Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. június 13, csütörtök, Antal és Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.

Külföld

Lazăr: Spekuláció, hogy román bírókat zsarolnak a SIPA-archívumból származó információkkal

E-mail Nyomtatás

Spekuláció, hogy bírókat zsarolnak a volt Független Védelmi és Korrupcióellenes Szolgálat (SIPA) archívumából származó információkkal – jelentette ki Augustin Lazăr román legfőbb ügyész. Amikor azt kérdezték, hogy zsarolhattak-e bírókat a SIPA archívumából származó információkkal, a legfőbb ügyész azt felelete: „Kétlem... Ez egyesek spekulációja".

Bővebben...
 

Háromnyelvű helységnévtáblát tesznek ki Zilahon

E-mail Nyomtatás

Május 25-én Zilah Város Tanácsa egyöntetűen elfogadta az RMDSZ tanácsosai által benyújtott határozattervezetet, amely szerint háromnyelvű – román, magyar,

német – helységnévtáblát helyeznek ki a város bejáratainál: Zalău, Zilah, Zillenmarkt – tájékoztatott Fazakas Miklós alpolgármester.

Bővebben...
 

Pósa Lajos Társaság alakult

E-mail Nyomtatás

A 2014 – es esztendő mérföldkőnek tekinthető Pósa Lajos szellemi hagyatékának bemutatásában. A Pósa Lajos Emlékévben 5 államban, 40 helyszínen 65 rendezvényen találkozhatott az érdeklődő közönség Pósa bácsi verseivel, tekinthette meg az életét, munkásságát bemutató kiállítást.

Bővebben...
 

Sikkasztással vádolják a Keresztapát

E-mail Nyomtatás

Sikkasztás, pénzmosás és bűnszervezet létrehozásának alapos gyanújával bűnvádi eljárást indított szerdán a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) volt elnöke, Mircea Sandu ellen.

Bővebben...
 

Szent László nyomában Székelyföldön

E-mail Nyomtatás

Szent László király alakja kiemelkedő szerepet játszott népünk képzeletvilágában, példás tetteiért Erdély védőszentjévé választották. A lovagkirály alakját legendák idézik, hősiessége a székelyföldi templomokban a középkorból fennmaradt freskókon is megjelenik. Tiszteletére szentelt templomok és kápolnák, szobrok és helynevek őrzik a nagy király székelyföldi kultuszát, emlékét.

Bővebben...
 

TIFF 2017, a szimbolikus nyitások jegyében

E-mail Nyomtatás

Minden eddiginél változatosabb és egészen biztosan színvonalasabb kínálattal kecsegtet a június 2-a és 11-e között 17. alkalommal megrendezésre kerülő Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, a TIFF. Tudor Giurgiu fesztiváligazgató, Mihai Chirilov művészeti igazgató és Cristian Hordilă fesztiválmenedzser sajtótájékoztatón számolt be mindarról amit a 16. TIFF-ről tudni kell. Az 53 országból érkező 225 alkotás közt sok az elsőfilm, de jócskán akad ősbemutató, de még digitálisan felújított „klasszikus” is. Viszont nem kerül Kolozsváron vászonra két magyar filmes újdonsága, az 1945 című film (rendező Török Ferencz) és Simonyi Balázs Ultrá-ja, egy dokumentumfilm. Az ok: egy másik európai filmfesztivál megszerezte vetítésük exkluzív jogait ...

Bővebben...
 

Unitárius irodalmi pályázat 2018

E-mail Nyomtatás

A Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa a 2018-as emlékév alkalmából nyílt pályázatot hirdet szépirodalmi alkotások (vers és próza) létrehozására. A szépirodalmi alkotások témája: az unitárius egyház múltja és jelene, unitárius személyiségek, kiemelkedő események vagy bármely más olyan téma, amely tükrözi az unitárius hitelveket, eszmeiséget, értékeket.

Bővebben...
 

Daniš Csákynak adott igazat Bugárt illetően

E-mail Nyomtatás

Ezt is megértük. Majd tíz év múltán Dag Daniš, az Aktuality.sk jeles kommentátora Csáky Pálnak adott igazat. Mármint, ami Bugár Béla politizálásának lényegét illeti. Daniš azt mondja, Bugár pártjának politizálást Csáky egészen pontosan megfogalmazta, amikor kijelentette: „úgy tűnt nekünk, hogy nem a pártnak volt meg a gazdasági háttere, hanem a gazdasági háttérnek volt meg a maga pártja”.

Bővebben...
 

Magunk dönthessünk közösségünk jövőjéről

E-mail Nyomtatás

Bősön, a városi hivatal üléstermében tanácskozott május 23-án délután a Magyar Közösség Pártjának önkormányzati és közigazgatási tanácsa, melyen részt vett Szili Katalin, autonómiaügyi miniszterelnöki megbízott is. A tanácskozást követő sajtóértekezleten, ahol Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke is részt vett, a média képviselőit Kőrösi Ildikó, az MKP önkormányzati és közigazgatási alelnöke üdvözölte.

Bővebben...
 

Zenta: A VMSZ Ifjúsági Fórumának célja a fiatalok aktivizálása

E-mail Nyomtatás

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Szervezetének célja, hogy a fiatalok minél aktívabban vegyék ki részüket a közösségük életéből, hangsúlyozta Sztantity Szebasztián, a VMSZ Ifjúsági Fóruma zentai szervezetének elnöke május 24-én délután a szervezet és az Intellektus Ifjúsági Egyesület közös zentai sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség