Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Publicisztika

Paraszt

E-mail Nyomtatás

Zsidózni nem szabad, cigányozni tilos. És parasztozni? A szocialistáknak parasztozni kötelező. Szanyi Tibor országgyűlési képviselő a televízióban meg a Blikkben kijelentette: Ez paraszt - mondta, amikor Sólyom László a frissen felesküdött kormányfőt magához kérette, hogy gratulálhasson. Sajnálom a  történteket, de ez a véleményem - állította a Blikknek Szanyi. E sorokat a Világgazdaság Online-on olvastam.
Bővebben...
 

Miért rossz, amit a Jobbik csinál?

E-mail Nyomtatás

"Ettől a pillanattól kezdve olyan zsarolási potenciállal rendelkezik a Jobbik, hogy ugyanazt meg fogjuk tenni a Fidesszel, mint amit az SZDSZ megtett az MSZP-vel...." Szegedi Csanád pólóárus, a Jobbik alelnöke. A tisztább megértésért meg kell vizsgálnunk a Jobbik megalakulásának körülményeit. Az akkor tizen-huszonéves fiatalok a MIÉP 1998-as választási sikerén felbuzdulva saját mozgalmat indítottak, de a többség politikai karrierjét a MIÉP-ben képzelte el.
Bővebben...
 

Életfogytiglani munkára ítélve

E-mail Nyomtatás

Maradéktalanul és feltételek nélkül támogatja az Idősügyi Tanácsnak nevezett kormányközeli szervezet a nyugdíjkorhatár felemelését a jelenlegi 62-ről 65 évre. Mégpedig tekintet nélkül arra, hogy ez a tervezet több szempontból is sérti a nyugdíj előtt álló emberek legalapvetőbb jogait, különösen a munkavégzésből már kikerült korosztályokkal összehasonlítva.
Bővebben...
 

Társadalmi kriminológia

E-mail Nyomtatás

A napokban két magyar író életútjával foglalkoztam, mindkettőt nagyra értékelem és élvezettel olvasom. Kezdettől munkatársai voltak a száz éve indult Nyugatnak, disztingvált, hangsúlyozottan polgári írók, éppen ezért lepett meg a nyomor, amelyben felcseperedtek. Révész Béláról és Elek Artúrról van szó, akiknek műveit olvasgatva, decens fotográfiáit nézve, az ember hajlamos valamiféle rózsaszínű, selyemtapétás, enyhén parfümillatú, nevelőnős gyermekszobát képzelni indíttatásuk színhelyeként.
Bővebben...
 

Amire biztosan nincs szükségünk

E-mail Nyomtatás

Pánikszerű gyorsasággal, már februárban elkezdődött az SZDSZ kampánya a júniusban tartandó európai parlamenti választásokra. Hazánk közterületeit elárasztották azok a kék óriásplakátok, amelyek szerint Magyarországnak szüksége van 200001 szabad demokrata szavazóra.
Bővebben...
 

Reformszövetség, avagy: népirtani kötelező?

E-mail Nyomtatás

Megdöbbentő, ahogyan a média bánik - tisztelet a kivételnek - a Reformszövetség február 21-i javaslataival, hiszen enyhe kifejezés ez arra, ahogyan belecsapott ötleteivel a lecsóba a novemberben alakult, úgynevezett "gazdasági elit gárda". Úgy tálalják elénk a szövetség gazdaságmentő programját, mintha az általában elvonáscsökkentést jelentene.
Bővebben...
 

Hogy Franknek ne kelljen többet odafigyelnie

E-mail Nyomtatás

Kiút a válságból

A már unalomig ismételt pénzügyi világválság egyik legközvetlenebb hatása a tőkehiány. Nehéz hitelhez jutni, a bankok egyik napról a másikra változtatják a feltételeket, a nagyvállalatok leépítenek, az ingatlanárak zuhannak, a fizetőeszközök árfolyama kiszámíthatatlan. Az egyetemeken a közgazdaságtan hiteltelenségéről, sőt bukásáról beszélnek. A neoliberális dogma megdőlt. Talán ezért is hivatkoznak egyre gyakrabban Silvio Gesellre, a természetes közgazdaságtan elméletének megteremtőjére. Gesell elméletét Werner Onken alább idézett írásának részletein keresztül szeretném bemutatni. De mielőtt megismernénk az elméleti hátteret, fontos tudnunk, hogy ez az elmélet a történelem során, egész pontoson 1933-ban egy tiroli kisvárosban, Wörglben jelesre vizsgázott.
Bővebben...
 

50 ezer forint távfűtésre

E-mail Nyomtatás

Sokak számára jelentett kellemetlen meglepetést a rendkívül hideg decembert követően januárban kiküldött távhőszámla. Míg az egyedi fűtéssel rendelkező lakásokban, családi házakban takarékoskodhatnak a tüzelőanyaggal, és a költségek csökkentése érdekében akár a fagyoskodást is választhatják az ott élők, a távfűtéses otthonokban lakó emberek túlnyomó részének minden körülmények között fizetniük kell az emelkedő költségeket. Márpedig a távhőnek kiszolgáltatott emberek jövedelmének a téli hónapokban akár a felét is elviheti a fűtési költség.
Bővebben...
 

A politikai szédelgés anatómiája

E-mail Nyomtatás

Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület évadzáró szakmai összejövetelén egy kollégám azt mondta: amikor te beszélsz, tudom mit fogsz mondani. Azóta többször a fülemben cseng ez a mondat, mivel egész közéletünkre jellemző a megállapítás. A hírközlő eszközöket olvasva, hallgatva és nézve meg kell állapítanom, hogy legjobbjaink - akik időben szóltak és szólhatnak egyáltalán - sem tudnak semmi újat mondani annak a polgárnak, aki időben tájékozódott és odafigyelt az elhallgatott emberekre.
Bővebben...
 

A jászapáti napkirály

E-mail Nyomtatás

Meg kell hagyni, fejlődőképes gyülekezet ez a mi magát baloldalinak nevező posztkommunista elitünk. Fogékony minden újra, hatalomgyakorlási technikában és a hatalmi hierarchia kifejezésre juttatásában egyaránt. Ez utóbbinak újabban egyik eszköze bizonyos ember alatti közösségekben (pardon, szubkultúrákban!), és immár nemcsak börtönökben, a "hátulról való megcsinálás". Szükség esetén egy seprőnyél is megteszi. Bár nemrégiben a Vas megyei MSZP- szervezet belső harcainak eredményeképpen még seprőnyélre sem volt szükség, hogy megmutassák azok, akiknek  mut(og)atni valójuk volt: ki az úr a háznál?
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség