támogatni kell, hanem meg kell állítani - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának.

A politikust az ENSZ-főtitkár sajtóban megjelent nyilatkozatáról kérdezték, amelyben António Guterres egyebek mellett azt mondta, hogy a migráció igazi lehetőség, erősíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenségeket és összeköti a különböző társadalmakat.

Bővebben...
 

A V4-es együttműködés példaértékű Nyugat-Európa számára

E-mail Nyomtatás

A visegrádi négyek együttműködése olyan stabil közös értékeken alapul, amelyeket nem írhat felül semmi, s példaértékű Nyugat-Európa és a világ számra is - jelentette ki dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, azon a kétoldalú találkozón, ahol szlovák hivatali partnerével, Peter Gajdossal találkozott.

Bővebben...
 

Orbán Viktor az európai röplabdaszövetség elnökével tárgyalt

E-mail Nyomtatás

A röplabdasport hazai sikereiről, támogatási rendszeréről, valamint a jövő évi Európa-bajnokságról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Alekszandar Boricsics, az Európai Röplabda Szövetség (CEV) elnöke, a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) elnökhelyettese megbeszélésén az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

Bővebben...
 

Újabb kőolajipari kutatási-kitermelési engedélyeket nyert el a Mol Norvégiában

E-mail Nyomtatás

Újabb három kőolajipari kutatási-kitermelési engedélyt nyert el a Mol Norvégiában, így már 20 tengeri kőolajmezőben van egy-egy engedélye, ezzel jelentősen erősítheti európai olajpiaci helyzetét - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon nyilatkozva, miután a norvégiai Tromsoben tárgyalt.

Bővebben...
 

Dr. Pana Petra helyettes államtitkár részvétele a MooWa Assembling Kft új üzemcsarnokának ünnepélyes megnyitóján

E-mail Nyomtatás

Dr. Pana Petra helyettes államtitkár 2018. január 25-én részt vett a MooWa Assembling Kft. új üzemcsarnokának ünnepélyes megnyitóján, Tatán.

A számítástechnikai kábelek és csatlakozók összeszerelésével foglalkozó német tulajdonú MooWa Assembling Kft. a Tatai Ipari Parkban épített 3200 négyzetméteres új üzemcsarnokot. A vállalat 2011 óta működik Tatán. Huzaltermékek szerelésével, fröccsöntésével, vágásával és csomagolásával foglalkozik. Fő tevékenysége számítástechnikai és telekommunikációs kábelek összeszerelése, melyeket exportpiacra gyárt, és Európa számos országában értékesít.

Bővebben...
 

Európa közös érdeke a sikeres digitális átalakulás

E-mail Nyomtatás

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára megbeszélést folytatott Mariya Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztossal, aki a második Regionális Digitális Csúcstalálkozóra érkezett Budapestre.

A felek egyetértettek abban, hogy a digitalizáció meghatározó az egész Unió globális versenyképessége szempontjából, ennek érdekében elengedhetetlen, hogy 2018 végéig megvalósuljon a digitális egységes piac. A digitalizáció egyre gyorsuló folyamatának 2018 után is uniós szintű támogatást kell élveznie, ezért a 2020 utáni több éves pénzügyi keretben megfelelő mértékű forrásokat szükséges elkülöníteni erre a célra.

Bővebben...
 

Erdélyi Borkalauzzal gazdagodik a Nemzeti Borkiválóság Program

E-mail Nyomtatás

A Nemzeti Borkiválóság Program keretén belül hamarosan megjelenik az Erdélyi Borkalauz című könyv, amely a Kárpát-medence szőlőfajtáit, borvidékeit és borait bemutató sorozat első része. A könyv lehetőséget biztosít az erdélyi borok és pincészetek megismerésére, segít a borválasztásban, a kárpát-medencei szőlőfajták megismerésében.

Bővebben...
 

A mezőgazdasági beruházások hét év alatt mintegy 33 százalékkal nőttek

E-mail Nyomtatás

A mezőgazdasági beruházások hét év alatt, 2010 és 2017 között változatlan áron mintegy 33 százalékkal növekedtek - mondta a földművelésügyi miniszter Budapesten, a 36. Agromashexpo és a 8. Agrárgépshow kiállítás megnyitóján.

Fazekas Sándor elmondta, a mezőgazdaság korszakváltás előtt áll, mivel a digitalizálás rendkívüli módon terjed ebben az ágazatban is. Ezért van nagy jelentősége, hogy a magyar mezőgazdaság beruházásra és gépvásárlásra a múlt évben mintegy 340 milliárd forintot fordított, ami mintegy 20 százalékkal magasabb érték az előző évinél - közölte.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség