Interjú

Demszky politikai blöffjei

E-mail Nyomtatás

Tarlós Istvánt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjét kérdeztük szoveg>- Már az ügyészség is nyomoz a fővárosi útfelújítások ügyében. A budapesti önkormányzatnak a 2006-os felújításokat követően hétszázmillió forint kamatokkal terhelt állami támogatást kellett viszszafizetnie. Azóta több vizsgálat is megállapította, hogy az elszámolás nem valós értékek alapján történt, és tucatnyi esetben nem teljesült a műszaki tartalom. A botrány azt követően tört ki, hogy a több mint 4,4 milliárd forintos pályázattal 126 útszakaszra elnyert támogatás elszámolásakor a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács ellenőrző és monitoring bizottsága 580 millió forint felhasználását találta szabálytalannak. A felújítási elszámolások egy részét személyesen Demszky Gábor ellenjegyezte. Frakcióvezető úr, mit szól ehhez a hírhez?
Bővebben...
 

Az unió nem népszerű

E-mail Nyomtatás


- 7- 8 ezer milliárd forint EU-s pénz  jön be állítólag  Magyarországra és az elmúlt 2-3 esztendőben mindössze 30 milliárd forintot használhattak fel a magyarok,  ugyanakkor a pályázati intézmény üzemeltetéséhez már elköltöttek 5 milliárdot. Hol a pénz? Bod Péter Ákost, az MNB volt elnökét, volt minisztert, most egyetemi tanárt, de a titkok tudóját köszöntöm.

Bővebben...
 

Az 1 %-os SZDSZ uralkodik a társadalmon

E-mail Nyomtatás

Komáromi István pécsi MSZP-s, aki aláírásgyűjtésbe kezdett a párton belül Gyurcsány Ferenc leváltásáért. A szocialista párt alapító tagja, és a párton belül egy alapszervezet titkáraként dolgozik. Ez a pozíció a párthierarchián belül egyáltalán nem mondható magasnak, arra azonban elegendő, hogy gondokat okozzon az MSZP bebetonozott vezetőségének.
Bővebben...
 

Iskolakezdés

E-mail Nyomtatás

1 millió 363 ezer diák indult iskolába szeptember elsején. Az általános iskolákban 14 ezerrel kevesebb gyermek tanul, mint egy évvel korábban, és csökkent a létszám a gimnáziumokban, szakiskolákban is. Azt továbbra sem tudni, hány pedagógust bocsátottak el szeptemberig. A hatvani tanévnyitón Hiller István oktatási miniszter nem tudott pontos adatokat mondani. Nem erősítette meg saját tárcája korábbi közleményét sem, amiben azt írták, hogy: idén nyáron több mint kétezer pedagógusnak szűnt meg az állása. Az oktatási miniszter az óvodák erősítésétől az informatikai beruházásokig, az idegennyelv-oktatás fejlesztésétől a pedagógusok megbecsülésének visszaállításáig mindent megígért.
Kerpen Gábort, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökét kérdeztük a 2008-2009-es tanévről.
Bővebben...
 

Tényekkel rombolom a szovjet rendszer mítoszát

E-mail Nyomtatás

Rózsás János, könyvelő, író, német-orosz tolmács. 1926-ban született Budapesten. 1944- 1953 között a gulágon raboskodott. Ott ismerkedett meg Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicinnel. 2001. augusztusában a köztársaság elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést adományozta a gulágon fogva tartott magyarok sorsának tárgyilagos és művészi ábrázolásáért. Nagykanizsa város díszpolgára (1993). 
Bővebben...
 

Baranta

E-mail Nyomtatás

Augusztus 8-9-10-én Kunszentmiklós mellett, Bösztörpusztán rendezték meg a II. Magyar-Madzsar találkozót. Vendégem ennek a találkozónak a főszervezője és vezetője, Vukics Ferenc őrnagy, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanára. Tárgyai: harcászat, lövészeti felkészítés, túlélés, speciális felkészítés, hegyi kiképzés, katonai humánökológia, robbantás speciális felkészítése. Civilben a Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet gyalogos szakágának elnöke.
Bővebben...
 

Félrebeszélnek, mint Bodóné

E-mail Nyomtatás

A heti Magyar Fórum hétről hétre a következő felhívást teszi közzé: Alulírott magyar állampolgár követelem a tisztességtelen kormány azonnali lemondását és előre hozott választások kiírását. Ezt több millió honfitársammal együtt, akik a népszavazáson igennel válaszoltak, azért kívánom, mert látom és tudom, hogy ennek a kormánynak a fennmaradása mérhetetlen károkat okoz a magyar társadalomnak.
Raisz Miklóssal, a MIÉP budapesti szervezeteinek és a mérnöki kollégium vezetőjével beszélgetek.
Bővebben...
 

Az alkotmányozó nemzetgyűlésről

E-mail Nyomtatás


A MIÉP készül az előre hozott országgyűlési választásokra. Dr. Fenyvessy Zoltánt, a MIÉP alelnökét, a jogi kollégium vezetőjét kérdezzük. Min dolgoznak önök?
- Azt hiszem, nagy meglepetést nem árulok el, hogy azon, ami a nevéből is következik. Azokat a jogi anomáliákat, amikkel minden állampolgár találkozhat, feltárja, elemzi, aztán megpróbál a lehetőségekhez képest megoldási javaslatokat tenni. Azért mondom, hogy a lehetőségekhez képest, mert tudni kell, hogy EU-tagságunk korlátozza a lehetőségeinket, hiszen aláírtuk azokat a megállapodásokat, amelyek alapján az EU-s jogszabályok, ha ütközésben vannak a magyar jogszabályokkal, elsőbbséget élveznek. Nem egészen az történik, amit akarunk, hanem amit mások megszabnak, és annak a keretein belül lehet mozognunk.

Bővebben...
 

Titanic-kormány

E-mail Nyomtatás

Dr. Rétvári Bence 2008 februárjában 71% -kal nyerte meg a XI. kerületben az időközi országgyűlési választást. Milyen nehézségekkel szembesült a környezetvédelem területén, amióta országgyűlési képviselővé választották?
Bővebben...
 

Két napon át tartottak fogdán

E-mail Nyomtatás

Az elmúlt évben 200 millió forinttal csökkentette a drogmegelőzésre fordítható állami támogatás összegét a kormány. A társadalom közös érdeke lenne, hogy minél kevesebb fiatal váljon a drog áldozatává. Az országnak olyan tisztességes kormányra lenne szüksége, amely kemény eszközökkel fellép a kábítószer-terjesztők és -elosztók ellen.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség