Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 18, csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Publicisztika

A bűnös kisnyugdíjas és a vétlen miniszter

E-mail Nyomtatás

Számosan tapasztalhattuk meg személyesen is az elmúlt években, hogy a privatizált, döntő részben német cégek tulajdonába került ELMű milyen kegyetlen kíméletlenséggel lép fel a neki mindenben kiszolgáltatott kisfogyasztók ellen. Mivel a többnyire - bár nem kizárólagosan - cigány etnikumú áramtolvajoktól való pénzbe-hajtás reménytelen feladatnak tűnik, az általuk okozott veszteséget is a tisztességesen fizető fogyasztóktól igyekszik beszerezni a fővárosi lakosság ellátásában gyakorlatilag monopolhelyzetet élvező áramszolgáltató.
Bővebben...
 

Hazugságok hálójában

E-mail Nyomtatás

Úgy két és fél éve történt, hogy néhány nappal Gyurcsányék választási győzelmét követően, a 83-as trolibuszon utazva hangos szitkozódásra lettem figyelmes. Egy idős asszony szidalmazta Orbán Viktort és a Fideszt. Indulatos dühkitörését az váltotta ki, hogy a Vámház körúti Vásárcsarnokban nagyon sok pénzt költött, miközben alig vásárolt valamit. Ráadásul táskájában elszakadt egy papírzacskó, és a benne lévő töpörtyű szétszóródott a szatyorban.
Bővebben...
 

1,2 billiárd köbméter, 12 ezer milliárd forint, 60 százalékos adócsökkentés a kanadai cégnek

E-mail Nyomtatás

Hatalmas publicitást kapott ügyekben szavazott kedden az Országgyűlés. Elfogadták a költségvetés fő számait, megszavazták a 13. havi nyugdíj maximálását, és szavaztak az adótörvények módosításairól.
Bővebben...
 

Hiller igazsága

E-mail Nyomtatás

avagy bort iszik, és vizet prédikál a kormányzat

"Országunknak az oktatásba, a kutatásba, a kutatásfejlesztésbe és a kultúrába érdemes pénzt invesztálni, mert ha ezt megteszi, sikeres jövő áll előtte." Idézet Hiller István oktatási és kulturális minisztertől, amit élő adásban mondott el, vasárnap este a közszolgálati televízióban. A mondat igazságtartalma megfellebbezhetetlen, hosszú távú feladatnak is teljes mértékben helytálló. Csak az vele a baj, hogy mindez egy szocialista politikus szájából hangzik el, hat év folyamatos kormányzást követően.
Bővebben...
 

A veszélyes versenytárs

E-mail Nyomtatás

November huszadikán a Magyar Vendéglátók Ipartestülete megtartotta régiós konferenciáját a Gombás étteremben. Döntően két kérdéskör paprikázta fel a kedélyeket. Szakmánk válságos gazdasági helyzete, 18 éve tartó irányítatlansága, stratégiahiánya és a Michelin csillagok körül terebélyesedő vita.
Bővebben...
 

Tanyavilág a parlamentben

E-mail Nyomtatás

Felemelő élményben volt része annak a több száz, a vidék Magyarországa, ezen belül a tanyák megmaradása ügyét szívén viselő résztvevőnek, akik november 15-én a Nemzeti Fórum és a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesülete szervezésében összegyűltek az Országháza Főrendiház termében, a Tanyavilág a parlamentben c. konferencián.
Bővebben...
 

A saját élet és a nem saját

E-mail Nyomtatás

(Memento Korrobori!)
A témát nem én vetettem fel, hanem felháborodott balliberális hangok, amelyek eltúlzottnak tűnő csacsenolással utasították viszsza azon halk-halovány sajtóbeli felvetéseket, hogy a pénzügyi örvényben fuldokló Magyarországnak odadobott IMF-mentőöv ügyesen álcázott csapda: ha belekapaszkodunk, kihúznak ugyan a vízből, de a továbbiakban az ő feltételeik szerint kell élnünk, mint általában az adósrabszolgáknak.
Bővebben...
 

Ferit keresik

E-mail Nyomtatás

Ebben a pillanatban még nem lehet tudni, melyik Ferencről beszélt Zuschlag János gyanúsított haramia az ellene folyó perben rögzített telefonbeszélgetésben. Ott tudniillik az előzetesben lévő Jankó simán Ferinek aposztrofálta a gonosztevőt, vezetéknevét nem említette, a gengszterek félszavakból is megértik egymást. A trágárságoktól sem mentes gondolatsor egyfolytában erről a lator Feriről szólt, akinek állítólag négymilliárd forintja van, és azt hiszi, hogy rajta kívül mindenki más "korrupt, hülye, disznó állat"...
Bővebben...
 

Törvénytelen plazaépítés a Kökin

E-mail Nyomtatás

Európa szinte valamennyi országában általánosan alkalmazott gyakorlat, hogy a nagy bevásárló- és szórakoztatóközpontokat a városok többnyire lakatlan peremterületein, a belső kerületektől távol építik. Elsősorban is azért, mert a folyamatos áruellátást biztosító kamionok, illetve a személygépkocsival tömegesen érkező vásárlók által keltett többletforgalom jelentősen rontaná az üzletközpont szomszédságában lakó emberek életkörülményeit. Főképpen a zajterhelést, a légszennyezettséget és a rezgések által okozott károkat illetően.
Bővebben...
 

Új generációs kommunisták és a felelősség

E-mail Nyomtatás

A pénteki lapszámot olvasgatva úgy tűnik nekem, hogy a virtuális klubban, melynek tagjai a Népszabadság szerzőiből és hűséges olvasóiból verbuválódnak, nagy a zavar azt illetően, hogy a kialakult államcsődközeli helyzetért ki a felelős? Merthogy a Gyurcsány nem - ez az egy biztos -, mivelhogy ő a megmentőnk IMF-kapcsolatainak hála. Maradhatna még az Egyesült Államok, de ez is kínos, nagyon kínos, napokkal a vizummentesség megadása előtt, és egyáltalán, hogy jövünk mi ahhoz, hogy az USA-t...?
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség