Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Itthon

A kormány nem enged a kvótaügyben

E-mail Nyomtatás

A kormány nem enged kvótaügyben, és ezt egyértelművé tette az Európai Bizottsághoz eljuttatott válaszában is – jelentette ki az Igazságügyi Minisztérium (IM) európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára 2017. augusztus 23-i budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

Új laboratóriumi épületet épített a Xellia dán gyógyszeripari cég magyar leányvállalata

E-mail Nyomtatás

Új épülettel bővítette budapesti gyógyszergyárát a súlyos és életveszélyes fertőzések kezelését szolgáló szerek gyártására szakosodott dán Xellia Pharmaceuticals; a 13 millió dollár - mintegy 3,5 milliárd forint - értékű beruházással 80 új magasan kvalifikált munkahely jön létre a kőbányai üzemben.

Bővebben...
 

A haza semmivel sem pótolható érték

E-mail Nyomtatás

A haza semmivel sem pótolható értéket jelent mindannyiunk számára - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az augusztus 20-i katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren vasárnap.

Bővebben...
 

Meg kellene reformálni Európa vitakultúráját

E-mail Nyomtatás

Meg kellene reformálni Európa vitakultúráját és döntéshozási technikáit, hogy minden polgár az Európai Unió (EU) egyenrangú tagjának érezhesse magát, és ebben a 16. századi reformátorok jó példát mutatnak nekünk - mondta Balog Zoltán telefonon az MTI-nek.

Bővebben...
 

Felháborító a távozó holland nagykövet nyilatkozata

E-mail Nyomtatás

Felháborítónak nevezte és a lehető leghatározottabban visszautasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a távozó holland nagykövet nyilatkozatát Budapesten, újságírók előtt.

Bővebben...
 

Minden eddiginél több gyermek az idei Erzsébet-táborok programjain

E-mail Nyomtatás

Minden eddiginél több, mintegy százezer gyermek vehet részt idén az Erzsébet-táborok programjain - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Fonyódligeten, a balatoni Erzsébet-táborok zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

Fontos, hogy az EU szakítson eddigi migrációs politikájával

E-mail Nyomtatás

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Uniónak (EU) szakítania kellene eddigi migrációs politikájával, és nem szabadna fő feladatának tekinteni a "Soros-terv végrehajtását", vagyis azt, hogy minél nagyobb számban és szervezetten érkezzenek illegális határátlépők Európába.

Bővebben...
 

A versenyképességünk növelését segítheti az OECD felnőtt képesség- és készségmérésének hazai programja

E-mail Nyomtatás

A magyar gazdaság felzárkózása a termelékenység folyamatos növelésével, a magyar vállalkozások és munkaerő versenyképességének javításával képzelhető el, ezért kiemelten fontos a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által indított és az EU által támogatott PIAAC kompetencia-felmérés - mondta Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár, az OECD Nemzeti Tanács elnöke a kutatást bemutató rendezvényen.

Bővebben...
 

Ösztöndíjprogram indul egészségügyi szakmát tanulók részére

E-mail Nyomtatás

Egészségügyi szakközépiskolákban tanulók részére indít ösztöndíjprogramot a kormány - közölte az egészségügyért felelős államtitkár az MTI-vel. Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, az ösztöndíjprogramra 4,4 milliárd forint jut az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből, és a tervek szerint várhatóan 3200 tanulót tudnak belőle támogatni tanulmányaik idejére. Így az ösztöndíj havi mértéke elérheti akár a 40 ezer forintot is - tette hozzá.

Bővebben...
 

Mindhárom európai migrációs útvonalon aktivitás figyelhető meg

E-mail Nyomtatás

Mindhárom fő európai migrációs útvonalon aktivitás figyelhető meg - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója augusztus 3-án csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Bakondi György svéd és német felmérésekre hivatkozva hangsúlyozta: látható, hogy a migránsok európai jelenléte egyre nagyobb arányú. Szerinte mindez azt jelzi, hogy az integrációval kapcsolatos elképzelések nem valósíthatóak meg, és egyre markánsabban láthatóak az ezt elutasító lakossági vélemények is.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség