Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 5, vasárnap, Györgyi napja van. Holnap Ivett és Frida napja lesz.

Interjú

A doniak meghaltak, a hazugság él

E-mail Nyomtatás
A hivatalos Magyarország mélyen hallgatott ismét a doni katasztrófa évfordulójának napján. Nem szóltak, csak utólag gyalázták halottainkat. Gyalázták újságjaikban és rádióikban. Az ország meg zsigereiben, sejtjeiben, tudatalattijában most is gyászolt. Akik hazatértek akkor, onnan, a pokolból, ma már porladnak, sírjaik behorpadtak. De ezer és ezer család emlékezik az akkor volt huszonévesekre. Akik hallgatnak, nem olvasnak és nem emlékeznek, nem olvasták a páratlan zsenialitású Nagy László versét, aki leírta:
"Az én apám nem volt sem partizán, sem üldözött. Az én apám csak egy volt a hatszázezer között."
Bővebben...
 

Fűtsön vagy egyen a szegény ember?

E-mail Nyomtatás

A cél nem más, mint hogy csökkentsük Magyarország alárendeltségét a nemzetközi tőkével szemben  - mondta Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum (MSZF) vezetője. Emberek tömegei élnek ma a társadalom perifériáján, ahol a mindennapi létfenntartás is gondot okoz. Családok, nyugdíjasok egyik napról a másikra élnek. A civil szervezet által meghirdetett nemzeti ellenállás legfontosabb törekvése, hogy legalább a puszta megélhetés biztosítva legyen mindenkinek.
Bővebben...
 

Egyre korruptabb Magyarország

E-mail Nyomtatás

Alexa Noémi, a Transparency International ügyvezető igazgatója. Az Antikorrupciós Koordinációs Testületet (AKT) a kormány hozta létre 2008 nyarán azzal a céllal, hogy tanácsadó szervként segítse a korrupcióellenes program megtervezését és végrehajtását.
Bővebben...
 

Állami terrorizmus

E-mail Nyomtatás


A jövőre tartandó európai uniós választásokon Sütő Gábor diplomata, volt brazíliai nagykövet lesz a MIÉP listavezetője. A nyugalmazott nagykövet a Magyar Fórum kérdéseire válaszolt.
Bővebben...
 

Formális szuverenitásunkat is felszámolták

E-mail Nyomtatás


A rendszerváltás óta a multinacionális vállalatok révén bejött az országba körülbelül 70 milliárd dollárnyi működő tőke, de a két évtized alatt megközelítőleg 300 milliárd dollárnyi itt megtermelt profitot vittek ki – mondta Bogár László közgazdászprofeszszor. Egymillió ember lassan afrikai szintű nyomorúságban él, és nemcsak anyagilag, hanem ennél súlyosabb módon, mentálisan is.

Bővebben...
 

Arany vagy cinimini?

E-mail Nyomtatás

Dr. Kovács László, a MIÉP elnökhelyettese az MR1 rombolásáról
- A Magyar Rettenetes 1-es  adón, - ahogy Csurka István elnevezte internetes naplójában - december 3-án reggel mondta valaki, hogy gyermekkorában irtózott a Tolditól és nem is olvasta végig. Majd ócsárolni kezdte a riporter jelenlétében, a Magyar Rádióban Arany János művét. Főorvos úr, maga hallotta ezt a beszélgetést?
Bővebben...
 

Ingatlanpanama a Terézvárosban is ?

E-mail Nyomtatás

Illés Zoltán, a Fidesz terézvárosi elnöke szerint, feltűnő a hasonlóság a VI. kerületi Andrássy úti paloták eladása és a VII. kerületi ingatlanbotrány között. szoveg>- Tizennyolc évvel a rendszerváltás után, a privatizáció és áron alul értékesített ingatlanok mindenki által nyílt titokként kezelt eseteiből  most az Erzsébetvárosban kirobbant egy büntetőügy. Képviselő úr, elkezdődött valami?
Bővebben...
 

Dolgoznunk kell, ha élni akarunk

E-mail Nyomtatás

Az erdélyi kultúra meghatározó személyisége, az építészként, grafikusként, könyvkiadóként és szépíróként is jelentős alkotó - 1883. december 16-án született - Kós Károly. Művészetéről Sas Péter Kós Károly-díjas művelődéstörténésszel, Kós Károly életművének kutatójával beszélgettünk.
- Kós Károly a következőt írta egyik diákkori munkabeszámolójában: "be kell fúrnunk magunkat ebbe a földbe /Erdély földjébe (szerk.) / amelyre építeni akarunk. Ami a vadmadárnak az ő szálló szárnya, ami a virágnak az ő illata, azzá kell lennie ennek a földnek, ennek a népnek a mi számunkra, magyar építészek számára." Ez azt jelenti, hogy a népi építészet fundamentumán akarta a magyar architektúrát felemelni?
Bővebben...
 

Hadüzenet a nyugdíjasoknak

E-mail Nyomtatás


– Milyen sors vár a nyugdíjasokra az Országgyűlés döntését követően? – kérdeztük Iván László, fideszes szakpolitikust, képviselőt.

Bővebben...
 

Meg kell védeni magunkat

E-mail Nyomtatás

A tejtermelők, a sertés- és baromfitenyésztők, az élelmiszer-ipari cégek Tesco előtti tiltakozó akciójáról Istvánfalvi Miklóst, a Tejterméktanács elnökhelyettesét, a Pusztavámi Tejszövetkezet Zrt. elnökét kérdeztük.
- Folytatják  a november 21-én megtartott demonstrációt?
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség